ThinQ – novi brand LG Electronicsa za inicijative na području umjetne inteligencije

ThinQ – novi brand LG Electronicsa za inicijative na području umjetne inteligencije

Vijesti Napisao/la  Cobra Srijeda, 20 Prosinac 2017 00:00
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Zagreb, 20. prosinca 2017.             

ThinQ – novi brand LG Electronicsa za inicijative na području umjetne inteligencije

Nova marka utire put LG-evoj viziji da postane AI kompanija okrenuta čovjeku

LG Electronics  najavljuje stvaranje branda ThinQ kojim će označavati sve svoje proizvode iz segmenata kućanskih aparata, potrošačke elektronike i usluge koji koriste umjetnu inteligenciju. Svi LG-evi proizvodi i usluge ThinQ moći će primjenjivati tzv. duboko učenje te međusobno komunicirati koristeći razne AI tehnologije LG-evih partnera, ali i LG-evu vlastitu tehnologiju DeepThinQ.


LG je prvi put predstavio svoje napore vezane za AI na sajmu CES 2017. kada je najavio DeepThinQ, te inicijativu za uključivanje Wi-Fi povezivosti u sve premium uređaje lansirane ove godine. Iako nas područje umjetne inteligencije prilično intrigira s druge strane, brojni znanstvenici govore i o novim potencijalnim problemima. Na taj način dolazimo do svojevrsne diskrepancije, želja za znanjem je tako veća u odnosu na moguće probleme koji se mogu pojaviti ukoliko bi se sama umjetna inteligencija kao takva, jednog dana možda otela kontroli ljudi. No, LG je u lipnju otvorio laboratorij namijenjen umjetnoj inteligenciji, sa sjedištem u Seulu. Laboratorij će voditi, za sada neimenovani glavni tehnički direktor, a laboratoriji bi trebao povezati sva svoja istraživanja o tehnologijama koje prepoznaju, zaključuju i uče putem glasa, videozapisa i senzora. LG-ev AI laboratorij je već pridonio razvoju prvog klima-uređaja za učenje o karakteristikama prostora, kao i inteligentnih hladnjaka, perilica i robotskih usisivača.

„Svrha branda ThinQ je naglasiti da LG-evi inteligentni proizvodi uvijek razmišljaju o vama, a sve kako bi vam život učinili boljim”, rekao je Han Chang-hee, voditelj LG-evog globalnog marketinškog centra. „AI je sljedeća razina u tehnologiji, a kao lider u segmentu kućanskih aparata i potrošačke elektronike imamo odgovornost da umjetnu inteligenciju učinimo dostupnijom i manje zastrašujućom.“

ThinkQ zona na LG-evom štandu na sajmu CES od 9. do 12. siječnja uključivat će širok spektar AI proizvoda kompanije za 2018. godinu.

Pročitano 407 puta

Naš Facebook

panasonic lumix g

Plesni studio Fever

fever logo1

Osvoji Meizu mx6

MEIZUMX6 300X250
P7 MEIZU 300 x 250

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, VoxTV, RiTV, TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija i Poljoprivredna TV.

.

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček  Lana LandekaLana Landeka

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja