Koinovacije interneta stvari, umjetne inteligencije i digitizacije ubrzavaju napredak pametnog zgradarstva

Koinovacije interneta stvari, umjetne inteligencije i digitizacije ubrzavaju napredak pametnog zgradarstva

Vijesti Napisao/la  Cobra Utorak, 28 Studeni 2017 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zagreb, 28. studenog 2017.               

Koinovacije interneta stvari, umjetne inteligencije i digitizacije ubrzavaju napredak pametnog zgradarstva

 

Zgrade su danas povezanije više nego ikada, baš kao što je i prikupljanje podataka jednostavnije nego što je bilo prije. No, velika količina podataka sama po sebi ne znači mnogo. Najbolji način za njihovo korištenje i „prevođenje“ u stvarne vrijednosti jest – umjetna inteligencija (AI). Umjetna inteligencija omogućit će kompanijama da dosadašnje statičke modele zamijene s dinamičkima, u stvarnom vremenu.


Schneider Electric, vodeća tvrtka u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, koristi AI tehnologije kako bi prikupljene podatke pretvorila u djelotvorne i pokretačke uvide. Riječ je o platformi EcoStruxure, koja objedinjuje upravljanje energijom, automatizaciju, povezanost i softvere kako bi krajnjim korisnicima pružila mogućnost da, uz jedinstvenu IoT platformu, budu konkurentni u današnjem digitalnom gospodarstvu. EcoStruxure platforma kombinira najbolja rješenja u području umjetne inteligencije (AI) i Interneta stvari (IoT) u partnerstvima s najboljima u klasi. Primjerice, EcoStruxure koristi Microsoft Azure Cloud za pružanje svojih online usluga, aplikacija i napredne analitike. Rješenja tvrtke Accenture Schneider Electric koristi za izgradnju usluga koje akceleriraju razvoj rješenja za Internet stvari i usluga. Također, korištenjem platforme Salesforce Customer Success u Schneider Electricu unaprijeđuje se IoT povezivost s vrijednostima za korisnike.

The Edge Amsterdam atrium

Schneider Electric nedavno je predstavio i EcoStruxure Buildings, platformu pametnih zgrada namijenjenu suradničkom radu, te arhitekturu otvorenog sustava koja graditeljima i razvojnim tvrtkama omogućuje suradnju, razmjenu podataka te razvoj aplikacija. Platforma može omogućiti povećanje učinkovitost i do 30 posto, a da pritom osigurava optimalnu udobnost za stanare. Jedno od najuspješnijih i najistaknutijih implementacija stručnosti Schneider Electrica u primjeni energetskih i standardnih IT tehnologija te AI (umjetne inteligencije) i IoT (Interneta stvari) je The Edge - poslovna zgrada u Amsterdamu. Riječ o potpuno automatiziranoj, ekološki najnaprednijoj, pametnoj zgradi u svijetu, s indeksom održivosti od 98,36%. U toj je zgradi primijenjeno niz tehnoloških rješenja Schneider Electrica, počevši od sustava za upravljanje i distribuciju energije, kompletne IT infrastrukture, mreže nadzornih uređaja i pametnih senzora do ekspertnog softvera. The Edge je zgrada koja sama proizvodi 102% energije, odnosno sama pokriva apsolutno svu svoju potrošnju te stvara još 2% viška. Oni koji u njoj rade, osjećaju se sigurno i ugodno, a čak 72% zaposlenika osobito ističe i hvali činjenicu što putem aplikacije na svom mobilnom telefonu mogu upravljati okruženjem unutar zgrade. Više pojedinosti o primjeni Interneta stvari i umjetne inteligencije i drugim tehnološkim „čarolijama“ suvremenog ekološkog zgradarstva potražite ovdje: The Edge.

Pročitano 289 puta

Naš Facebook

IT iglasnik

ATD14 300x250

Plesni studio Fever

fever logo1

Nokia 6 i 7

HR Nokia 6 i 7 300x250

Mobis

mobis
SamsungJ5

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček  Lana LandekaLana Landeka

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja