Objavljeno u Multimedija Napisao/la Kolovoz 29 2023
29. kolovoza, 2023. | Zagreb| Uredio: Božidar Žitnik 

Samsung predstavlja nove, brže i pouzdanije memorijske kartice PRO Ultimate za profesionalne kreatore sadržaja 

 • Nove microSD kartice i SD kartice pune veličine Samsung PRO Ultimate imaju najveće brzine čitanja/pisanja u svojoj klasi nakon ugradnje sučelja UHS-I. 
 • Zahvaljujući nadograđenom kontroleru dulje su pouzdane i iskoristive. 
 • Zaštita od više elemenata testirana je u najzahtjevnijim uvjetima u industriji te omogućava bezbrižnu svakodnevnu upotrebu. 

Samsung Electronics Co., Ltd., svjetski predvodnik u naprednoj tehnologiji poluvodiča, danas je predstavio novi model memorijskih kartica UHS-I „PRO Ultimate” kao microSD karticu i SD karticu pune veličine, namijenjen profesionalnim fotografima i kreatorima sadržaja za podizanje produktivnosti u kreativnom radu na najvišoj razini.


Nova linija PRO Ultimate ima kapacitet do 512 gigabajta (GB) i dojmljivu brzinu sekvencijalnog čitanja do 200 megabajta u sekundi (MB/s). Radi se o karticama koje su brzinom i performansama dizajnirane za profesionalnu upotrebu. Nova linija PRO Ultimate memorijskih kartica uskoro će biti dostupna u svim CEE zemljama uključujući i Hrvatsku. 

„Sve više sadržaja visoke razlučivosti nastaje na uređajima kao što su bespilotne letjelice, sportske kamere i DSLR fotoaparati, a profesionalni kreatori trebaju moći neometano raditi s velikim sadržajem, bilo da pišu, čitaju ili prenose podatke”, rekao je Hangu Sohn, potpredsjednik tima za proizvode za memoriju tvrtke Samsung Electronics. „Budući da se kreatori pouzdaju u veliku brzinu i performanse memorijskih kartica, nove kartice Samsung PRO Ultimate znatno olakšavaju ispunjenje tih potreba naprednom tehnologijom za kontrolere i značajkama za zaštitu od više elemenata.” 

Najbolje brzine čitanja i pisanja u klasi zahvaljujući sučelju UHS-I

Linija PRO Ultimate naglašava Samsungove tehničke inovacije, postavljanjem novih standarda industrije s brzinom čitanja do 200 MB/s, najvećom brzinom koja se može postići sučeljem UHS-I i brzinama pisanja od 130 MB/s. Pouzdane brzine čitanja/pisanja za visoke performanse, neovisno o kapacitetu, omogućavaju neometan prijenos velikih datoteka, kao što su 4K videozapisi ultravisoke razlučivosti (UHD) i pune visoke razlučivosti (FHD) s podrškom za klasu brzine videozapisa od 30 (V30). 

Kako bi zadovoljila potrebe korisnika za upravljanje velikom količinom sadržaja i brzim prijenosom na druge uređaje, microSD kartica PRO Ultimate ima klasu performansi za aplikacije 2 (A2), što omogućava visoke performanse za razne procese čitanja i pisanja te obavljanje više zadataka odjednom.

Samsung-Pro-Ultimate-Basic 

Veća pouzdanost i izdržljivost

Samsung PRO Ultimate pouzdan je uređaj za profesionalne fotografe i kreatore, zahvaljujući unaprijeđenom pogonu kontrolera s kodom za ispravljanje pogrešaka (ECC) i značajkama za zaštitu od više elemenata koje omogućavaju sigurniju pohranu podataka u duljim razdobljima.  

Uz nadogradnju koda za provjeru pariteta niske gustoće (LDPC) ECC-a, s pogona od 1 kilobajta (KB) na pogon od 2 KB, PRO Ultimate nudi poboljšanu izdržljivost za veću količinu ciklusa pisanja i brisanja. 

PRO Ultimate ispunjava najzahtjevnije uvjete industrije i omogućava bezbrižnu upotrebu čak i u izazovnim okruženjima, uz značajke kao što su zaštita od vode do 72 sata na dva metra dubine, otpornost na padove s visine do pet metara, zaštita od habanja za do 10 000 prelazaka prstom te zaštita od rendgenskih zraka i magnetskih polja. Radi i na ekstremnim temperaturama od –25 °C do 85 °C (–13 °F do 185 °F). Osim toga, SD kartica PRO Ultimate zaštićena je od udara predmeta težine do 1500 g. 

Povećana iskoristivost uz kontroler od 28 nm

Novi kontroler od 28 nanometara (nm) povećava energetsku učinkovitost za 37 % u usporedbi sa Samsungovim prijašnjim linijama s kontrolerom od 55 nm. Tako se korisnici mogu dulje koristiti uređajima bez čestog punjenja te tako najbolje iskoristiti bateriju uređaja. Samsung-Pro-Ultimate

Kompatibilnost s više uređaja

SD kartica PRO Ultimate kompatibilna je s DSLR fotoaparatima i fotoaparatima bez zrcala, videokamerama, osobnim i prijenosnim računalima, što omogućava veću produktivnost pri stvaranju, uređivanju i prijenosu sadržaja visokih performansi s jednog uređaja na drugi. 

MicroSD kartica PRO Ultimate kompatibilna je s pametnim telefonima sa sustavom Android, tabletima, ručnim konzolama, sportskim kamerama, bespilotnim letjelicama, osobnim računalima i drugim uređajima. Savršen je odabir za profesionalce koji traže pouzdanu i svestranu memorijsku karticu koja će ispuniti njihove raznolike potrebe. 

Opća dostupnost

MicroSD kartica PRO Ultimate dostupna je s tri kapaciteta pohrane: 128 GB, 256 GB i 512 GB, a preporučene maloprodajne cijene proizvođača iznose od 20,99 $ za model od 128 GB do 64,99 $ za karticu od 512 GB. MicroSD kartica PRO Ultimate s čitačem kartice stoji od 28,99 $ za kapacitet od 128 GB do 72,99 $ za kapacitet od 512 GB. SD kartica PRO Ultimate dostupna je s četiri kapaciteta pohrane: 64 GB, 128 GB, 256 GB i 512 GB, a preporučene maloprodajne cijene proizvođača iznose od 18,99 $ za model od 64 GB do 84,99 $ za model od 512 GB. SD kartica PRO Ultimate s čitačem kartice stoji od 26,99 $ za model od 64 GB do 92,99 $ za model od 512 GB. 

MicroSD kartica PRO Ultimate bit će danas dostupna korisnicima širom svijeta, a SD kartica PRO Ultimate bit će dostupna u cijelom svijetu u listopadu 2023. Korisnicima će biti dostupna i mogućnost kupnje kartica s čitačima za sve kapacitete u objema veličinama. 

Nove memorijske kartice PRO Ultimate imaju 10-godišnje ograničeno jamstvo.

Objavljeno u Multimedija Napisao/la Kolovoz 23 2023
22. kolovoza, 2023. | Zagreb| Uredio: Božidar Žitnik 

Novi monitor Philips Evnia 49M2C8900 ponovno definira vrhunsko vizualno iskustvo uz QD OLED panel 

Vaše zadivljujuće i luksuzno gaming iskustvo je stiglo 

Novi subgaming brend tvrtke Philips, Evnia, najavit će izlazak najnovijeg dodatka njihovoj Premium 8000 seriji monitora: Philips Evnia 49M2C8900. Dizajniran za gamere koji traže najsuvremeniji proizvod koji ima sveobuhvatne i gaming i poslovne performanse, Philips Evnia 49M2C8900 predstavlja svestranost zahvaljujući značajkama poput velikog 32:9 SuperWide (48,9") zaslona i potpunog USB-C huba.


Međutim, ovo jedva i da zagrebe ispod površine specifikacija Philips Evnia 49M2C8900. Evnia, s misijom da predstavi gamerski brend namijenjen svima, potpuno je pretrpala Philips Evnia 49M2C8900 specifikacijama koje odgovaraju svim vrstama gaminga, kao što su QD OLED zaslon za životopisnu sliku, osvježavanje od 240 Hz za brz gaming, Vesa ClearMR 13000 certifikacija za zajamčen blur-free gaming, DTS Sound s 30W izlazom za iznimno i impresivno audio iskustvo te ekskluzivna Ambiglow značajka koja upotpunjuje cjelokupno zavodljivo iskustvo. 

Osuvremenjen doživljajni gaming 

Jedna od ključnih prodajnih točaka Philips Evnia 49M2C8900 je doživljajno iskustvo koje pruža svojim korisnicima. Zahvaljujući značajkama poput zakrivljenog okvira od 1800R i Ambiglow značajke, kao i novim dodacima poput DTS Sounda, Philips Evnia 49M2C8900 namjerava potaknuti sve korisničke osjetilne doživljaje. DTS Sound s izlazom od 30W je nova značajka za Evnia 8000 seriju. Namijenjen je dodavanju impresivnog iskustva Philips Evnia 49M2C8900 uz nevjerojatan zvuk koji prati svaku gaming vrstu. Stoga, sa svim tim hipnotičkim značajkama na djelu, lako je vidjeti kako je ovaj monitor osmišljen da pomogne entuzijastičnim gamerima da u potpunosti osjete i užive se u svoje gaming iskustvo. 

Suvremena kvaliteta slike i Blur-Free Gaming

Philips Evnia 49M2C8900

Osim impresivnih doživljaja, još jedan ključni aspekt Philips Evnia 49M2C8900 je njegova vizualna snaga: dizajniran je pružiti korisnicima luksuzno vizualno iskustvo. Sa značajkama poput QD OLED-a, DQHD (5210x1440) rezolucije, pravog 10-bitnog raspona boja i maksimalne svjetline od 450 nita, Philips Evnia 49M2C8900 sigurno će pružiti kristalno čistu i premium sliku. Nadalje, vizualna moć Philips Evnia 49M2C8900 je certificirana. Osim navedenih značajki koje čine da slika na ovom monitoru zasja, također ima značajke poput DisplayHDR™ True Black 400 certifikacije za testiranu premium vizualnu kvalitetu i Vesa ClearMR 13000 certifikaciju za ocijenjen i zajamčen blur-free gamingSve te značajke rezultiraju premium gaming iskustvom koje odgovara svima, od profesionalnih gamera do početnika koji uživaju u visokokvalitetnom vizualnom doživljaju. 

Nagrađivan i dizajniran za svakodnevnu upotrebu 

Osim svojih vizualni performansi, Philips Evnia 49M2C8900 je nagrađivani model zahvaljujući svom modernom dizajnu. Obje nagrade, Reddot Winner 2023 i iF Design Award 2023, pripisuju tehničku kvalitetu i doživljajnu gaming izvedbu Philips Evnia 49M2C8900 rezultatu pobjede.

Temeljem tehničke kvalitete Philips Evnia 49M2C8900, tu su i dodatne značajke poput MultiClient integriranog KVM prekidača, VESA nosača, kompaktnog Ergo stalka i LowBlue načina rada dodane su u arsenal ovog monitora za svakodnevnu upotrebu. Stoga, redefinirajući što je gaming monitor putem ovih svakodnevnih značajki, Philips Evnia 49M2C8900 prikazuje svestranost i dizajniran je da bude modni (i učinkovit) monitor za kućni ured jednako koliko i za visokokvalitetni gaming. 

Cijene i dostupnost za Philips Evnia 49M2C8900

Philips Evnia 49M2C8900

Sve u svemu, gaming monitor Philips Evnia 49M2C8900 idealna je opcija za gamere i/ili buduće entuzijaste koji cijene besprijekorne vizualne performanse, premium tehničku kvalitetu i najsuvremenije iskustvo doživljaja. Monitor Philips Evnia 49M2C8900 bit će dostupan za kupnju sredinom rujna po cijeni od 1899 eura. 

Za više informacija o Philips Evnia 49M2C8900

Philips Evnia Website: https://www.evnia.philips/hr-hr

Objavljeno u Multimedija Napisao/la Kolovoz 23 2023
22. kolovoza, 2023. | Zagreb| Uredio: Božidar Žitnik 

Samsung Odyssey Neo G9 monitor je od sada dostupan u Hrvatskoj za prednarudžbu 

Tvrtka Samsung Electronics najavila je dolazak Odyssey Neo G9 (G95NC) gejming monitora u Hrvatsku uz posebno promotivno razdoblje. Prednarudžbom Samsung Odyssey Neo G9 možete ostvariti pravo na poklon - Galaxy Watch5 Pro pametni sat. Riječ je monitoru dizajniranom za pružanje revolucionarnih vizualnih iskustava za igrače koji žele poboljšati svoje performanse. 


Odyssey Neo G9 monitor donosi revolucionarno dvostruko UHD gejming iskustvo, istovremeno postavljajući nove standarde. Uz impresivnih 57 inča, ovaj monitor zadivljuje rezolucijom od 7680 x 2160 piksela i omjerom slike 32:9, stvarajući jedinstvenu vizualnu dimenziju za korisnike. Pomičući granice vizualne percepcije, svaki aspekt igre postaje nevjerojatno detaljan, dok široko vidno polje pruža jedinstveno iskustvo i dubinu, a brzina odziva od izvanrednih 0.03 ms (GtG) dodatno izdvaja ovaj monitor kao ultimativan izbor za svakog entuzijastičnog gejmera.
 Samsung Odyssey G9 (G95NC)

Zahvaljujući svom elegantno zakrivljenom zaslonu od 1000R, ovaj monitor predstavlja novu dimenziju za sve ljubitelje igranja igrica. Povezujući inteligentnu Quantum Mini LED tehnologiju i VESA Display HDR 1000 specifikaciju, slika koju pruža doseže izuzetnu kvalitetu, prikazujući svaku nijansu – od dubokih sjena do svijetlih tonova u svoj svojoj živopisnosti. Istovremeno, mat površina zaslona smanjuje odbljeske, omogućavajući neometano fokusiranje tijekom dinamičnih gejmerskih sesija.

Samsung Odyssey G9 (G95NC)
Odyssey Neo G9 se može pohvaliti podrškom za All new DisplayPort 2.1. U usporedbi sa svojim prethodnikom DisplayPort 1.4, ovaj monitor približno dvostruko brže prenosi podatke. Osim toga, DP2.1 omogućuje standardnu kompresiju prikaza bez gubitaka (DSC) za prijenos informacija bez izobličenja. U kombinaciji s brzinom osvježavanja od 240 Hz, gejmeri mogu očekivati ​​besprijekornu sliku. 

Prednarudžba!

Samsung Odyssey G9 (G95NC)

Samsung Odyssey G9 (G95NC) je od sada dostupan u Hrvatskoj unutar posebnog perioda prednarudžbi. Uz kupnju monitora možete ostvariti pravo na poklon - Galaxy Watch5 Pro pametni sat. Promocija vrijedi od 23.8. do 6.9.2023, a sve dodatne informacije o ovoj posebnoj ponudi možete pronaći na linku.

Objavljeno u Multimedija Napisao/la Kolovoz 18 2023
18. kolovoza, 2023. | Zagreb| Uredio: Božidar Žitnik 

TWS (True Wireless In-ear stereo) slušalice Technics EAH-AZ40M2
za audio znalce i ljubitelje dobre glazbe u pokretu
 

Ovog tjedna imali smo priliku upoznati slušalice legendarne tvrtke Technics. Malo stariji zaljubljenici u slušanju visoko vjerne glazbe s nostalgijom i izgovaraju naziv kompanije. Stoga smo zamolili istinskog audiofila da i subjektivno ocijeni True Wireless In-ear stereo slušalice Technics EAH-AZ40M2.


Naime, radi se o novoj generaciji slušalica koju krasi kompaktni dizajn, a kako tvrde iz kompanije, donose i superioran zvuk u odnosu na dosadašnje slične modele na tržištu.

Technics-EAH-AZ40foto: Božidar Žitnik

Na prvi pogled je jasno kako se zaista radi o malim slušalicama koje dolaze u maloj kutiji u kojoj se nalazi kabel za punjenje, ali i dodatna 4 silikonska nastavka, kako bi se slušalice prilagodile svakom obliku uha.

Technics-EAH-AZ40 - silikonski nastavcifoto: Božidar Žitnik

Ono što cijenimo, a uobičajeno je u top klasi je gotovo neprimjetno povezivanje s pametnim telefonom, a odmah smo i upozoreni na aplikaciju Technics Audio Connect App čije mogućnosti su se pokazale i više nego korisnim.

Technics EAH-AZ40M2foto: Božidar Žitnik

Zvuk možete prilagoditi sredini u kojoj slušate glazbu ili možda podcaste, možete eliminirati vanjske zvukove, što je već uobičajeno. Inače, gušenje vanjske buke je besprijekorno, a izuzetno se pokazala praktičnom mogućnost istovremenog spajanja do tri uređaja. Prebacivanje između mobitela, tableta ili prijenosnika je neprimjetno i jednostavno.

Technics-EAH-AZ40foto: Božidar Žitnik

Također, ovo su rijetke slušalice koje udobno leže gotovo u svakom uhu bez osjećaja da će ispasti što je svakako važno obzirom na njihovu vrijednost. Prije osvrta na zvučne karakteristike odlična stvar je i otpornost na vlagu i na prskanje vodom, što će cijeniti i brojni sportaši.

Technics EAH-AZ40M2foto: Božidar Žitnik

Mnogim korisnicima je važno i trajanje baterije do sedam sati ukoliko je isključeno aktivno poništavanje buke ili oko 5 i pol sati s uključenim poništavanjem buke. Osim toga, tu je i kutijica koja pruža ukupnih 24 sata, odnosno 18 sati. Ipak, najvažnija stvar je zvukovni odmak od sličnih bežičnih slušalica što iskusni slušatelji odmah primjećuju. Dinamika, prostornost, prirodnost visokih i niskih tonova bez čujnih izobličenja posebno dolaze do izražaja ukoliko slušate i kvalitetnije audio zapise.

Technics EAH-AZ40M2foto: Božidar Žitnik

Još bolje je da ćete jasno razlikovati pojedine instrumente i vokale čak i uz malo glasnije slušanje. Uz 6 ugrađenih mikrofona i filtriranjem šumova vjetra vaša komunikacija će uvijek biti besprijekorna, a tu je i tehnologija JustMyVoice koja ističe frekvencije bitne za razumijevanje govora uz minimalizaciju okolnih šumova.

Technics EAH-AZ40M2foto: Božidar Žitnik

Technics EAH-AZ40M2 slušalice koriste Bluetooth 5.3 protokol, a podržavaju SBC/AAC i LDAC audio formate. Uz sve navedeno, udobnost, malu težinu  jednostavnost korištenja, kvalitetu reprodukcije zvuka, frekventni raspon od 20Hz pa sve do 40kHz, trajanje baterije, pristupačnu cijenu, ove slušalice predstavljaju jedan od ponajboljih izbora. 

Ključne specifikacije

Technics EAH-AZ40M2
 

foto: Božidar Žitnik
 • Zvučnička jedinica: 6 mm
 • Frekvencijski raspon: 20 Hz - 40 kHz (LDAC 96 kHz/990 kbps)
 • Mikrofon: Monaural, MEMS Mic
 • Vrijeme reprodukcije (LDAC) – slušalice:
 • Poništenje pozadinske buke: cca 3.5 sati
 • Bez poništavanja pozadinske buke: cca 4 sata.
 • Vrijeme punjenja: cca 2.5 sati
 • Punjiva kutijica: Qi – uz certificirani punjač
 • Težina pojedinačne slušalice: cca 5g
 • Silikonski dodaci u 4 veličine: XS, S, M, L
 • Bluetooth 5.3
 • Audio formati: SBC, AAC, LDAC
 • Vodootpornost: IPX4 – samo slušalice
Technics-EAH-AZ40
foto: Božidar Žitnik

Objavljeno u Multimedija Napisao/la Kolovoz 17 2023
16. kolovoza, 2023. | Amsterdam| Uredio: Božidar Žitnik   

TP Vision osvojio četiri prestižne EISA nagrade za Philips TV i audio proizvode 

 • 55” OLED808/OLED818 osvojio je nagradu EISA Best Buy OLED TV 2023/24.
 • 55” PUS8808/PUS8818 – The One - nagrađen je EISA nagradom u kategoriji Family TV 2023/24.
 • Philips Fidelio L4 dobitnik je nagrade EISA Best Buy za najbolje bežične slušalice 2023/24.
 • Philips Fidelio T2 osvaja EISA nagradu za najbolje In-Ear slušalice 2023/24. 

TP Vision nastavlja dobivati izvanredna profesionalna priznanja za iznimno uspješan proces razvoja proizvoda za svoje Philips Ambilight televizore i Philipsove audio proizvode. Tvrtka TP Vision ponovno je prepoznata na najvišoj razini, od strane struke, osvojivši četiri prestižne EISA nagrade 2023/24.


Nagrade odražavaju poziciju brenda Philips TV & Sound kao jedinog brenda potrošačke elektronike (eng. CE) klase 'A' čije se sjedište i proizvodni pogoni još uvijek nalaze u Europi i koji nastavlja sa značajnim ulaganjem u istraživanje i razvoj tehnologija, razvoj proizvoda i dizajna unutar vlastitih pogona. 

Ambilight televizori uživaju jedinstvenu i uspješnu poziciju na tržištu, zahvaljujući svojoj kombinaciji izvanredne kvalitete slike i zvuka, inovativne tehnologije i iznimnog europskog dizajna. Dodatni plus je jedinstveni imerzivni učinak Ambilighta, koji je osvojio naklonost stručnog žirija EISA-e.

TP_vision/8808-EISA
Još jednom, OLED TV tvrtke Philips pobijedio je u kategoriji high-end televizora, ali  je i model 'The One' 8808/8818 LCD Ambilight također dokazao naprednu kvalitetu u asortimanu Ambilight TV-a osvojivši nagradu EISA Family TV 2023/24.

TP Vision - Fidelio L4 - EISA
Isti trend visoke kvalitete sada slijede i proizvodi iz kategorije Philips Audio, a posebno se to odnosi premium proizvode marke Fidelio. EISA je prepoznala kontinuirani napredak audio proizvoda i slušalica Philips Fidelio dodijelivši nagrade 2023/24 novim L4 over-ear i novim T2 TWS modelima.
 

Nagrade EISA (Expert Imaging and Sound Association) predstavljaju vrhunsko priznanje od strane kolega iz AV industrije. Posljednju 41 godinu organizacija je odabirala najbolje proizvode u kategorijama TV, slike i zvuka. Proizvode iz raznih kategorija ocjenjivao je ESIA žiri sastavljen do stručnjaka i tehničkih gurua koji predstavljaju 59 najuglednijih specijaliziranih tehnoloških publikacija iz 30 zemalja diljem svijeta. 

Komentirajući osvojene EISA nagrade, direktor marketinga tvrtke TP Visiona Martijn Smelt izjavio je: ‘’Tim TP Visiona apsolutno cijeni sve nagrade i osvaja mnoge, ali posebno smo ponosni na osvajanje EISA nagrada budući da ocjenjivački tim predstavlja najstručnije i najcjenjenije stručnjake u industriji potrošačke elektronike. Još jednom, naša ogromna ulaganja u razvoj svih aspekata naših Ambilight TV-a i Fidelio Audio proizvoda u našoj tvrtki nastavljaju definirati trendove i drago nam je što smo uspjeli osvojiti četiri EISA nagrade u TV i audio kategorijama.'' 

  Nagrađeni proizvodi

EISA Philips 55OLED808/818 OLED TV 

Prilikom dodjele nagrade OLED modelima 55OLED808/OLED818 kao EISA Best Buy OLED TV-a 2023/2024, suci su rekli: Izvrsna izvedba slike i pristupačna cijena čine 55OLED808/818 OLED TV-om koji može pobijediti na konkurentnom tržištu srednje klase. Nadovezujući se na uspjeh prethodnih modela serije 8, ovaj novi set prikazuje poboljšanja Philipsovog procesora P5, sustava Ambilight i korisničkog sučelja. To je izvrstan televizor s 4K HDR rezolucijom, koji ima vrhunsku kontrolu svjetla i kontrasta, vješto mapiranje tonova, dok je HD prikaz učinkovito poboljšan. Kao što se i očekivalo od Philipsovih zaslona, u ponudi je mnoštvo opcija prilagodbe slike za 55OLED808/818, kao i  dobro, unaprijed podešene postavke za jednostavnu upotrebu. Google TV pametna platforma, HDMI 2.1 povezivost i snažan integrirani zvučni sustav upotpunjuju pobjedničku ponudu.


EISA Philips 'The One' (55PUS8808/PUS8818)

Odabirom 'The One' (55PUS8808/PUS8818) kao pobjednika u kategoriji EISA Family TV 2023/2024 suci su priznali: Ovaj Philipsov LCD TV od 55 inča s omogućenim Ambilightom osvojjit će vaš dnevni broravak zahvaljujući svom S-IPS panelu koji podržava širok kut gledanja i prodornoj, svijetloj slici koju ne ometa ambijentalno svjetlo. Pozicioniran kao svestrani uređaj za kućnu zabavu, 55PUS8808/8818 odgovara visokim zahtjevima tržišta zahvaljujući svom vrhunskom zvuku od 2x40 W, HDR rezoluciji u više formata, vjerodajnicama za gameing i Google TV pametnoj platformi bogatoj sadržajem. Tu je čak i DTS Play-Fi integracija, omogućujući TV-u da postane dio multiroom audio sustava ili preuzme dužnosti središnjeg kanala u postavci surround zvuka. Philipsov elegantni stil također zaslužuje palac gore, ali kvaliteta slike modela 55PUS8808/8818 i pristupačna cijena su ono što je točka na i.


EISA Philips Fidelio L4 over-ear slušalicePrepoznajući izvanredne kvalitete Philips Fidelio L4 over-ear slušalica kao EISA Best Buy Wireless Headphones 2023/24, suci su rekli: Philipsov Fidelio L4 je ultimativni svakodnevni „radoholičar“: moderan, udoban, s vrhunskom kvalitetom zvuka i opremljen 40 mm upravljačkim programom obloženim grafenom. Flagship slušalice tvrtke, svojim dizajnom potiču dugotrajne sesije slušanja zahvaljujući jastučićima za slušalice, Muirhead kožnoj traci za glavu i nadglavlju od lagane legure. Adaptive AnC, koji koristi kvartet strateški postavljenih mikrofona, ukomponiran je za sprječavanje neželjenog zvuk, kao i za daljnje poboljšanje performansi visokokvalitetne Bluetooth veze Fidelia L4 (opcije kodeka LDAC, AAC, SBC i LC3 ovdje pružaju svestranost). Ostale premium značajke uključuju multipoint Bluetooth, tehnologiju brzog uparivanja, USB-C spajanje i trajanje baterije do 50 sati s Quick-Charge funkcijom. Ovo je fantastičan Philipsov svestrani proizvod.

EISA Philips Fidelio T2
A u jednoj od najkonkurentnijih kategorija, suci su izdvojili nove Philips T2 TWS kao najbolje u kategoriji EISA In-ear Headphones 2023/24, uz komentar: Odvažna nadogradnja svog prethodnika, Fidelio T2 ima manji oblik, ali i poboljšanu kvalitetu zvuka i jednostavnost korištenja. Dvosmjerni akustični dizajn temelji se na elektrodinamičkom pokretaču obloženom grafenom, a svaka kapsula sadrži tri mikrofona za učinkovito aktivno potiskivanje buke i detekciju glasa. Također su udobne i oblikovane tako da sigurno pristaju vašem uhu, s Philipsovom "targus bravom" u tri točke koja donosi bezbrižnost - nikada ih nećete izgubiti dok hodate ili putujete. Ključ privlačnosti ovog pravog bežičnog uređaja je njegova kompatibilnost s Amazon Alexom, Apple Siri i Google Assistantom te iznimno brzo uparivanje. Vrijeme punjenja je također brzo, potrebno je samo 15 minuta za jedan sat reprodukcije. Saveznik ovim hardverskim inovacijama je i najnoviji Bluetooth čipset za slušanje zvuka visoke kvalitete.

55” OLED808 i 55” PUS8808 u prodaji su diljem Europe, a u Velikoj Britaniji će biti dostupni u rujnu. Philips Fidelio L4 i Philips T2 slušalice bit će predstavljeni u rujnu 2023. godine.

 

 
Stranica 1 od 25

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja