Zabin tehnološki iskorak potaknut suvremenim trendovima korištenja pametnih telefona - otvaranje računa pomoću mobitela

Zabin tehnološki iskorak potaknut suvremenim trendovima korištenja pametnih telefona - otvaranje računa pomoću mobitela

Vijesti Napisao/la  Cobra Utorak, 18 Srpanj 2017 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zagreb, 18.07.2017./Agencijska vijest 

Zaba je omogućila otvaranje računa mobitelom putem „selfija“

Zabin tehnološki iskorak potaknut suvremenim trendovima korištenja pametnih telefona

Proces je jednostavan i kratak, a sama procedura jamči potpunu sigurnost

te zadovoljava sve zakonodavne kriterije

Zagrebačka banka predstavila je 18. srpnja inovativan način otvaranja računa i to bez prisustva bankara. Račun se ugovara putem pametnih telefona, a korisnici trebaju imati samo pametni telefon te valjanu osobnu iskaznicu. Na taj način, moguće je otvoriti račun u banci bez čekanja u redu poslovnice. Naravno, zadovoljni će biti korisnici, ali i djelatnici u poslovnicama banke koji će imati više vremena za složenije poslove. Uz pomoć tehnologije, po prvi puta na našem tržištu, moguće je otvoriti tekući ili žiro račun u bilo koje doba dana i s bilo kojeg mjesta, a ugovaranje računa u Zagrebačkoj banci tako postaje jednostavnije nego ikad. 


 

Zagrebaka banka infografika 1

 

Njegovim otvaranjem automatski se aktivira i mobilno bankarstvo (m-zaba), čime korisnik lakše može pratiti stanje i promete svojih računa te obavljati plaćanja. Proces počinje preuzimanjem m-zaba aplikacije iz trgovina App Store ili Google Play, ovisno o operativnom sustavu mobilnog uređaja.. Nakon toga je unutar aplikacije potrebno skenirati osobnu iskaznicu, napraviti popularni selfie te odabrati vrstu računa - kunski tekući ili kunski žiroračun. Proces je završen u tek nekoliko koraka, a sama procedura jamči potpunu sigurnost te zadovoljavanje svih zakonodavnih kriterija.

Dijana Hrastovi lanica uprave Zagrebake banke

Jednostavno i sigurno otvaranje računa putem mobitela predstavila je Dijana Hrastović, članica Uprave Zagrebačke banke, istaknuvši kako je riječ o tehnološkoj inovaciji koja stvara novu dimenziju u odnosu klijenta s bankom. „Za otvaranje računa postoje neizbježne zakonske procedure koje ponekad traju, a zbog užurbanog načina života sve više ljudi nema vremena čekati u redu. Zaba svojim klijentima uvijek nudi tehnološki najinovativnije usluge, stoga smo se odlučili uvesti mogućnost jednostavnog otvaranja računa preko mobitela. Riječ je o sasvim novom iskustvu poslovanja s bankom, a vjerujem da će našim mlađim klijentima otvaranje računa uz potvrdu selfiejem biti i zabavno“, istaknula je Hrastović.

Luka Tomakovi Direktor kanala isporuke Zagrebaka banka

 

Zagrebačka banka, dodala je Hrastović, ima najveći broj korisnika internetskog i mobilnog bankarstva u Hrvatskoj. Otvaranjem računa putem mobitela novi klijenti postat će dijelom Zaba obitelji koju čini više od 300.000 m-zaba korisnika te pola milijuna e-zaba korisnika. „S obzirom na tako veliki broj klijenata, kontinuirano radimo na tome da naše usluge prate tehnološke trendove i zato je digitalizacija poslovanja jedna od naših primarnih zadaća“, zaključila je Hrastović.

Zaba 021

Korisnicima je dobra stimulacija i dodatna pogodnost, naime, svi koji otvore račun u Zagrebačkoj banci uz pomoć mobitela, čak šest mjeseci su oslobođeni plaćanja naknade za vođenje računa. Ukoliko uslugu preporuče prijatelju slanjem promo koda putem Vibera, Whats Appa, e-maila ili SMS-a, ili su otvorili račun temeljem preporuke, naknadu neće plaćati do čak godinu dana. 

Zaba 014

Pročitano 209 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Osvoji Meizu mx6

MEIZUMX6 300X250
P7 MEIZU 300 x 250

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, VoxTV, RiTV, TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija i Poljoprivredna TV.

.

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček  Lana LandekaLana Landeka

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja