ThinQ – novi brand LG Electronicsa za inicijative na području umjetne inteligencije

ThinQ – novi brand LG Electronicsa za inicijative na području umjetne inteligencije

Vijesti Napisao/la  Cobra Srijeda, 20 Prosinac 2017 00:00
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Zagreb, 20. prosinca 2017.             

ThinQ – novi brand LG Electronicsa za inicijative na području umjetne inteligencije

Nova marka utire put LG-evoj viziji da postane AI kompanija okrenuta čovjeku

LG Electronics  najavljuje stvaranje branda ThinQ kojim će označavati sve svoje proizvode iz segmenata kućanskih aparata, potrošačke elektronike i usluge koji koriste umjetnu inteligenciju. Svi LG-evi proizvodi i usluge ThinQ moći će primjenjivati tzv. duboko učenje te međusobno komunicirati koristeći razne AI tehnologije LG-evih partnera, ali i LG-evu vlastitu tehnologiju DeepThinQ.


LG je prvi put predstavio svoje napore vezane za AI na sajmu CES 2017. kada je najavio DeepThinQ, te inicijativu za uključivanje Wi-Fi povezivosti u sve premium uređaje lansirane ove godine. Iako nas područje umjetne inteligencije prilično intrigira s druge strane, brojni znanstvenici govore i o novim potencijalnim problemima. Na taj način dolazimo do svojevrsne diskrepancije, želja za znanjem je tako veća u odnosu na moguće probleme koji se mogu pojaviti ukoliko bi se sama umjetna inteligencija kao takva, jednog dana možda otela kontroli ljudi. No, LG je u lipnju otvorio laboratorij namijenjen umjetnoj inteligenciji, sa sjedištem u Seulu. Laboratorij će voditi, za sada neimenovani glavni tehnički direktor, a laboratoriji bi trebao povezati sva svoja istraživanja o tehnologijama koje prepoznaju, zaključuju i uče putem glasa, videozapisa i senzora. LG-ev AI laboratorij je već pridonio razvoju prvog klima-uređaja za učenje o karakteristikama prostora, kao i inteligentnih hladnjaka, perilica i robotskih usisivača.

„Svrha branda ThinQ je naglasiti da LG-evi inteligentni proizvodi uvijek razmišljaju o vama, a sve kako bi vam život učinili boljim”, rekao je Han Chang-hee, voditelj LG-evog globalnog marketinškog centra. „AI je sljedeća razina u tehnologiji, a kao lider u segmentu kućanskih aparata i potrošačke elektronike imamo odgovornost da umjetnu inteligenciju učinimo dostupnijom i manje zastrašujućom.“

ThinkQ zona na LG-evom štandu na sajmu CES od 9. do 12. siječnja uključivat će širok spektar AI proizvoda kompanije za 2018. godinu.

Pročitano 456 puta

Naš Facebook

IT iglasnik

ATD14 300x250

Plesni studio Fever

fever logo1

Nokia 6 i 7

HR Nokia 6 i 7 300x250

Mobis

mobis
SamsungJ5

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček  Lana LandekaLana Landeka

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja