Mojobot – Prvi robot za učenje kodiranja i igre na ploči koji je osjetljiv na dodir

Mojobot – Prvi robot za učenje kodiranja i igre na ploči koji je osjetljiv na dodir

Vijesti Napisao/la  Cobra Utorak, 23 Travanj 2019 00:00 Video sadržaj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zagreb, 22. travnja 2019.  

Mojobot – Prvi robot za učenje kodiranja i igre na ploči koji je osjetljiv na dodir

 

Edukacija djece računalstvu i robotici je uvijek puno jednostavnije uz zabavne igre u kojima uz djecu, učestvuju i njihove obitelji i prijatelji. To je svakako moguće uz Mojobot – robot osjetljiv na dodir uz kojeg je učenje kodiranja i zabava uz igre na ploči nevjerojatna zabava. Mojobot djeci približava kodiranje, ali i odraslima, stvarno jednostavno. Kroz zabavu se usvajaju osnovni principi kodiranja i robotike. Mojobot je upravo i dizajniran s ova dva principa na umu, omogućava zabavu i edukaciju.

 

Ne samo što je Mojobot opremljen senzorima, te se kreće, tu su i opsežne naredbe kodiranja, a djeca uče kodirati igrajući se zabavnim igrama uz Mojobot. Stoga je i stvoren vrlo složen računalni programski jezik, a može se i proširivati, te omogućava korištenje niza parametara, brojeva, okretanja, odluka, ulaza senzora, kao i dodatnih rutina.

 

Mojobot original 3

 

Za koga je Mojobot sve prikladan?

 

Ukratko, sjajan je za odrasle i nevjerojatan za djecu od 4 do 99 godina, kao i više. Mojobot je vrlo složen robot. Pun je osobnosti, senzora i aktivnost. Nabavite Mojobot kako biste mogli komunicirati i vidjeti različite izražaje očiju dok lutaju kako bi pokupio i stavio Tokene na određeno mjesto. U stvari, to znači da je Mojobot ispunjen zabavom i zaigranošću.

Štoviše, Mojobot ima infracrvene navigacijske senzore koji osiguravaju da se uvijek kreće u pravom smjeru na svaku lokaciju koja se nalazi na mapi. Infracrveni senzori će prepoznati oznake u uglovima svakog bloka na mapi. To znači da Mojobot možete isprogramirati da se neograničeno krućno kreće mapom i da je uvijek na pravom mjestu.

Konzora predstavlja svojevrsno upravljačko središte Mojobota. Kako biste pokrenuli programirani kod, oznake programiranja jednostavno stavite u konzolu i pritisnite “GO”. Zadatak konzole je prepoznati naredbe, procesirati ih i proslijediti ih robotu. Svjetlo na konzoli pomaže djeci u prepoznavanju naredbi i uči ih tijeku i izvršavanju koda.

Za Mojobot je zaslužan prof. Pooh Eamcharoenying sa Sveučilišta Bath (University of Bath), a za više informacija i eventualnu podršku provjerite na:

https://www.kickstarter.com/projects/projectlab/mojobot-tangible-coding-robot?ref=project_link

 

Mojobot original 2

 

 

Pročitano 526 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja