Na jedinstvenom Demo Dayu predstavljeni su inovativni digitalni projekti nastali u 2017.

Na jedinstvenom Demo Dayu predstavljeni su inovativni digitalni projekti nastali u 2017.

Vijesti Napisao/la  Cobra Srijeda, 20 Prosinac 2017 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zagreb, 20. prosinca 2017.             

Na jedinstvenom Demo Dayu predstavljeni su inovativni digitalni projekti nastali u 2017.

Koji su se sve inovativni tehnološki projekti razvijali ove godine u zagrebačkom središtu kreativnih tehnologija, moglo se saznati na Demo Day susretu, koji se sinoć održao u prostorijama HUB-a 385, u zajedničkoj organizaciji istoimenog centra inovacija, Netokracije i Vipneta. Demo Day događaji često se organiziraju na svjetskoj razini i riječ je o dobro poznatom konceptu u tehnološkoj zajednici gdje različiti kompanije i startupovi predstavljaju projekte i napredak u razvoju projekata i proizvoda.   


Brojnim freelencerima, developerima i ostalim digitalnim entuzijastima tom su se prigodom predstavili razvojni timovi iz ENTG-a, Repslyja, Vipnetova Digital Experience odjela kao i Vipnetova internog startupa, pobjednika programa korporativnog poduzetništva „Empowering Ideas“, koji se provodi na razini A1 Grupe. Vipnetov tim iz središta zagrebačke startup zajednice, posljednjih nekoliko mjeseci užurbano radi na razvijanju inovativnog rješenja za digitalizaciju korisničkog iskustva pod nazivom „Social Customer Relationship Management“, a ono bi svoju primjenu trebalo naći ne samo u Vipnetu, već i unutar ostalih kompanija A1 Grupe. 

Ivan Skender

 

„Startup kultura i duh inovativnosti temeljna su obilježja Vipneta još otkako smo prije 18 godina ušli na hrvatsko tržište. Tu kulturu inovativnosti među našim zaposlenicima razvijamo već godinama stoga ni ne čudi da je upravo Vipnetov tim odabran kao najbolji u konkurenciji 60 timova iz 7 zemalja“, izjavio je tom prigodom Ivan Skender, glavni direktor za transformaciju poslovanja u Vipnetu. „Iza nas je dinamična godina u kojoj smo uspješno uveli brojna inovativna rješenja s ciljem digitalizacije ključnih korisničkih procesa, od uvođenja digitalnih asistenata, razvoja digitalnog portfelja usluga pa sve do mogućnosti digitalne obnove bona ili pak robotizacije i automatizacije u korisničkoj podršci. Demo Day odličan je način za dijeljenje novih znanja i kompetencija i drago mi je što je Vipnet u srcu digitalne zajednice u Hrvatskoj.“, zaključio je Ivan Skender.

Marija Sivacki

 

Marija Sivački iz Vipnetovog Digital Experience odjela na Demo Dayu predstavila je agilni pristup razvoju nove generacije Moj Vip aplikacije, u čije testiranje će početkom iduće godine osim zaposlenika biti uključeni i digitalni influenceri i korisnici.

Osim Vipneta, publici su se predstavili i članovi tima iz ENTG-a, vodeće hrvatske „creative tech“ agencije, koji su objasnili na koji se način tehnološki proizvodi razvijaju iz marketinške perspektive, dok se tim iz Repslyja, jednog od najvećih domaćih startupa, osvrnuo na proces razvijanja ideja i projekta putem design thinkinga.

„HUB385 je jedinstveno mjesto pod čijim se krovom spajaju naizgled nespojivi svijetovi. Startupi, freelanceri i kreativna digitalna zajednica s jedne strane te velike etablirane tvrtke s druge, a svi s istim ciljem, slobodne razmjene znanja i kolaboracije koja vodi do novih i inovativnih tehnoloških rješenja te naposljetku podiže kompetencije i konkurentnost hrvatske IT industrije. Ponosni smo na sve naše stanare, od startupa koji već sada osvajaju svjetska tržišta pa do domaćih tehnoloških lidera, poput Vipneta, koji je prepoznao vrijednost ovakve suradnje s kreativnom ICT zajednicom“, istaknuo je tom prigodom Luka Sučić, voditelj HUB385 centra inovacija i najavio nove edukativne i „networking“ aktivnosti u pripremi za 2018.

Luka Sucic

 

Demo Day u HUB385 centru inovacija privukao je veliki broj znatiželjnika i digitalaca, koji su se okupili kako bi saznali koje sve metode u radu i razvoju primjenjuju neki od najprogresivnijih domaćih tehnološih timova te koji nas trendovi očekuju u nadolazećoj godini. 

Pročitano 287 puta

Naš Facebook

IT iglasnik

ATD14 300x250

Plesni studio Fever

fever logo1

Nokia 6 i 7

HR Nokia 6 i 7 300x250

Mobis

mobis
SamsungJ5

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček  Lana LandekaLana Landeka

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja