Objavljeno u Multimedija Napisao/la Rujan 16 2020

15. rujna, 2020.|Zagreb

Zvuk, dizajn i funkcija – novi revolucionarni glazbeni sustav „sve u jednom“ OTTAVA™ SC-C70MK2 

Technics predstavlja svoj novi proizvod OTTAVA™ f SC-C70MK2 iz premium klase. Technics je stvorio ovaj model dodatnim dotjerivanjem kvalitete zvuka, funkcionalnosti i dizajna prethodnog modela SC-C70 – kompaktnog sustava vrste „sve u jednom“ vrlo cijenjenog na tržištu, a namijenjenog povremenom uživanju u glazbi visoke kvalitete.


SC-C70MK2 opremljen je ekskluzivno razvijenim wooferom promjera 8 cm i kupolastom visokotonskom jedinicom promjera 2 cm. Novi visokotonski zvučnik uparen je s akustičnom lećom oblika optimiziranog za proizvodnju ekspanzivnijeg zvuka. Baš kao prethodnik, i SC-C70MK2 ima 2,1-kanalni zvučnički sustav koji obuhvaća subwoofer promjera 12 cm. Taj zvučnički sustav pogone tri jedinice Technicsova originalnog digitalnog pojačala, modula JENO, radi reprodukcije zvuka punog tijela koji ne biste očekivali od tako kompaktne jedinice.  SC-C70MK2 opremljen je i funkcijom Space Tune koja prilagođava kvalitetu zvuka tako da najbolje odgovara uvjetima na mjestu instalacije. Uz to, proizvod ima ugrađeni mikrofon, pa se može automatski koristiti Space Tune Auto koji postiže optimalno uravnotežen zvuk. SC-C70MK2 podržava široku lepezu glazbenih izvora, uključujući CD, radio i servise za streaming kao što su Chromecast Built-in, Airplay 2 i Deezer.  Ovaj glazbeni sustav vrste „sve u jednom“ također je privlačan i lijepog izgleda. Ima aluminijsku gornju ploču, prozračnu prednju rešetku i jedinstvenu ručnu ladicu za CD-ove. Dizajn visoke kvalitete tipičan je za Technics i trenutačno povezuje proizvod s tom robnom markom. Osim srebrnog modela, dostupan je i posve crni SC-C70MK2. Nudeći čist zvuk visoke kvalitete, vrhunsku funkcionalnost i privlačan dizajn koji će se uklopiti u sve interijere, glazbeni sustav vrste „sve u jednom“ SC-C70MK2 zadovoljit će kupce koji ne žele raditi kompromise pri uživanju u glazbi.

 

Remasterirana kvaliteta zvuka.
Ekspanzivan i bogat prostorni zvuk. 

Novorazvijene zvučničke jedinice i akustična leća. Wooferska jedinica promjera 8 cm nudi znatno bolju osnovnu karakteristiku zbog raznih uvedenih poboljšanja, poput manje mase glasovne zavojnice, poboljšanog protoka zraka i veće krutosti membrane. Woofer nudi vrhunski odziv i jasnoću zvuka pri reprodukciji zvukova srednje i visoke frekvencije ugodnih uhu. Kupolasti visokotonski zvučnik promjera 2 cm spreman za reprodukciju zvuka visoke razlučivosti ima laganu svilenu membranu i nudi prekrasan i dojmljiv zvuk. Akustična leća optimizirana je za nov oblik visokotonskog zvučnika i naglašava ekspanzivnost reproduciranog zvuka.


 Tri modula JENO 

Kako bi se vjerno reproducirala informacija bogatog zvuka u 2.1-kanalnoj konfiguraciji, tu su tri posve digitalna pojačala JENO. Osim korištenja izvanrednih sposobnosti obrade triju jedinica i vjerne reprodukcije preko lijevog i desnog kanala te subwoofera, implementiran je i Space Tune koji optimizira kvalitetu zvuka ovisno o statusu instalacije.

 

LAPC

Impedancija zvučnika mijenja se sa svakom frekvencijom i utječe na pojačalo snage. Tehnologija koja unaprjeđuje taj efekt zove se prilagodljivi algoritam impedancije zvučnika LAPC koji se koristi i kod pojačala referentne klase. Frekvencijske karakteristike amplitude i faze pojačala poravnate su dok su tri sklopa pojačala povezana sa svakim subwooferom, visokotoncem i wooferom radi realizacije idealnog impulsnog odziva.

 

Sustav dvostrukog sklopa za napajanje 

Uobičajena napajanja koriste jedan transformator za napajanje pojačala i digitalnih sklopova, pa ako postoji fluktuacija u opterećenju ili se na sklopu pojavi šum, to utječe na druge sklopove. Rezultat je smanjenje kvalitete zvuka. Ovaj sustav napajanja obuhvaća nezavisno instalirano sklopovlje za stavljanje napajanja u prekidački način rada za pojačalo i druge sklopove. Time se uklanja međusobna interferencija, a tako i smanjenje kvalitete zvuka uzrokovano šumom i fluktuacijama u napajanju. Uz to, raspored elemenata s namjenskim sklopovima transformatora i pojačala omogućuje najkraću moguću vezu i smanjuje šum.


 Remasteriranje

Precizni sklopovi za obradu signala modula JENO koriste se za proširenje frekvencijskog pojasa radijskih izvora koji se primaju preko Bluetootha i interneta, pri čemu se inače visokofrekvencijski signali često gube uslijed kompresije signala, i dobiva pojas ekvivalentan kao da je izvor CD. Time se uklanja gubitak ekspanzivnosti kod visokofrekvencijskih zvukova te gubitak detalja, pa je kvaliteta zvuka bolja. 

 

Realizacija optimalnog prostora zvuka u skladu s okruženjem prostorije i mjestom montaže
Space Tune™

SC-C70MK2 koristi Space Tune™ Auto za lako postizanje optimalno uravnoteženog zvuka – točnije, jednim pritiskom gumba. Ta funkcija mjeri testne tonove reproducirane putem mikrofona ugrađenog u SC-C70MK2 radi analize udaljenosti od zidova i učinaka refleksije. Zatim se zvučno polje automatski optimizira. Uz to funkcija Space Tune™ obuhvaća tri unaprijed konfigurirane postavke (Free (Slobodno), Near the Wall i Near the Corner, radi lakog postavljanja te nudi upotrebu aplikacije Technics Audio Center za precizno podešavanje kvalitete zvuka položaju slušanja.

 

Ugodno uživanje u većem rasponu glazbenih sadržaja i različite mogućnosti povezivanja
Chromecast Built-in 

Funkcija Chromecasta Built-in podržava razne glazbene servise za streaming radi lake reprodukcije putem aplikacije za pametni telefon. A kako se podaci streamaju izravno na glavnu jedinicu, nema gubitka kvalitete zvuka, a korisnik može birati između različitih vrsta glazbe. 


 Funkcionira s Google Assistantom 

Ako se na istoj mreži nalazi uređaj s ugrađenom značajkom Google Assistant, ta se značajka može koristiti za rukovanje reprodukcijom glazbe putem uređaja OTTAVA™ f SC-C70MK2 i druge funkcije. Kad korisnik nema pri ruci aplikaciju na pametnom telefonu ili kad su mu ruke zauzete, glazba se može lako reproducirati govornim naredbama.

 

Kombinacija sterea u više prostorija 

Uz niz zvučnika s tehnologijom Chromecast Built-in moguće je reproducirati glazbu s raznih servisa za streaming u više prostorija ili se u svakoj prostoriji može reproducirati druga glazba. Uz to, ako koristite aplikaciju Technics Audio Center i imate još Technicsovih uređaja kompatibilnih s aplikacijom, možete u više prostorija uživati u glazbi iz drugog izvora, npr. putem Bluetootha, AUX-a, optičkog ulaza, USB-a, internetskog radija te streaminga glazbe kompatibilnog s uređajem OTTAVA™ f SC-C70MK2.

Objavljeno u Multimedija Napisao/la Kolovoz 03 2020

03. kolovoza, 2020. | Zagreb

Dugo očekivani Sony Alpha 7S III kombinira nadmoćnu izvedbu prikaza s klasičnom osjetljivosti “S” serije 

Sony je najavio dugo očekivani dodatak svojoj poznatoj seriji fotoaparata bez ogledala sa senzorom punog kadra Alpha 7S - Alpha 7S III (model ILCE7SM3). S potpuno novim 12.1MP senzorom slike punog kadra s pozadinskim osvjetljenjem i ultra – visokom osjetljivošću i 15+ širokim dinamičkim rasponom zaustavljanja, uz impresivne mogućnosti snimanja videozapisa uključujući 4K 120pii 10-bitnu 4:2:2 dubinu boja, novi mehanizam za raspršivanje topline, dvostruko relejno snimanje koje omogućuje više od sat vremena snimanja filmova u 4K 60p rezoluciji prije nego se baterija isprazni, novi sustav automatskog fokusiranja kao i sučelje osjetljivo na dodir i bočni okretni LCD zaslon, novi Alpha 7S III će postati ultimativni kreativni alat za sve profesionalne snimatelje i sve vrste hibridnih multimedijskih zapisa.


Alpha 7S III je ultimativni dokaz Sonyjeve predanosti rješavanju poteškoća naših korisnika,”, izjavio je Yann Salmon-Legagneur, direktor marketinga proizvoda za digitalno snimanje tvrtke Sony Europe. “Stalno slušamo povratne informacije koje dobivamo od naših korisnika i konstanto radimo na tome da im isporučimo inovacije koje nadilaze njihova očekivanja. Ovaj fotoaparat je najbolji primjer toga. Kombinirajući klasičnu osjetljivost S serije sa setom značajki, razinom izvedbe i korisničkim iskustvom kojemu nema ravnoga na tržištu – u bilo kojem cjenovnom razredu – Alpha 7s III današnjim kreativcima otvara sasvim novi svijet mogućnosti.” Arhitektura sustava za novi Alpha 7S III potpuno je redizajnirana kako bi pružila izvanredne performanse u obliku videa i fotografija. Novi 35mm Exmor R CMOSsenzor slike punog kadra od 12.1MP s pozadinskim osvjetljenjem umanjuje efekt kotrljajućeg zatvarača do tri puta te koristi razne napredne tehnike skupljanja svjetla kako bi se osigurala visoka osjetljivost s niskom bukom, omogućujući korisnicima snimanje u uvjetima slabog osvjetljenja bez potrebe za velikim rasvjetnim postavkama. Uz poboljšanu kvalitetu slike, ovaj novi senzor slike prvi put u fotoaparatu S serije donosi i AF sustav za automatsko otkrivanje faza u fokusnoj ravnini. Kao nadopunu novom senzoru Alpha 7S III također uključuje i novi BIONZ XR™ motor za obradu slike koji pruža do osam puta jaču snagu obrade fotografija, umanjuje kašnjenje obrade i omogućuje mnoge standardne odlike fotografiranja i snimanja. Novi sustav uključuje i najsvjetlije i najveće na svijetu elektroničko OLED tražilo horizonta u razini oka od 9.44 milijuna točaka te je prvi fotoaparat na svijetu s dvostrukim CFexpress tip A utorima za kartice, omogućavajući prebacivanje podataka velikim brzinama u kompaktnim veličinama.

Profesionalna video rješenja za jednostavniji tijek rada 

Alpha 7S III nudi mogućnost 4K snimanja do 120 okvira u sekundi, 10-bitnu dubinu i 4:2:2 uzorkovanje boja, omogućavajući snimanje zadivljujućih videozapisa. Novi fotoaparat nudi fleksibilniji i učinkovitiji tijek rada u post-produkciji s raznim naprednim načinima snimanja filmova, poput All-Intra i MPEG-H HEVC/H.265 kodiranja (XAVC HS™). Alpha 7S III olakšava integraciju video zapisa s drugim profesionalnim videokamerama nudeći tri gamut postavke boja, S-Gamut, S-Gamut3, i S-Gamut3.Cine, omogućavajući korisnicima da lako usklade zapise snimljene Alpha 7S III kamerom sa zapisima snimljenim profesionalnim videokamerama, pojednostavljujući post produkcijski tijek rada nakon snimanja s više kamera. Uz S-Log3 gamma krivulje, Alpha 7S III podržava HLG (Hybrid Log-Gamma) profil slike s minimalnom post produkcijom. Alpha 7S III također omogućuje do 4K 60p 16-bitni RAW izlaz na vanjski snimač putem HDMI Type-A konektora, nudeći dodatnu postprodukcijsku fleksibilnost. 

Poboljšana kvaliteta slike

Novi CMOS senzor slike i BIONZ XR™ sustav za obradu slike u Alpha 7S III donosi poznatu osjetljivost S-serije sa značajno poboljšanom reprodukcijom boja i iscrtavanjem tekstura za poboljšanu cjelokupnu kvalitetu slike. Osnovni ISO je spušten na 80, što rezultira normalnim rasponom od 80-102,400 (proširivo do 80-409,600 za videozapise i 40-409,600 fotografije) kako bi se dobio fleksibilniji ISO plus široki dinamički raspon s niskim šumom u svim postavkama. Nudi poboljšanu kvalitetu slike za približno 1 zaustavljanje redukcije šuma u srednjem i visokom rasponu osjetljivosti. Boje i teksture lišća, ljudske kože i mnogo više idealno se i dosljedno reproduciraju bez ovisnosti o izvorima svjetlosti. Gradacijski prikaz je također oplemenjen za ljepše tonove kože i naglašene prijelaze u portretima. Također,performanse AWB (Auto White Balance)poboljšane su novim “Visible light + IR Sensor” koji pomaže postići precizniju ravnotežu bijele boje pod umjetnim osvjetljenjem, uključujući fluorescentna i LED svjetla. 

Napredne performanse automatskog fokusiranja za hibridnu upotrebu 

Po prvi put u fotoaparatu serije Alpha 7S, Alpha 7S III nudi brzi hibridni AF kombinirajući AF otkrivanja faza i kontrasta, pružajući mogućnost praćenja subjekata na širokom području s izvanrednom brzinom, preciznošću i jednostavnošću, čak i pri korištenju uske dubine polja. Prikaz preciznih fokusa moguć je korištenjem Sony E-mount objektiva. Za snimanje okruženja s mnogo kretanja, na raspolaganju su Real-time Tracking i Real-time Eye AF kako bi se održala konstantna fokusiranost na objekt koji želite. Sonyjev napredni Real-time Eye AF poboljšava performanse otkrivanja za 30% u odnosu na prethodni sustav, zahvaljujući novom sustavu za obradu slika. To osigurava precizno i pouzdano otkrivanje lica čak i kad subjekt skrene pogled. Real-time Tracking značajka pokreće se jednostavnim dodirom subjekta na ekranu. Real-time Eye AF se uključuje automatski kad prepozna oko. 

Fleksibilne postavke automatskog fokusiranja za snimanje filmova 

Temeljem povratnih informacija korisnika, kamera uključuje nekoliko značajki AF-a za profesionalne korisnike, uključujući AF Transition Speed u sedam postavki za jednostavno stvaranje prijelaza i pet postavki osjetljivosti AF Subject Shift, što korisniku omogućuje prilagođavanje načina na koji će se AF automatski prebaciti na drugi ili zadržati fokus na trenutnom subjektu. Praćenje dodirom omogućuje korisniku ne samo da pokreće praćenje u stvarnom vremenu, već i kombinira i snima koristeći gimbal ili tijekom ručnog snimanja. Sada je moguće dodirnuti fokus u načinu ručnog fokusiranja na LCD zaslonu ili na daljinu iz aplikacije Imaging Edge Mobile.

Nova struktura raspršivanja topline 

Dizajn Alpha 7S III ažuriran je kako bi se osiguralo učinkovito rasipanje topline i minimiziralo pregrijavanje - čak i tijekom produženih kontinuiranih sesija snimanja u 4K 60p 10-bitnom 4: 2: 2 videozapisu u trajanju od sat vremena ili više. Novo razvijena jedinstvena struktura za raspršivanje topline održava temperaturu senzora slike i temperature sustava za obradu slike u normalnim radnim granicama, sprječavajući pregrijavanje uz održavanje kompaktnih dimenzija tijela. Nova struktura za raspršivanje topline ne zahtijeva ventilacijske otvore ili ventilacijske otvore koji omogućuju Alpha 7S III održavanje otpornosti na prašinu i vlagu.

Funkcije pomoći u snimanju filmova

Za snimanje videozapisa u pokretu, Alpha 7S III prva je kamera serije Alpha koja uključuje Active Mode s 5-osnom optičkom stabilizacijom slike u tijelu kako bi podržao posebno teško snimanje filmova iz ruku. To je također i prvo E-mount tijelo Alpha serije koje ima stražnji otvor s varijabilnim kutom, pogodno za snimanje pomoću gimbala, komplicirane kutove, ručno rukovanje i još mnogo toga. Zaslon se okreće bočno, gore i dolje, a sadrži i 3.0 LCD zaslon od približno 1,44 milijuna točaka osjetljiv na dodir za optimalnu vidljivost čak i u svijetlim vanjskim okruženjima. Dodatno, Alpha 7S III nudi izbor novog Creative Look-a s 10 unaprijed postavljenih postavki kako za fotografiranje tako i za video snimke, što olakšava stvaranje zanimljivih raspoloženja izravno u fotoaparatu koje će korisnik koristiti ili prilagoditi. Digitalno audio sučelje dodano je Multi Interface (MI) Shoe opcijama za jasnije audio snimke s kompatibilnog vanjskog mikrofona Sony. Korištenjem sa Sonyjevim XLR-K3M XLR adapterom, Alpha 7S III pruža mogućnost 4-kanalnog 24-bitnog digitalnog audio zapisa u kameri serije Alpha. Kao i s ostalim dodacima za MI Shoe, dodatni kablovi ili baterije nisu potrebni, što pruža neograničenu slobodu snimanja pomoću Alpha sustava. Dodatne funkcije pomoći kod snimanja videozapisa uključuju redizajnirani zaslon monitora s podebljanim, jasno vidljivim crvenim okvirom koji jasno pokazuje kada je snimanje u toku čak i kada je montiran na rig ili gimbal, prilagođene postavke zuma, podesivi balans bijele boje tijekom snimanja, rotaciju zaslona, intervalno snimanje, izdvajanje iz filmova i još mnogo toga.


Izvanredne fotografije 

Alpha 7S III uključuje brzi hibridni AF sustav sa 759 AF točaka za otkrivanje faza koje pokrivaju 92% senzora slike. Kamera također može postići visoku AF preciznost za precizno i pouzdano fokusiranje svjetla prema EV-6, gdje je objekte teško jasno vidjeti golim okom. Korisnici mogu kontinuirano snimati više od 1000 nekomprimiranih RAW slika brzinom do 10fps ili do 8fps u live view načinu rada, bilo s mehaničkim ili elektroničkim zatvaračem.

 Alpha 7S III također uključuje prvo elektroničko 0.64 tražilo tipa Quad-XGA na svijetu s otprilike 9.44 milijuna točki i OLED zaslonom visoke razlučivosti. Alpha 7S III tražilo nudi povećanje od 0.90x tražila, dijagonalno vidno polje 41°, oštro vidno polje od 25mm za jasan prikaz od kuta do kuta s malom distorzijom. Također je otporan na prašinu, maglu i vlagu, izuzetno brzog odaziva te sadrži različite načine rada za različite tipove predmeta. Svaki aspekt Alpha 7S III tražila dizajniran je i usavršen za profesionalni tijek rada. Po prvi put jedan Sonyjevih digitalni fotoaparata, Alpha 7S III uključuje HEIF (High Efficiency Format File Format) koji omogućava suptilne 10-bitne gradacije i naprednu tehnologiju kompresije za održavanje kvalitete slike, istovremeno značajno smanjujući veličinu datoteke i štedeći prostor za pohranu. Fotografije snimljene u načinu rada HEIF mogu se reproducirati na kompatibilnom Sony HDR (HLG) televizoru putem izravne HDMI Type-A veze s Alpha 7S III, pružajući vjerodostojan prikaz dinamičkog raspona.

CFexpress Tip A za brzi prijenos podataka

Alpha 7S III donosi još jednu novinu kao prvi fotoaparat na svijetu koji sadrži dva CFexpress tip A utora za karticex, koji podržavaju UHS-I i UHS-II SDXC/SDHC kartice,omogućujući velike brzine za pisanje i čitanje, a zadržavajući kompaktnu veličinu tijela fotoaparata.CFexpress kartice tipa A idealno su za kontinuirano snimanje neprestanih RAW slika, kao i za snimanje filmova od 4K 120ppri velikim brzinama[x], omogućujući brzinu pisanja sljedeće generacije koja može brzo očistiti međuspremnike fotoaparata koji stvaraju velike količine fotografija i filmski podaci. Brzi prijenos podataka na računalo moguć je oko 1,7 puta brže[xi]od prijenosa sa SD kartica. Dvostruki utori mogu se postaviti u relejni način za produženo kontinuirano snimanje čak i podataka s najvećom brzinom prijenosa, kao i istovremeno snimanje i sortiranje prema vrsti zapisa

Revidirani sustav izbornika s poboljšanim zaslonom osjetljivim na dodir Alpha 7S III također sadrži revidiranu strukturu izbornika za lakšu navigaciju i rad s izbornikom osjetljivim na dodir za bržu i intuitivniju kontrolu. Za kreatore koji snimaju i fotografije i filmove sada se mogu spremiti odvojene postavke za fotografije i snimanje filmova za brži prijelaz između dvije postavke.

Visoka pouzdanost pruža kreativcima novu slobodu 

Profesionalni korisnici trebaju više od pročišćenih značajki i performansi. Također trebaju pouzdanost i trajnost koje zahtijevaju od bilo kojeg profesionalnog alata. Alpha 7S III ima redizajnirani zahvat za veći komfor i sigurno držanje, poboljšanu značajku uklanjanja prašine, plus otpornost na prašinu i vlagu koja povećava pouzdanost u zahtjevnim okruženjima. Uključuje izdržljiv, pouzdan HDMI Type-A priključak i prva je kamera serije Alpha koja podržava USB PD napajanje, omogućavajući dobivanje veće snage iz vanjskog izvora tako da korisnici mogu nastaviti snimati dulje vrijeme s minimalnom unutarnjom potrošnja baterije. 

Napredno povezivanje za profesionalna radna okruženja 

Alpha 7S III dizajniran je i konfiguriran za podršku fotoreporterima i sportskim novinarima koji trebaju isporučiti fotografije ili filmove što je brže moguće uz nekoliko naprednih mogućnosti povezivanja. Kamera podržava 5GHz[xii]/2.4GHz bežični LAN (IEEE 802.11ac) i nudi MIMO (više ulaza i više izlaza) za poboljšanje kvalitete komunikacije pomoću više antena, udvostručenih u brzini u usporedbi s Alpha7R IV. Također nosi novu podršku za USB povezivanje[xiii]. Kada ste spojeni na 5G kompatibilni uređaj, kao što je Sonyjev Xperia 1 II pametni telefon putem USB kabla, moguće je koristiti 5G mrežu za brz i stabilan prijenos FTP datoteka[xiv]. USB do brze žičane LAN veze[xv] također nudi stabilan i brz FTP prijenos za filmove i fotografije. Dostupan je USB Type-C ™ priključak koji podržava brzi prijenos podataka SuperSpeed USB 5Gbps (USB 3.2), što omogućava brzi prijenos podataka na udaljeno povezano osobno računalo za nesmetano rukovanje velikim slikovnim datotekama.

 

Cijene i dostupnost 

Alpha 7S III fotoaparat punog kadra s izmjenjivim objektivima će biti dostupan od Rujna 2020. po cijeni od cca €4200.

Video o novom Alpha 7S III fotoaparatu možete pogledati na https://youtu.be/Aijsy1zYQps a sve specifikacije proizvoda dostupne su na https://www.sony.hr/electronics/fotoaparati-s-izmjenjivim-objektivima/ilce-7sm3.

Objavljeno u Multimedija Napisao/la Lipanj 26 2020

26. lipnja, 2020.|Zagreb 

Huawei Next Image natječaj ove godine i u lokalnom izdanju 

Upoznajte kategorije Next Image foto natječaja i osvojite vrijedne nagrade 

Huawei je nedavno pokrenuo svoj Next Image foto natječaj, a ove je godine novost održavanje lokalne verzije natjecanja na kojoj će naši istaknuti fotografi odabrati najbolja prijavljena djela. Održavanje lokalnog natjecanja paralelno uz globalno daje Huaweijevim korisnicima veću mogućnost osvajanja nagrada. Rok za prijavu fotografija je 31. srpnja u 23:59, dok je prijave moguće izvršiti preko lokalne Huawei forum stranice – kategorija Galerija.


Istaknuti domaći fotografi Domagoj Sever, Petar Krešimir Furjan i Tomislav Može, uz podršku Huaweijevog direktora marketinga za hrvatsko i slovensko tržište, Normana Muellera, od 1. do 15. kolovoza će pregledavati pristigle radove. Najbolja fotografija po njihovom izboru osvojit će pametni telefon Huawei P40, dok će pobjedničke fotografije u preostalim kategorijama osvojiti Huawei Wireless Tripod. Prijavom na lokalni natječaj, sudionici automatski sudjeluju i u globalnom natjecanju gdje im se otvara mogućnost osvajanja glavne nagrade od 10.000 dolara, kao i brojnih drugih vrijednih nagrada. Fotografije je moguće predati u ukupno pet kategorija, a svaka od njih nudi razne opcije za izražavanje kreativnosti.

 

Blizu daleko: sve je u perspektivi 

Promjena perspektive može učiniti čuda. Ponekad pogled izbliza ili s određene udaljenosti čini našu percepciju potpuno različitom. Ova je tehnika poznata već duže vrijeme - dovoljno je spomenuti da je bila kreativni alat za impresioniste. Također, korisnicima koji prijavljuju ovu kategoriju preporučuje se da se ne boje testirati razne značajke kojima je opremljen njihov Huawei pametni telefon. 

Lica: pokažite jedinstvenost ljudi oko vas 

Ljudi koje susrećemo mogu nas oduševiti svojom ljepotom ili originalnošću i navesti nas da odmah dohvatimo pametni telefon kako bismo ih fotografirali. A to i ne čudi ako uzmemo u obzir koliko je ljudsko lice fascinantno - odražava različite emocije i neumoljivo se mijenja ovisno o svjetlosti ili trenutku.

 

Laku noć: otkrijte svijet na mjesečini 

Noć bez sumnje ima svoj šarm. Skreće nam pažnju na potpuno drugačije elemente kojima se izlaže mjesec. Mjesečina, noćne boje ili tajanstvena aura nadahnjuju umjetnike i potiču njihovu maštu. Jeste li već imali priliku testirati noćne snimke? Ne još? Tada je krajnje vrijeme da ga isprobate!

 


Zdravo, živote!: inspiracija postoji kako bismo je podijelili
 

Sigurno ste se nekad počeli baviti novim hobijem ili se zainteresirali za nešto zbog druge osobe. Emocije i nadahnuća izuzetno su poticajni i potiču našu spremnost da djelujemo u trenutku. Ali, kako uhvatiti pravi trenutak? Uz Huaweijevu tehnologiju je lakše nego što mislite!

 

Pripovjedač: napišite vlastitu priču fotografijama 

Priče su ono zbog čega se sjećamo informacija, osjećamo emocije i poistovjećujemo se s likovima filmskih scena. Nadahnjuju nas i potiču želju da saznamo više o toj priči. Iza svake fotografije također se nalazi određena priča - ponekad krajnje jednostavna, koja se temelji, primjerice, na blizini dvoje ljudi, a ponekad složenija, koja zahtijeva prezentaciju s nekoliko ilustracija. Snimanjem niza fotografija, možete stvoriti detaljnu i zanimljivu priču za publiku. Bez obzira na to što ste pokazali, ovo je savršena platforma za pričanje vlastite jedinstvene priče i doista čini razliku. Upotrijebite svoj Huawei pametni telefon, stvorite priču koja se sastoji od 3-9 slika i prijavite ih na Huawei Next Image Awards 2020! 

Više informacija o Next Image foto natječaju moguće je pronaći na službenoj web stranici.

Objavljeno u Multimedija Napisao/la Lipanj 25 2020

25. lipnja, 2020.|Zagreb 

Podijelite svoju priču pomoću novog fotoaparata LUMIX G100 

Panasonic najavljuje svoj najnoviji fotoaparat bez zrcala LUMIX G100 posebno namijenjen vlogerima i tvorcima sadržaja jer je savršen alat za dijeljenje priče. Uz superlagano i kompaktno tijelo, G100 uklanja potrebu za glomaznom opremom za fotoaparat, dok mogućnost stvaranja fantastičnih slika i videozapisa znači da nećete morati pristati na kompromise u kvaliteti. 

  • Savršen izbor za vlogere i tvorce sadržaja
  • Izdvaja se vrhunskom kvalitetom slika i videozapisa
  • Zadivljujući zvuk sa svjetskom premijerom mikrofonske tehnologije OZO Audio tvrtke Nokia za fotoaparate bez zrcala

Unaprijedite kvalitetu svojih videozapisa 

Možete napraviti glatke videozapise u razlučivosti 4K ili Full HD s raznim brojem sličica da biste zadovoljili svaku potrebu. U svijetu u kojem brojni tvorci sadržaja koriste pametne telefone, izdignite se iz mase tako što ćete koristiti vrhunsku kvalitetu slike koju nudi G100. Sa senzorima koji su puno veći od onih kakvi se mogu naći na pametnim telefonima moći ćete snimiti fantastične slike i videozapise u različitim situacijama. Jasne snimke moguće su čak i noću ili u slabo osvijetljenim kućnim uvjetima. Veći MFT senzor pomaže stvarati i prekrasne zamućene pozadine koje će davati profesionalan izgled.

Snažan hibridni sustav za stabilizaciju slike u 5 osi zaista će se iskazati prilikom snimanja videozapisa u pokretu, a rezultat će biti puno glatkije, uglačanije i ugodnije iskustvo za vaše gledatelje. Bilo da hodate po kući, vozite bicikl ili čak snimate iz vozila, možete se osloniti na G100 da će napraviti slike bez nepoželjnih efekata trešnje. Osigurana je i vrhunska kvaliteta zvuka. LUMIX G100 dolazi s integriranim zvučnim sustavom OZO Audio tvrtke Nokia i prvi je fotoaparat bez zrcala na svijetu koji nudi tako naprednu značajku. Tri interna mikrofona snimaju čist i živopisan zvuk koji je realističan kao da se sada nalazite na mjestu snimanja. G100 prati i glas prepoznate osobe, automatski se prebacujući na najprikladniji način snimanja zvuka za situaciju. Uz tu svestranu audiotehnologiju vaš će zvuk biti tako dobar da nećete morati ulagati u zaseban vanjski mikrofon.


Posebne značajke 

Koju god vrstu sadržaja želite stvarati, G100 ima način rada za vas, a nov način rada za video selfije savršen je primjer. S njim ćete savršeno snimiti sebe i pozadinu, u idealnom fokusu, bez potrebnih prilagodbi. Lako je postići posebne videoefekte. Lako je stvoriti slow motion i protok vremena, dok će napredni vlogeri biti zadovoljni instaliranim V-Log L snimanjem i mogućnošću primjene LUT-a (tablice za pretraživanje) u postprodukciji. Iskoristite Panasonicovu fantastičnu funkcionalnost 4K Photo da biste uhvatili trenutke koji traju samo djelić sekunde. Snimajte brzinom 30 sličica u sekundi i izdvojite samo jednu sličicu koju trebate za savršeni snimak akcije.


Uravnotežena ergonomija i ugodnost korištenja 

Uz masu svega 422 g, G100 dovoljno je lagan i kompaktan da se lako uklopi u vaš život. Kadrirajte slike kroz tražilo visoke razlučivosti ili ako vam je tako draže, koristite zaslon visoke razlučivosti dijagonale 7,6 cm. Monitor osjetljiv na dodir praktično se rotira i zakreće kako biste mogli snimati iz svih kutova – time nije olakšano samo snimanje selfija, već je i savršeno pojednostavnjeno snimanje vlogova s vama kao zvijezdom. Vlogeri će moći uživati i u prednostima značajke Frame Marker koja pazi na kadriranje u raznim popularnim omjerima slike, dok indikator REC Frame prikazuje dobro vidljiv crveni okvir da biste u trenu znali kad fotoaparat snima. Moguće je dodati novi držač Tripod Grip DMW-SHGR1 radi još lakšeg držanja fotoaparata prilikom snimanja vlogova, a može se koristiti i kao kompaktni tronožac. Povezivanjem s fotoaparatom putem USB-a Tripod Grip možete koristiti za pokretanje i zaustavljanje snimanja videozapisa, aktiviranje zatvarača i omogućivanje ili onemogućivanje načina mirovanja.

Za brza punjenja u pokretu tu je mogućnost punjenja fotoaparata G100 putem USB-a.


Podijelite priču uz mogućnosti lakog povezivanja 

LUMIX G100 nudi mogućnost povezivanja putem Bluetootha i Wi-Fija radi lakog dijeljenja najboljih priča. Pritiskom namjenskog gumba za prijenos pokreće se prenošenje videozapisa i fotografija na pametni telefon radi dijeljenja na omiljenim društvenim mrežama putem besplatne aplikacije LUMIX Sync za iOS i Android. Niskoenergetski Bluetooth (Bluetooth 4.2) omogućuje da vaš pametni telefon i fotoaparat budu stalno povezani uz minimalnu potrošnju energije. Pomoću pametnog telefona možete aktivirati fotoaparat ili automatski na fotografije dodati GPS geooznake.

Možete koristiti pametni telefon i kao daljinski upravljač za snimanje videozapisa i fotografija.

Tripod Grip (DMW-SHGR1) 

Kompaktan i lagan držač / mini tronožac koji omogućuje pokretanje i zaustavljanje snimanja videozapisa te aktivaciju zatvarača putem USB veze.

Kompatibilnost: DC-G100/G110, GH5,GH5S,G95/G90 i G80/G81/G85   

Objavljeno u Multimedija Napisao/la Lipanj 25 2020

25. lipnja, 2020.|Zagreb 

Samsung predstavio najbrži zakrivljeni gejming monitor na svijetu – Odyssey G9 

Prvi Dual QHD gejming monitor na svijetu koji je NVIDIA G-SYNC kompatibilan i ima zakrivljenost od 1000R 

Tvrtka Samsung, predvodnik svjetskog tržišta gejming monitora, predstavila je Odyssey G9, gejming monitor nove generacije. G9 predstavljen je na sajmu CES 2020 i priključuje se nedavno lansiranom G7 modelu. Ovaj jedinstveni monitor upotpunosti je transformirao gejming iskustvo spajanjem elemenata kao što su: zakrivljenost ekrana radi ugodnog gledanja, inovativne mogućnosti interakcije i savršena kvaliteta slike.


Premium performanse Odyssey serije potvrđene su i od strane TÜV Rheinland, vodeće međunarodne organizacije za certificiranje tehnoloških proizvoda. Organizacija je Odyssey monitore ocijenila kao najbolje gejming monitore zakrivljenosti od 1000R u industriji, dodijelivši  im Eye Comfort certifikat za gejming iskustvo koje „najviše godi ljudskom oku“. Isto tako, inovativni dizajn Odyssey G9 je na sajmu CES 2020 osvojio nagradu za inovativnost u kategoriji kompjuterskih dodataka. Ovo je također i prvi monitor sa certificiranom HDR10+ podrškom, koja mu omogućava da igre i druge sadržaje prikazuje na najkvalitetniji način uz pomoć Quantum dot tehnologije i HDR1000 panela.


„Nakon nedavnog objavljivanja Odyssey G7 zakrivljenog gejming monitora, G9 se sada pridružuje seriji kao prvi dual QHD monitor sa zakrivljenošću od 1000R, učvršćujući poziciju tvrtke Samsung kao lidera na tržištu, koji uvodi inovacije do sada neviđenom brzinom. Samsung Odyssey G9 zakrivljeni monitor podiže gejming iskustvo na viši nivo, pružajući gejmerima određenu prednost u odnosu na konkurenciju.”, rekao je Hyesung Ha, viši potpredsjednik, Visual Display Business, Samsung Electronics.


Gejmeri sada mogu doživjeti izuzetnu responzivnost naredbi, uz najbolji Samsung gejming zaslon do sada. G9, sa svojih 49 inča prvi je Dual Quad High-Definition (DQHD; 5120×1440 rezolucija) gejming monitor sa zakrivljenošću od 1000R. Odyssey G9 pruža moćnu kombinaciju tehničkih performansi, uključujući vrijeme reakcije od 1ms, uz stopu osvježavanja ekrana od 240Hz i kristalno jasnu QLED sliku za QHD gejming. Samo igračko iskustvo na ovom monitoru je unaprijeđeno uz pomoć NVIDIA G-SYNC® Compatibility i Adaptive Sync opcije.


Dodatno, G9 dolazi sa futurističkim dizajnom i bijelim kućištem. U sebi sadrži Infinity Core Lighting osvjetljenje s 52 različite boje i pet svjetlosnih efekata koji mogu biti aktivni tijekom igranja.

Samsung G9 je dostupan širom svijeta od lipnja 2020. Za više informacija posjetite https://displaysolutions.samsung.com/monitor/odyssey.
Stranica 1 od 13

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja