Proglašeni su pobjednici prvog #startupZG natjecanja

Proglašeni su pobjednici prvog #startupZG natjecanja

Vijesti Napisao/la  Cobra Ponedjeljak, 04 Prosinac 2017 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zagreb, 04. prosinca 2017.               

Proglašeni pobjednici prvog #startupZG natjecanja

Jučer, 3. prosinca, završilo je prvo #startupZG dvodnevno natjecanje u organizaciji Zagrebačkog inkubatora poduzetništva. Natjecanjem su  natjecatelji osim prekopotrebnog feedbacka od strane stručnog žirija i mentora dobili i konkretne savjete o dolazećim konferencijama i meetupovima na kojima bi se mogli predstaviti ciljanoj publici ili investitorima. Uz organizacijski tim Zagrebačkog inkubatora poduzetništva, natjecanje su omogućili Grad Zagreb, Hrvatski Telekom, Erste banka, HAMAG BICRO i Enterprise European Network. 


Prvi dan započeo je uvodnim predavanjem na kojem su natjecateljima objašnjena pravila natjecanja nakon čega je svaki tim u tri minute predstavio svoju tehnološko-poslovnu ideju. Predstavljanje je ujedno služilo međusobnom upoznavanju, ali i povezivanju natjecatelja koji su se samostalno prijavili kako bi se oformili natjecateljski timovi. Timovi su potom na radionici mogli naučiti kako svoju ideju pravilno prezentirati, odnosno pitchati kako bi u što kraćem roku mogli navesti sve najrelevatnije činjenice o svom startupu. Na predavanju su također saznali kako napraviti poslovni model, koji su razvijali ostatak prvog dana natjecanja. U tom su im pomogli mentori koji su svakom timu pristupali pojedinačno te su s njima sudjelovali u brainstormingu.

Mentoriranje sa svakim od timova održao je i inozemni predavač Master Classa, Andreas Wil Gerdes, poslije čega je održano i finale natjecanja u kojem su svoj završni napredak pokazali svi timovi. U finalu natjecanja predstavili su se timovi: eBuddy, aplikacija koja će omogućiti studentima na studentskoj razmijeni da se lakše upoznaju s lokalnim studentima; Expost koji bismo mogli nazvati Uberom za pakete; Praxa, online portal koji će spajati studente i poslodavce koji nude studentsku praksu onima najproaktivnijima; GamEco, računalna igrica koja djecu od sedme do petnaeste godine uči o važnosti recikliranja; Obrasci.eu, portal koji će građanima olakšati pristup birokratskim obrascima javne uprave; Peekator kojeg je sam pokretač ideje nazvao Uberom za mistery shopping koji ima za cilj poboljšati kvalitetu usluge ugostitelja i posljednji se u finalu predstavio tim AdvEne s pametnom električnom utičnicom koja štedi električnu energiju. Kao najbolji su se pokazali tim Praxa, za što su nagrađeni nagradom od 10.000 kuna,  koju je uručio Ivan Babić direktor poduzetničkog centra Zagreb Erste Banke, dok su drugoplasirani članovi tima Peekator za nagradu dobili dva Huawei P10 Lite mobitela. 

Pročitano 337 puta

Naš Facebook

IT iglasnik

ATD14 300x250

Plesni studio Fever

fever logo1

Nokia 6 i 7

HR Nokia 6 i 7 300x250

Mobis

mobis
SamsungJ5

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček  Lana LandekaLana Landeka

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja