Bolt Food otkriva zanimljive gastronomske navike Zagrepčana

Bolt Food otkriva zanimljive gastronomske navike Zagrepčana

Vijesti Napisao/la  Cobra Utorak, 11 Kolovoz 2020 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

10. kolovoza, 2020. | Zagreb 

Bolt Food otkriva zanimljive gastronomske navike Zagrepčana

U Zagrebu se najviše naručuje azijska hrana, a u Bukureštu sladoled 

Navike građana se diljem Europe zaista razlikuju, no jedno je sigurno – online narudžba i dostava hrane svima je omiljena. Podaci iz Bolt Fooda pokazuju da su gastronomske navike Zagrepčana raznolike, a uslugu Bolt Food najviše koriste korisnici s područja Trešnjevke ili iz centra grada. A kada je u pitanju omiljena vrsta hrane, u Zagrebu pobjeđuju azijska hrana i hamburgeri, dok su se desertna jela našla zadnja na popisu najčešće naručenih jela putem aplikacije Bolt Food. S druge strane, Bukurešt se ističe kao grad sladokusaca s obzirom na to da se sladoled našao na prvom mjestu najčešćih narudžbi putem aplikacije.


Osim u Zagrebu, usluga Bolt Food dostupna je i u nekoliko drugih europskih gradova poput Bukurešta, Bratislave i Varšave. Vremenski period naručivanja je većinom isti na svim tržištima te se najčešće radi o terminu oko ručka, odnosno 12 sati popodne. Vidi se i porast narudžbi u vrijeme večere, koja zapravo ovisi od države do države zbog drugačijih navika, ali najčešće je to oko 19 sati.


Kada već govorimo o sličnosti u gastronomskim navikama u Europi, postoji nekoliko jela koje se ističu kao zajednički favoriti. Tu se radi o jelima koja su zapravo omiljena diljem svijeta, a to su hamburgeri i pizze. Zanimljivo je za istaknuti da svoju poziciju na popisu omiljenih sve češće osigurava azijska hrana, i to u sva 4 navedena grada.

Vodeća europska platforma za prijevoz na zahtjev, Bolt, još je u svibnju uvela uslugu dostave hrane Bolt Food. Usluga je dobro prihvaćena na hrvatskom tržištu te je u planu širenje popisa dostupnih restorana za dostavu. „Zadovoljni smo s brzim širenjem usluge u vrlo kratkom roku i trenutnim interesom za dostavu hrane putem aplikacije Bolt Food. Trenutno je više od 100 restorana dostupno na aplikaciji s detaljnim uvidom u ponudu i cijene, a planiramo kontinuirano uvoditi nove restorane te na taj način Bolt Food učiniti prvim odabirom kada je u pitanju online narudžba i dostava hrane“, potvrdio je David Ban Ostoć, direktor Bolt Food-a u Hrvatskoj.


Pročitano 111 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja