Ispiši ovu stranicu
Posveta splitske kantautorice Bobu Dylanu

Posveta splitske kantautorice Bobu Dylanu Istaknuto

Objavljeno u Multimedija Napisao/la  Cobra Ožujak 15 2021 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma Video sadržaj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

15. ožujka, 2021. | Zagreb

Uredio: Božidar Žitnik 

Posveta splitske kantautorice Bobu Dylanu
 

Splitska učiteljica i kantautorica Ivana Pezo pod umjetničkim imenom Billie Joan je nakon hvaljenog debi albuma „Barren Land“ iz 2017. pripremila drugi solo album „Selfless“ koji izlazi ovog proljeća u izdanju nezavisne izdavačke kuće DOP Records i Aquarius Recordsa. Na domaćoj glazbenoj sceni prepoznata kao predstavnica novog vala hrvatskih kantautorica gdje uz Irenu Žilić, Ninu Romić, Saru Renar, Mary May čini kvalitativni vrh i prvu ligu izvođačica s izraženim ambicijama proboja na globalnu kantautorsku scenu.  


Billie Joan je unplugged punk kantautorica i karika koja nedostaje između nacionalnih varijanti Joan Jett, Joan Baez i Billie Holiday. Lani ste je mogli zapaziti kao dijelom novog vala izvođačica u sklopu projekta #femmenouvelle gdje je uz Idu Prester, Niku Turković, Ninu Bajsić i druge glazbenice predstavljena kao jedna od najinteresantnijih domaćih kantautorica.

 „Little Jimmy je po splitski Mali Šime. Osobu opisanu u spotu, naći ćete u svakom kutku zemlje, iskorištenu i zaboravljenu, samo se malo potrudite i držite oči širom zatvorene, kao što to uvijek radite.“ - rekla je Ivana o novom singlu. U novom je video spotu za singl „Little Jimmy“ odala otvoreni tribute legendarnom Bob Dylanu i jednom od prvih video spotova u povijesti rock glazbe „Subterranean Homesick Blues“.

Po objavi novog albuma, ovisno o popuštanju pandemijske situacije, album će promovirati uživo diljem RH, u organizaciji matične koncertne agencije A1 Booking Agency.

 

Pročitano 571 puta Poslijednja izmjena dana Poslijednja izmjena dana Ožujak 15 2021