Silvio Kutić zaključio sjajno dvodnevno izdanje Infobip Shifta

Silvio Kutić zaključio sjajno dvodnevno izdanje Infobip Shifta

Vijesti Napisao/la  Cobra Četvrtak, 09 Rujan 2021 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

09. rujna, 2021. | Zadar
Uredio: Božidar Žitnik  

Silvio Kutić zaključio sjajno dvodnevno izdanje Infobip Shifta 

Ovog tjedna Hrvatska je bila domaćin najveće developerske konferencije u Europi koju je izravno pratilo više od 13 tisuća ljudi 

U Zadru, 08. rujna, u dvorani koja je dobila ime po sjajnom i nezaboravnom i neponovljivom košarkašu Krešimiru Ćosiću, a koja je danas mnogima poznata i po sjajnim košarkaškim predstavama KK Zadar,  završena je spektakularna Infobip Shift, najveća developerska konferencija u Europi. Kao što se i očekivalo ulaskom tvrtke Infobit u igru, jubilarno deseto izdanje konferencije doživjelo je neviđeno zanimanja IT-evaca svih kutaka planete. O tome svjedoči i brojka od više 13 tisuća posjetitelja u dva dana, od kojih je bilo gotovo tri tisuće uživo u dvorani, te još preko deset tisuća online gledatelja. Ovo je i zgodan pokazatelj koliko nam je nedostajala socijalizacija i kako čovjek uvijek nastoji socijalnim bićem. Svi posjetitelji su tako imali priliku pratiti najaktualnije teme iz developerskog i IT svijeta kroz nastupe više od 60 vrhunskih govornika na ukupno pet pozornica.Ivan Burazin

Kao što već svi znaju, ovogodišnja Infobip Shift konferencija je po prvi puta održana u organizaciji tvrtke Infobip, nakon akvizicije Shift organizacije uz dugoročni i vrlo ambiciozni cilj stvaranja najveće developerske konferencije na svijetu. 
Silvio Kutić i Ivan Burazin

„Na jednom mjestu smo okupili predstavnike globalnih tehnoloških divova poput Googlea, Amazona, Microsofta, ali i sjajne domaće startupe među kojima su Orqa, Robotiq i Stemi, uz velik broj ljudi iz Infobipa. Upravo je to bila naša želja – na jednome mjestu okupiti domaće i strane developerske stručnjake kako bi hrvatsku pamet i ekspertizu predstavili ostatku svijeta, ali kako bismo i našim ljudima omogućili izravan doticaj s globalno najvećim imenima u industriji“, poručio je Silvio Kutić, suosnivač i tehnički direktor Infobipa, koji je konferenciju zaključio u „jedan na jedan“ razgovoru s Ivanom Burazinom, Infobipovim članom Uprave za developersko iskustvo i osnivačem Shifta.

 Ivan Burazin i Silvio Kutić

Silvio Kutić svim je okupljenima opisao svoj developerski put, kao i razvoj kompanije iz Vodnjana, koja nakon 15 godina postojanja predvodi regionalnu developersku scenu a broji više od 3500 zaposlenika od kojih je više od 1000 developera. Kutić je pritom objasnio i zbog čega je tvrtka odlučila učiniti strateški poslovni pomak stavljajući u fokus rastuću developersku zajednicu. 

„Želimo developerima rad učiniti lakšim te im omogućiti da diljem svijeta budu još utjecajniji. Upravo je Infobip Shift konferencija, kao mjesto dijeljenja znanja i druženja, jedan od načina kroz koji to želimo ostvariti. Cilj nam je da developeri i globalna developerska zajednica rastu i razvijaju se direktno koristeći Infobipovu tehnologiju“, zaključio je.

 

Najveće zanimanje na startup Tribe pozornici

Infobip Shift

Tijekom dvodnevne konferencije na Startup Tribe pozornici svoja rješenja predstavio je velik broj startupa koji su dio Infobipove Startup Tribe platforme. Pod moderatorskom palicom Infobipovih stručnjaka imali su priliku predstaviti se i raspravljati o startup ekosustavu, potencijalnim investicijama i budućim rješenjima. Infobip im je tako otvorio mogućnost za umrežavanje, razvijanje novih poslovnih suradnji i za daljnji rast. 

Infobip Startup Tribe pozornica

Podsjetimo, program Infobip Startup Tribe, vodnjanska IT kompanija pokrenula je u svibnju ove godine. Program je usmjeren ka pronalaženju i okupljanju najinovativnijih domaćih i svjetskih startupa, te ubrzanju i praćenju njihovog rasta i razvoja. Trenutno je u program uključeno 54 startupa iz 34 države, a u svega nekoliko mjeseci zabilježeno je čak više od 200 prijava startupova.

Izabel Jelenić 1

Pročitano 200 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja