Vijesti 1714

 

17. siječnja, 2022. |Zagreb
Uredio: Božidar Žitnik 

Garmin predstavio nove pametne satove Venu 2 Plus i vivomove Sport 

Venu 2 Plus novi je GPS pametni sat iz Garmina koji korisnicima omogućuje primanje poziva i korištenje glasovnog asistenta svog kompatibilnog pametnog telefona za slanje poruka, postavljanje pitanja i još mnogo toga. Ove povezane mogućnosti pridružuju se robusnom paketu zdravstvenih, wellness i fitness funkcija Garmin serije Venu 2, uključujući: ocjenu spavanja s uvidima, praćenje stresa, praćenje razine energije, Pulse Ox, zdravlje žena i široku paletu praćenja fitnessa i vježbanja.


Sa svijetlim AMOLED zaslonom i po nama impresivnim trajanjem baterije do 9 dana, Venu 2 Plus je izravna linija za vaš kvalitetniji način života. 

 • Pozivi sa zapešća: telefonirajte uz samo jedan dodir gumba.
 • Upravljanje glasovnim pomoćnikom: kompatibilno sa Siri, Google Assistantom ili Bixbyjem, možete koristiti glasovni pomoćnik svog pametnog telefona za slanje poruka, postavljanje pitanja, upravljanje kompatibilnim pametnim kućnim uređajima i još mnogo toga. 

 

Cjelodnevno praćenje zdravlja

Venu-2-Plus_Garmin

Venu 2 Plus ima najširi raspon funkcija praćenja zdravlja 24/7. Tu su tako funkcije praćenja otkucaja srca (s korisnički konfiguriranim upozorenjima za visoka ili niska očitanja), napredno spavanje s ocjenom spavanja i uvidima Firstbeat Analytics, aktivnosti disanja, kondicijska dob, disanje, Pulse Ox, cjelodnevni stres, hidrataciju i zdravlje žena (praćenje menstrualnog ciklusa i praćenje trudnoće). Body Battery praćenje energije pokazuje koliko je "napunjeno" vaše tijelo, kao i iscrpljujuće učinke stresa i vježbanja. Health Snapshot bilježi dvominutni prozor ključnih zdravstvenih statistika i generira izvješće koje možete podijeliti s pružateljem zdravstvenih usluga; izvrstan alat za bilježenje fizioloških podataka kad god se osjećate izvan kondicije. 

 

Prilagođen fitness 

Venu 2 Plus uključuje sve najnovije fitness funkcije koje su nedavno predstavljene u seriji Venu 2, uključujući 25+ ugrađenih sportskih aplikacija za zatvorene prostore i sportske aplikacije koje zahtijevaju GPS, što uključuje hodanje, trčanje, HIIT, vožnju biciklom, plivanje u bazenu, pilates, jogu, penjanje, planinarenje, napredni trening snage s grafikom mišićne karte i još mnogo toga. 

Održavajte kondiciju uz učitane vježbe na satu, postavljene vježbe dostupne za preuzimanje iz aplikacije Garmin Connect na pametnom telefonu i kreirajte vlastite prilagodljive treninge odabirom između više od 1400 vježbi. Venu 2 Plus ima 75+ učitanih animiranih treninga za kardio, jogu, snagu, HIIT i pilates koji pokazuju pravilnu formu i tehniku u Garmin Connectu i na zapešću. Bilo da trenirate za utrku od 5 km ili nešto dužu, Venu 2 Plus kompatibilan je s besplatnim planovima treninga Garmin Coach.

 

Sigurnost i praćenje 

Osim što može brzo uputiti poziv bez traženja telefona, Venu 2 Plus također uključuje Garmin sigurnosne funkcije i funkcije praćenja kao što su automatsko otkrivanje nezgoda (tijekom šetnji na otvorenom, trčanja ili vožnje) i ručno aktivirana upozorenja za pomoć, od kojih oba šalju poruku s korisnikovom lokacijom njihovim kontaktima za hitne slučajeve. LiveTrack omogućuje prijateljima i obitelji praćenje aktivnosti korisnika na otvorenom. Korisnici mogu dodijeliti određeni kontakt za hitne slučajeve koji Venu 2 Plus može nazvati, kao što su lokalne hitne službe.

 

Pametne funkcije na zapešću

Venu-2-Plus_Garmin

Venu 2 Plus drži osnovne stvari na zapešću s ugrađenom glazbom (preuzmite do 650 pjesama uključujući popise pjesama sa Spotify, Amazon Music i Deezer), beskontaktno plaćanje Garmin Pay i pametne obavijesti za pozive, poruke, podsjetnike u kalendaru, obavijesti društvenih mreža, najnovije vijesti i još mnogo toga3. Personalizirajte Venu 2 Plus s aplikacijama, izgledima zaslona i više iz Connect IQ trgovine.

 

Dizajniran za cjelodnevno nošenje 

 • Venu 2 Plus dostupan je u tri boje s kućištem sata od 43 mm, okvirom i hardverom od nehrđajućeg čelika te udobnim silikonskim remenom za brzu izmjenu od 20 mm. Kombinirajte i uskladite remene i okvire za prilagođeni izgled uz Vaš sat na vaš način. 
 • Izdržljiv zaslon od Corning Gorilla stakla s AMOLED ekranom koji je po odabiru uvijek upaljen. 
 • Impresivno trajanje baterije do 9 dana u načinu pametnog telefona i do 8 sati u GPS načinu rada + način rada s glazbom.
 • Brzo punjenje baterije s 10 minuta punjenja dodaje do 1 dan trajanja baterije u načinu rada pametnog sata ili 1 sat u GPS načinu + glazba. Produžite vrijeme dodatno uz način rada za uštedu baterije. 

Venu 2 Plus ima preporučenu maloprodajnu cijenu od 3.300,00 kn i sada je dostupan na https://www.garmin.com/hr-HR/. Dobitnik je ovogodišnje CES 2022 Innovation Awards nagrade.

 

 

Elegantni vívomove Sport hibridni pametni sat iz Garmina bezvremenski je spoj mode i funkcije 

Dodatak liniji vívomove kombinira tradicionalni izgled analognog sata sa zdravljem, fitnessom i funkcijama pametnog sata

vivomove-Family_Garmin

Vívomove Sport hibridni pametni sat s pravim kazaljkama koje otkucavaju i pomiču se kako bi otkrile skriveni zaslon osjetljiv na dodir. Dizajniran za one koji traže moderan način da ostanu povezani dok prate svoje zdravlje i kondiciju, vívomove Sport ima cijeli paket alata za zdravlje i wellness, uključujući praćenje razine energije Body Battery, cjelodnevno praćenje stresa, napredno praćenje sna, ugrađene sportske aplikacije s povezanim GPS-om i još mnogo toga. Nove jedinstvene boje čine vívomove Sport vrhunskim wellness dodatkom po pristupačnoj preporučenoj cijeni od 1180,00 kn.

 

Stil sa zaokretom

vivomoveSport_Garmin

Vívomove Sport izgleda kao tradicionalni sat s osnovnim elementima pametnog sata. Dizajniran je s pravim kazaljkama na satovima koji otkucavaju i skrivenim zaslonom koji se pojavljuje samo kada je potrebno. Interakcija sa zaslonom osjetljivim na dodir, a ruke se dinamički odmiču.  

Inspiriran trendom luksuzne udobnosti, vívomove Sport ima silikonski remen i brojčanik sata koji su usklađeni u toplim bojama i nježno zelenom koja podsjeća na sofisticiranu wellness estetiku. Profinjeni metalni naglašeni detalji dodaju dimenziju i daju uglađen, suvremeni dojam. Izrazite se i odaberite prilagođene kombinacije boja uz Vaš sat na vaš način.

 

Zdravlje i wellness

vivomoveSport_Garmin

 Bolje upoznajte svoje tijelo uz širok raspon alata koji koriste vodeće Garmin zdravstvene funkcije za dobrobit cijelog tijela. 

 • vívomove Sport pruža uvid u zdravstvenu svijest praćenjem disanja, razine kisika u krvi, stresa, naprednog spavanja (s fazama spavanja), bilježenja hidratacije i 24/7 otkucaja srca (s korisničkim upozorenjima za visoka ili niska očitanja). 
 • Praćenje energije Body Battery pokazuje trenutnu razinu energije tijela što može pomoći pri planiranju treninga, velikih događaja i razumijevanju kada je vrijeme za usporavanje. 
 • Funkcije zdravlja žena, uključujući praćenje menstrualnog ciklusa i praćenje trudnoće, podržavaju žene tijekom svake faze reproduktivnog ciklusa s mogućnošću bilježenja simptoma uz druge podatke o zdravlju i stanju u aplikaciji Garmin Connect. 
 • Aktivnosti disanja vode korisnika kroz opuštajući niz udisaja i zadržavanja za usredotočenost i ublažavanje stresa. 

 

Fit i sport 

vivomoveSport_Garmin

Kao što mu ime sugerira, vívomove Sport jednako je dobar izbor za teretanu kao i za izlazak u grad s prijateljima, a uključuje niz funkcija koje omogućuju aktivan stil života. 

 • Uključuje ugrađene sportske aplikacije za jogu, snagu, pilates, kardio, traku za trčanje, biciklizam i još mnogo toga. 
 • Povezuje se s GPS-om kompatibilnog pametnog telefona radi preciznog praćenja udaljenosti i tempa tijekom šetnji na otvorenom, trčanja i vožnje biciklom. 
 • Pratite aktivnost tijekom dana s brojanjem koraka, sagorjelim kalorijama, intenzivnim minutama i još mnogo toga. 
 • Sigurnosne funkcije i funkcije praćenja šalju poruku s korisnikovom lokacijom njihovim kontaktima za hitne slučajeve pružajući im osjećaj bezbrižnosti kada su vani.

Svakodnevno nošenje

vivomoveSport_Garmin

Jedinstveni hibridni dizajn Vívomove Sporta omogućuje korisnicima da diskretno ostanu povezani kada su upareni s kompatibilnim pametnim telefonom. 

 • Trajanje baterije do 5 dana u načinu rada pametnog sata s do još jednog dana u načinu rada kao sat (samo kazaljke). 
 • Pametne obavijesti za dolazne pozive, tekstne poruke, ažuriranja društvenih medija i upozorenja. Korisnici Android-a mogu odgovarati na poruke. Pogledajte što dan nosi s namjenskim zaslonom kalendara. 
 • Podaci o zdravlju i fitnessu žive na jednom mjestu u aplikaciji Garmin Connect gdje se korisnici mogu povezati, natjecati i dijeliti. 
 • Vívomove Sport se može koristiti s Android ili Apple pametnim telefonima. 

Vívomove Sport ima preporučenu maloprodajnu cijenu od 1180,00 kn i dostupan je u trgovinama.

Za više informacija posjetite https://www.garmin.com/hr-HR/p/742133.

 


17. siječnja, 2022. |Zagreb
Uredio: Božidar Žitnik 

Vodeći svjetski futurolozi govorit će u Zagrebu o budućnosti poslovanja 

Na Future Tense konferenciji šest globalno relevantnih futurologa iznijet će svoja predviđanja o budućnosti rada i obrazovanja, razvoja tehnologije, budućnosti turizma, budućnosti upravljanja, vodstva te održivosti 

Zagrebačka Lauba u lipnju 2022. godine ugostit će vodeće svjetske futurologe koji će iznijeti svoja predviđanja o budućnosti poslovanja. Višegodišnji savjetnik britanske vlade, vodeći futurolog Deloittea i jedan od najutjecajnijih znanstvenika na područja turizma govorit će na drugom izdanju konferencije koja nas vodi u budućnosti – Future Tense.


Daniel Susskind, Mike Bechtel, Anne Lise Kjaer, Ian Yeoman, Daria Dasha Krivonos i Mike Walsh futurolozi su svjetskog glasa koji će govoriti o sljedećim temama: The Future of Work and Education, The Future of Technology, The Future of Governance, The Future of Tourism, A Sustainable Future te The Future of Independent Thinking and Leadership.

Future-Tense-Daniel-Susskind_Anne_-Lise-Kjaer_-Mike_Walsh_Daria_Dasha-Krivonos_Ian-Yeoma_Mike-Bechtel

Iz organizacije Future Tensa ističu kako je u vremenima visoke neizvjesnosti važnije nego ikada promišljati o budućnosti te mogućem razvoju društva i poslovanja.

Manuela Šola

„Konferencija je namijenjena donositeljima odluka na svim razinama, kako u tvrtkama tako i u javnom sektoru jer samo zajedničkim djelovanjem možemo napraviti stvarnu promjenu.“ naglasila je Manuela Šola, vlasnica i direktorica agencije Komunikacijski laboratorij koja stoji iza Future Tense konferencije te dodala: „Sretna sam što u Hrvatskoj imamo priliku slušati aktualna globalna promišljanja o razvoju budućnosti te, nadam se, u skladu s time i djelovati za dobrobit vlastitih tvrtki, ali i društva u cijelosti. Izazovna vremena, poput ovog u kojem se trenutno nalazimo, traže od nas da pokažemo izdržljivost, razmišljamo izvan okvira te pronalazimo nove načine kako bismo ostali relevantni i održali svoje poslovanje uspješnim.“

Prvo-izdanje-Future-Tense-konferencije-2018

Cilj Future Tense konferencije je postati središnja platforma za razmjenu znanja, istraživanja, primjera najboljih praksi i to okupljajući vodeće svjetske futurologe, kreatore javnog mišljenja, donositelje javnih politika uz neizostavni glas poslovne zajednice.

Konferencija će trajati dva dana, 8. i 9. lipnja, a svaki dan će biti predstavljene tri tematske jedinice koje će sadržavati predavanje futurologa, panel diskusiju s futurologom, donositeljima odluka u javnom sektoru te relevantnim sugovornicima iz poslovne zajednice, ali i B2B standing talk na kojem će vodeći predstavnici poslovne zajednice raspravljati o mogućnosti primjene futuroloških predviđanja u poslovanju.

Više informacija o konferenciji potražite na www.futuretense.eu

Prvo-izdanje-Future-Tense-konferencije-2018


13. siječnja, 2022. |Peking
Uredio: Božidar Žitnik 

Xiaomi pozdravlja nalaz Njemačkog saveznog ureda za sigurnost informacija BSI 

Korporacija Xiaomi je sa zadovoljstvom 13. siječnja primila obavijest Njemačkog saveznog ureda za informacijsku sigurnost (BSI) da je BSI završio s revizijom pametnih telefona Xiaomi s fokusom na Republiku Njemačku. BSI je zaključio kako ne prepoznaje niti jednu nepravilnost koja bi zahtijevala daljnju istragu ili neke druge mjere. U prijevodu tvrdnje u izvornom izvješću, navedeno je kako BSI nije otkrio prijenos bilo kakvih filtracijskih lista.


U odgovoru na obavijest, glasnogovornik kompanije Xiaomi je izjavio: "Xiaomi je zadovoljan što rezultati nezavisne istrage Njemačkog saveznog ureda za informacijsku sigurnost, BSI, objavljeni 13. siječnja, potvrđuju našu predanost transparentnom i odgovornom poslovanju, s glavnim prioritetom privatnosti i sigurnosti naših korisnika.

Xiaomi-logo
Dokazano je da se pridržavamo svih EU i nacionalnih zakona o privatnosti i sigurnosti podataka, kao i svih primjenjivih EU standarda za uređaje. Pozdravljamo razmjenu s korisnicima, regulatorima i drugim dionicima kao što je BSI te smo predani konstantnom napretku i inovacijama."


13. siječnja, 2022. |Zagreb
Uredio: Božidar Žitnik 

Garmin donosi godišnji pregled o zdravlju i vježbanju za prošlu godinu 

Manje ili više – koliko smo se kretali prošle godine? 

Prošla godina, koja je donijela mnoštvo prepreka, napokon je iza nas. Uz sve s čime su se Garmin korisnici se borili prošle godine, zadržan je status quo u zdravstvenom i fitness režimu. Zahvaljujući Garmin Connect, interaktivnom alatu kojeg koriste milijuni ljubitelja fitnessa i sporta diljem svijeta za praćenje, analizu i dijeljenje svojih aktivnosti, vidimo da su Garmin korisnici ponovno imali rekordnu godinu.


Podaci Garmin Connecta za 2021. potvrđuju ono što smo slutili. Korisnici Garmin uređaja ne odustaju. Suočeni s promjenama i neizvjesnošću, tijekom razdoblja nade i straha, nedaćama uzvraćaju udarce, pa čak i više. Neovisno radi se o plivanju, snowboardingu, pedaliranju, korisnici Garmin Connecta prošle godine zabilježili su više aktivnosti nego ikad u gotovo svim kategorijama. Pogledajmo i sami: Garmin-infografika-o-kretanju-2021 

Hodanje

Ove godine napravili ste 37,13% više koraka. To je puno dodatnih koraka. Redovite šetnje mogu pomoći za  zdravu tjelesnu težinu ili smanjenje tjelesne masnoće. Možete poboljšati kardiovaskularnu kondiciju, povećati razinu energije i još mnogo toga. To je izvrstan oblik brige o sebi. Držimo se filma Plavuša s Harvarda: “Vježbanje vam daje endorfine. Endorfini čine ljude sretnima.”

 

Trčanje

Podaci za 2021. pokazuju blagi porast u aktivnostima trčanja, ali priča o trčanju dobiva na važnosti kad se pogleda koliko ste često išli na staze. Korisnici Garmin uređaja obavili su 11,58% više aktivnosti u trčanju na stazi na globalnoj razini, pri čemu je Zapadna Europa zabilježila dodatnih 14,52% staza. Novost na sceni satova za trčanje ove godine bio je Garmin Forerunner 945 LTE, dizajniran da omogući da ostavite telefon kod kuće bez žrtvovanja duševnog mira dok trčite, vozite se ili plivate.

 

Vježbe disanja

Korisnici Garmin Connecta zabilježili su 82,76% više aktivnosti disanja u 2021. nego 2020. Možda se pitate: Što je disanje? Profil aktivnosti disanja nalazi se na nekim Garmin satovima i sadrži tri različite tehnike disanja koje pomažu u povećanju svjesnosti, smanjenju stresa, poboljšanju mentalne oštrine, poboljšanju radnih performansi ili pripremi za spavanje.

 

Joga

Aktivnosti joge porasle su za 45,55%. Poza mačke na putu do unutarnjeg mira puno je bolja opcija od trošenja vremena na društvenim mrežama. Zanimljiva stvar koju treba primijetiti: Europljani su izgleda mnogo redovitiji jogiji od ostalih. Zemlje istočne Europe zabilježile su povećanje aktivnosti joge od 85,02% u 2021., a zapadnoeuropske zemlje su blizu sa 65,57%.

 

Pilates

Ove godine Garmin korisnicima se jako svidio pilates — točnije 108,30% više nego prošle godine. Nadamo se da su neki od vas iskoristili prednosti animiranih vježbi na ekranu koje se nude na Venu 2 i Venu 2S satovima. S vježbama koje je lako pratiti na satu i koje su dostupne u aplikaciji Garmin Connect, lako je shvatiti zašto je pilates bio tako veliki hit.

 

Golf

Korisnici Garmin Connecta diljem svijeta odigrali su 28,35% više rundi u 2021. Ako se još uvijek ne osjećate kao da ste usavršili svoj zamah, otkrit ćemo vam malu tajnu: Approach R10 prati više od desetak golf metrika i omogućuje vam da vidite svoje udarce na detaljnom dijagramu disperzije. Također možete igrati virtualne runde bez napuštanja kuće.

 

Planinarenje

Planine su zvale, a vi ste se odazvali. Ove godine ste pješačili 19,57% više. Od ključne je važnosti da budete spremni kada krenete u divljinu - i možda zgrabite inReach satelitski komunikator za svaki slučaj.

 

Plivanje

Globalno, ove su godine Garmin korisnici proveli 22,48% više vremena u bazenu — uključujući plivanje, plivanje na otvorenom i plivanje u krugu.

 

Zimski sportovi

Kad su se temperature spustile ispod nule, niste promašili. Korisnici Garmina pratili su 39,16% više zimskih sportskih aktivnosti nego prethodne godine. Uz Garmin profile aktivnosti kao što su skijanje, snowboard, skijaško trčanje, možete postati kreativni kada krenete na staze. Ako ste korisnik fēnix uređaja, imate pristup više od 2000 unaprijed učitanih karata skijališta koje prikazuju nazive staza i težinu.

 

Aktivnosti na otvorenom u odnosu na aktivnosti u zatvorenim prostorima

Garmin_kretanje

Zanimljivo je da je stopa rasta aktivnosti u zatvorenim prostorima bila viša nego za aktivnosti na otvorenom - možda ste stvarno propustili one sate fitnessa koje su bili otkazani 2020.? Korisnici Garmina ove godine povećali su aktivnosti u zatvorenom za 20,54%, dok su aktivnosti na otvorenom porasle za 9,52%. Ako ste dio grupe koja se voli znojiti u zatvorenom prostoru, svakako pogledajte Garmin besplatne vježbe koje je lako pratiti u Garmin Connectu.  

Garmin pametni satovi imaju toliko profila aktivnosti da ih ne možemo sve nabrojati ovdje, ali od vožnje zmaja do HIIT-a, od veslanja do penjanja po stijenama, premašili ste očekivanja u svim kategorijama. Jako smo ponosni što vam pomažemo da istražite svoje strasti - bilo da se radi o kopnu, moru ili zraku. Da, vrijeme je za rušenje novih rekorda u 2022.!


12. siječnja, 2022. |Zagreb
Uredio: Božidar Žitnik 

Bellabeat je potpisao ugovor s Bank of America, trećom najvećom investicijskom bankom na svijetu

Tvrtka Bellabeat je danas poznata gotovo svakome. No, put od startupa do danas baš i nije bio lagan i jednostavan što najbolje znaju sami osnivači, Urška Sršen i Sandro Mur. Sada govorimo o globalnoj kompaniji koja poslovanje vodi iz Zagreba preko dvije hrvatske tvrtke  kćeri, a sada je pri kraju zaključivanja treće runde dokapitalizacije.


Zanimljivo je da je aranžer financiranja druga najveća američka, a zapravo treća na svijetu, po snazi i veličini, investicijska banka Bank of America. Postupak ulaganja svježeg kapitala namijenjenog daljnjem razvoju i rastu Bellabeata započeo je u travnju prošle, a trebao bi biti zaključen do kraja mjeseca siječnja ove godine.

 Sandro-Mur

„Bank of America je investicijska banka koja za svoje klijente investitore pronalazi perspektivne kompanije u koje će ulagati, tako da je Bank of America u tom poslovanju medijator, aranžer financiranja, okuplja investitore i vodi investiciju, a mi tako dobijemo ulagače iz Amerike i Evrope kojima prodajemo vlasničke udjele, odnosno dionice. Bellabeat se financira na način da prodaje vlasničke udjele, te nam se na taj način poveća tržišna vrijednost. Tako dobiveni svježi kapital ulažemo u razvoj i rast, nakon čega postižemo veću tržišnu valuaciju. Do sada smo sveukupno prikupili 100 milijuna dolara kapitalnog ulaganja od 28 investitora. Isto tako naglasio bi kako se investicijom Bank of America zatvara najveća runda dokapitaizacije do sada“, kaže Sandro Mur. Ovo je zapravo i sjajan primjer razlike pristupa banaka i njihovog zajedničkog razvoja i rasta u odnostu na banke u Europi, a osobito ukoliko gledamo banke u Hrvatskoj i njihov konzervativan i arhaičan pristup razvoju društva u kojem djeluju.

Bellabeat-headquarters-Zagreb-Croatia-by-night

S druge strane, indikativno je i što kaže Stephen Bloom, glavni direktor, Bank of America Merrill Lynch: „Oduševljeno smo prionuli suradnji s Bellabeatom s kojim dijelimo iste ciljeve i vrijednosti. Tim visoko rangiranih stručnjaka Bank of America posvećen je Bellabeatu budući da ta tvrtka raspolaže visokovrijednom tehnologijom i iskustvom u području zaštite zdravlja i wellnesa, zahvaljujući kojima Bellabeat postiže vrhunsku tržišnu valuaciju. Poslovni profil i istaknuti položaj u sektoru čine ulaganje u Bellabeat atraktivnim za široki krug klijenata Bank of America, u velikom rasponu ulagačkih strategija i zemljopisnih područja.“

75-Rockefeller-Center-Bank-of-America-Merrill-Lynch

Novi kapital prikupljen prije izlaska na burzu (pre-IPO) Bellabeat će uložiti u razvoj novih verzija svojih nosećih tehnologija, dobivanje dozvola za njihovo korištenje u zdravstvenim ustanovama, za otvaranje lanca novih prodavaonica, od kojih jedne i u Zagrebu, u razvoj korporativnih wellness programa, akviziciju kompanija s kojima će proširiti i upotpuniti svoj asortiman, izgradnju vlastitog wellness kampusa i druge projekte.

Bellabeat-headquarters-Zagreb-Croatia


11. siječnja, 2022. |Zagreb
Uredio: Božidar Žitnik 

Produžene prijave za ulazak u CE-Connector mrežu 

Uključite se u CE-Connector mrežu do kraja ožujka i za razvoj svoga startupa osigurajte sredstva međunarodnih investitora 

Početkom 2021. godine ZICER je zajedno s partnerima iz Europske unije pokrenuo međunarodnu CE-Connector platformu koja olakšava i ubrzava ulaganja u razvoj inovacija. Ona startupovima s inovativnim rješenjima i novim tehnologijama pruža podršku kroz povezivanje s poslovnim anđelima. Nakon uspješno provedena dva kruga prijava, sada je u tijeku treći i posljednji krug za koji su prijave otvorene do 31. ožujka 2022. godine. 


Od početka projekta u CE-Connector se mrežu prijavilo 48 domaćih startupova. Oni su već dobili niz prilika za predstavljanjem pred domaćim i stranim investitorima. U ovu mrežu su se početkom prošle godine uključili startupovi AIR-RMLD i Makabi Agritech. Zanimala su nas njihova iskustva iz prve ruke. 

Milan Domazet AIR-RMLD
„Prijavili smo se na CE-Connector zbog ogromnih mogućnosti koju nam je pružao. Pitchanje pred potencijalnim investitorima, feedback od ljudi iz raznih dijelova poslovnog svijeta te najbitnija stvar danas - networking. Iako je sredinom prošle godine pitchanje bilo online, krajem 2021. godine smo imali mogućnost sudjelovati u živo na konferenciji što je bilo nakon dugo mjeseci jedan odličan event.“ – kaže Milan Domazet, direktor startupa AIR-RMLD.

Marko Vinceković Makabi Agritec„Sudjelovanjem Makabi Agritecha na CE-Connectoru dalo nam je još jednu mogućnost predstavljanja našeg istraživanja i razvoja te novih proizvoda koje možemo ponuditi potencijalnim partnerima i investitorima. Većom vidljivošću omogućuje se i porast povezivanja s drugim firmama kako na novim istraživačko-razvojnim projektima, tako i na područjima prijava i primjena novih zajedničkih projekata i investicija. Osim predstavljanja važno je napomenuti i uspostava kontakata s ostalim firmama i startupovima s kojima se kreće u nove zajedničke inicijative. Ono što bih htio naglasiti je činjenica da je na svim okupljanjima i druženjima u sklopu CE-Connectora pozitivna energija inovatora koje pokreću nove ideje i mijenjaju našu budućnost na bolje u svim smjerovima. Svima bih preporučio uključivanje u ovaj program, jer s novim idejama i inicijativama mijenjamo svoju okolinu, a na kraju krajeva i svijet.“ – kaže Marko Vinceković, znanstvenik i osnivač startupa Makabi Agritech. 

Kroz prijavu u CE-Connector mrežu startupovi dobivaju i institucionalnu pomoć koja im pomaže iskoristili raspoloživa javno dostupna sredstva financiranja (kao što su bespovratne potpore), infrastrukturnu, mentorsku te dodatnu stručnu podršku.

CE-Connector
Projekt CE-Connector provodi se u 6 zemalja: Hrvatskoj, Češkoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Poljskoj i Sloveniji i traje do 30. lipnja 2022. godine. Cilj mu je promjena ekosustava povećanjem broja poslovnih anđela i njihovih investicijskih kompetencija, izgradnjom održivih veza među njima, povezivanjem s javnim pružateljima financijskih usluga i industrijom u svakoj od zemalja partnera na projektu. Jednako tako projekt radi na osnaženju međugranične suradnje poduzetničkih ekosustava. 

Hrvatski partneri zaduženi za provedbu projekta su ZICER - Zagrebački inovacijski centar i Invento Capital Partners (Optimizacija d.o.o.) te pridruženi partner HAMAG-BICRO. 

Više informacija o trenutno otvorenom pozivu za startupove i poslovne anđele nalazi se na https://www.zicer.hr/project/ce-connector/. Za sva dodatna pitanja obratiti se možete mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..11. siječnja, 2022. |Seoul
Uredio: Božidar Žitnik 

Prvo gejmersko prijesnosno računalo kompanije LG: UltraGear Gaming Laptop

| maksimum snage i maksimum pogodnosti |

Potpuno opremljeno prijenosno računalo za igranje udovoljava zahtjeve gejmera  | hardver, performanse i značajke |

LG Electronics (LG) je 20. prosinca predstavio svoje prvo prijenosno računalo namijenjeno za video igranje (model 17G90Q), a službeno je predstavljeno na nedavno održanom CES-u u Las Vegasu. Na taj način, LG proširuje premium UltraGearTM liniju i donosi uzbudljive vijesti igračima diljem svijeta. Snažno računalo s ozbiljno elegantnim dizajnom nedavno je dobilo i lijepo priznanje, CES 2022 Innovation Award. Zaista, UltraGear Gaming Laptop 17G90Q pruža uzvišena iskustva igranja i slobodu uživanja u njima bilo gdje, u bilo koje vrijeme.


Uređaj dolazi s Intel® Tiger Lake H procesorom 11. generacije, grafičkom karticom NVIDIA GeForceTM RTX 3080 Max-Q, a tu je i dvokanalna memorija i ultra-brzi SSD. Uz 17-inčni IPS panel s vremenom odziva od 1 milisekunde i brzinom osvježavanja od 300 Hz, LG UltraGear gaming prijenosno računalo osigurava impresivnu, fluidnu igru ​​čak i za grafički najzahtjevnije PC igre zahvaljujući najnovijem vrhunskim hardverom. Također, LG-jev sustav vodenog hlađenja održava ugodnu temperaturu prijenosnika, pa čak i kada je opterećen do krajnjih granica.

LG-UltraGear-Gaming

 

Dijeleći DNK s LG-evim laganim prijenosnim računalima, 17G90Q ima pojednostavljen, vrlo prenosiv dizajn. Novo, tanko prijenosno računalo ima veliki zaslon i impresivnu bateriju od 93 Wh, a zadržava debljinu ispod 21,4 milimetara i težinu manju od 2,7 kilograma. LG UltraGear gaming laptop ima stilski dotjerano aluminijsko kućište koje osim toga pruža i izdržljivost, dok krilata UltraGear značka na njegovoj vanjskoj strani jasno govori o snazi ​​i kvaliteti po kojoj je poznata LG-eva premium marka za igre.

17G90Q dodatno optimizira iskustvo igranja putem LG-jevog softvera za igranje, LG UltraGear Studio tako korisnicima omogućuje prilagodbu opcija vezanih uz igre i praćenje različitih podataka o performansama – uključujući CPU sat, GPU TDP i sat, te udio memorije – u stvarnom vremenu. A za potpuno jedinstveno postavljanje, korisnici mogu odabrati i primijeniti drugu boju na svakoj tipki atraktivne RGB tipkovnice prijenosnog računala.

 LG-UltraGear-Gaming

Uz personalizaciju nove razine, brzinu i vrhunsku kvalitetu slike, LG UltraGear gaming prijenosno računalo isporučuje realističan, trodimenzionalni zvuk uz ugrađeni stereo sustav zvučnika. 

Podržavajući tehnologiju DTS:X Ultra, zvučnici precizno prenose usmjerenost i lokaciju zvukova u okruženju igranja, pomažući igračima da lakše pronađu svoje suigrače i pronađu svoje neprijatelje. Štoviše, 17G90Q dolazi s Intel® Killer Wireless, koji jamči brzu, stabilnu mrežnu vezu za online igranje bez zastoja i potencijalno pratećih frustracija.

“Gaming laptop LG UltraGear ima sve što je potrebno za uspješno igranje najnovijih igara visokih specifikacija, isporučujući glatku i fluidnu igru ​​​​koji svi igrači žele,” rekao je Seo Young-jae, viši potpredsjednik i voditelj IT poslovne jedinice tvrtke LG Electronics poslovnih rješenja.

“Naše prvo prijenosno računalo za video igre, 17G90Q, razlikuje se od konkurentskih proizvoda svojim vrhunskim hardverom, izdašnim, visokokvalitetnim zaslonom i elegantnim, laganim dizajnom koji maksimalno povećava praktičnost i prenosivost.”

LG-jevo prvo gaming prijenosno računalo u početku će biti dostupno u Sjedinjenim Državama i Južnoj Koreji od početka 2022. godine, a kasnije dolazi i na druga tržišta. Posjetitelji ovogodišnjeg CES-a imali su prilike saznati više uživo o liniji LG UltraGear.11. siječnja, 2022. |Zagreb
Uredio: Božidar Žitnik 

Samsung na CES 2022 predstavio najnovije Bespoke hladnjake s francuskim vratima te nove Bespoke kućanske uređaje, kao i mogućnosti integracije SmartThings tehnologije 

Osim novih modela Bespoke hladnjaka, na međunarodnom sajmu predstavljeni su i Bespoke kuhinjski set, Bespoke Jet usisavač te Bespoke perilica i sušilica rublja, a dodatno su predstavljene mogućnosti SmartThings Hub tehnologije Samsung uređaja u pametnom domu 

Tvrtka Samsung Electronics je na međunarodnom tehnološkom sajmu CES 2022 premijerno predstavila svoj prvi Bespoke hladnjak s francuskim vratima, proširujući široku ponudu poznatih Bespoke hladnjaka. Novi modeli uključuju verzije s 3 vrata, 4 vrata i Family Hub modelom. Nadalje, Samsung je prikazao i cijeli niz Bespoke kućanskih uređaja, uključujući nove proizvode kao što su Bespoke Jet bežični štapni usisavač i Bespoke perilica i sušilica, donoseći ideal Bespoke tehnologije i drugim uređajima u kućanstvu.


Novi kućanski uređaji spajaju prilagodljiv dizajn s jedinstvenim tehnologijama koje zajedno nadahnjuju potpuno novi način života. Dodatno, otkrivene su i dodatne pojedinosti o integraciji softvera SmartThings Hub u odabrane Samsung pametne telefone, zaslone i Familiy Hub hladnjake za 2022. godinu.  

Samsung Hub

S Bespoke hladnjakom u središtu kućanstva, korisnici će moći prilagoditi svoj interijer prema vlastitom stilu s kuhinjskim paketima koji uključuju perilice posuđa, štednjake i mikrovalne pećnice velikog raspona u bijeloj, tamnoplavoj ili zelenoj boji. Izvan kuhinje, Bespoke Jet usisavač donosi snažne performanse čišćenja i eleganciju u dnevni boravak, dok Bespoke perilica i sušilica rublja čine pranje rublja inteligentnim i jednostavnim zadatkom.

„Bespoke koncept nije ograničen samo na uređaje kuhinje. Vjerujemo da bi korisnici trebali imati slobodu prilagoditi cijeli svoj dom onako kako bi zaista htjeli. Ovim novim kućanskim uređajima omogućujemo korisnicima stvaranje životnih prostora koji uistinu odražavaju njihov ukus i osjećaj estetike – koristeći značajne Samsung inovacije i tehnologiju“, izjavio je Kanghyup Lee, izvršni potpredsjednik i voditelj prodaje i marketinga odjela za poslovanje digitalnim uređajima, Samsung Electronics.

 

Bespoke hladnjak s francuskim vratima

Samsung_Bespoke

Dostupan u raznim veličinama, konfiguracijama i bojama, najnoviji Samsung Bespoke hladnjak s francuskim vratima omogućava prilagodljivi elegantan dizajn ravnog prednjeg dijela. Uz ovo proširenje postojeće ponude Bespoke hladnjaka, koja uključuje Bespoke 4-Door Flex, Bespoke 2-Door zamrzivač i Bespoke 1-Door Flex Column, sad postoji opcija Bespoke hladnjaka koja odgovara potrebama svake obitelji. Bespoke hladnjak s francuskim vratima bit će dostupan u varijantama od 3 ili 4 vrata u regularnoj te plićoj verziji, kao i s uključenom nadograđenom Family Hub značajkom za 2022. godinu. 

Uz mogućnost odabira od 12 boja i dva završna premaza – staklo i čelik, Bespoke hladnjak s francuskim vratima korisnik može prilagoditi svojim željama uz tisuće kombinacija. U staklenoj obradi, nove dostupne boje su bijela, siva, ružičasta, boja ugljena, jutarnja plava, klementina i žuta boja izlaska sunca. U čeličnoj završnoj obradi, nove boje uključuju toskansku, mat crnu, mornarsko plavu, smaragdno zelenu i boju nehrđajućeg čelika.

Kako bi korisnicima pomogao da bolje pohranjuju i čuvaju svoje namirnice, Bespoke hladnjak s francuskim vratima dolazi opremljen najnovijim Samsung inovacijama za pohranu i hlađenje. Tako Beverage Center i dual Auto Ice Maker korisnicima pružaju brz pristup hladnim napitcima, dok FlexZone održava namirnice na optimalnoj temperaturi kako bi sigurno ostale svježe. Uz širok raspon pametnih značajki Family Hub donosi zabavu u kuhinju i pomaže obiteljima da ostanu organizirane i povezane.

Samsung_Bespoke - Family Hub

U sklopu nadogradnji za 2022. godinu, Family Hub podržavat će usluge poput Samsung TV Plus, pružajući besplatan TV sadržaj i besprijekorno kontinuirano iskustvo gledanja na drugim zaslonima kao što su Samsung Smart TV i Galaxy uređaji. Family Hub za 2022. podržavat će i Amazon Alexu u odabranim regijama, što znači da potrošači mogu pristupiti raznim Amazonovim uslugama, uključujući Amazon Music te naručivati pametne filtere za vodu na svojim hladnjacima. View inside opcija također je nadograđena tehnologijom interne kamere za pristup i korištenje informacija na etiketama hrane, omogućujući korisnicima pregled sadržaja hladnjaka, datuma isteka roka trajanja na proizvodima i još mnogo toga.

 

Bespoke Jet

Samsung_Bespoke_Jet

Bespoke Jet bežični štapni usisavač prvi put je predstavljen na Bespoke Home 2021, a na globalna tržišta dolazi 2022 godine. Uz Samsung All-in-One Clean Station postaju, Bespoke Jet olakšava održavanje čistoće i higijene doma korisnika. Nakon što završe s čišćenjem, korisnici mogu jednostavno priključiti usisavač na postaju i on će automatski isprazniti vrećicu za prašinu i početi se puniti. Bespoke Jet također ima moderan, vrhunski dizajn koji je u isto vrijeme moćan i lagan te osmišljen da omogući sveobuhvatno rješenje za čišćenje. Pruža 210 W usisne snage i koristi višeslojni sustav filtracije kako bi uhvatio 99,999% sitnih čestica prašine, pružajući snažnije, ali i jednostavnije iskustvo čišćenja doma. Bespoke Jet dostupan je u ponoćno plavoj, maglovito bijeloj i drveno zelenoj - bojama koje korisnicima pružaju da svoj usisavač smjeste gdje god žele bez narušavanja cjelokupnog uređenja svog životnog prostora.

 

Bespoke perilica i sušilica 

Dizajnirane da uvedu Bespoke u praonicu rublja, Bespoke perilica i sušilica uključuju vrhunske pametne značajke koje pranje rublja čine intuitivnijim i učinkovitijim. Oba uređaja dizajnirana su s ravnim prednjim dijelom te su dostupna u više boja, uključujući crnu i mornarsko plavu. Učeći obrasce korištenja i rutine pranja rublja, Smart Dial s umjetnom inteligencijom daje prioritet često korištenim postavkama, minimizirajući rad i pojednostavljujući proces pranja i sušenja. Pametna funkcija AI OptiWash optimizira postavke pranja, kao i vrijeme i razinu deterdženta za svako punjenje, olakšavajući izbor najboljeg programa pranja. Uz MultiControl korisnici mogu jednostavno koristiti pametnu perlicu i sušilicu s upravljačke ploče perilice kada su jedinice složene zajedno.

 

Samsung SmartThings

Samsung_Bespoke_Things

Osim najnovijih kućanskih uređaja, Samsung je na CES 2022 otkrio i novitete po pitanju SmartThings tehnologije koja omogućuje povezani život i pokreće budućnost IoT-a (Internet of Things). Otkrivene su mogućnosti integracije softvera SmartThings Hub u odabrane Samsung pametne televizore, pametne zaslone i Familiy Hub hladnjake za 2022. godinu. Predstavljena na CES 2022, ugradnja softvera SmartThings Hub omogućuje besprijekornu povezanost i kontrolu, stavljajući Samsung uređaje u središte upravljačkog centra modernog pametnog doma.

„Kada se vratimo nekoliko godina unazad, korisnici su se uvijek oslanjali na neku centralnu točku za povezivanje svih svojih uređaja. Integracijom SmartThings Hub tehnologije u odabrane Samsung uređaje, eliminirat ćemo ulazne prepreke i pojednostaviti cijeli proces kako bismo korisnicima omogućili stvaranje povezanog doma iz snova“, rekao je Mark Benson, voditelj odjela za proizvode i inženjering, Samsung SmartThings.

S brojnim uređajima koji su već kompatibilni s bogatim ekosustavom SmartThings partnerstva i budućom podrškom za revolucionarni standard interoperabilnosti pametnog doma Matter, SmartThings se nalazi u odličnoj poziciji stvaranja jedinstvenog korisničkog iskustva povezanog pametnog doma. 

Integracija SmartThings Huba omogućuje korisnicima da izvuku maksimum iz svojih Samsung uređaja korištenjem različitih komunikacijskih protokola pametnog doma. Uz Matter, ugrađeni softver podržavati će povezivanje putem Wi-Fi ili Etherneta, što će omogućiti komunikaciju između širokog spektra pametnih uređaja. Isto tako, povezivanje sa Zigbee uređajima također će biti moguće putem dodatnog USB pribora.

Za više informacija o Bespoke liniji proizvoda posjetite samsung.com/bespoke, a za više informacija o SmartThings tehnologiji posjetite www.smartthings.com.07. siječnja, 2022. | Zagreb 
Uredio: Božidar Žitnik 

LG-eve najnovije perilice i sušilice poboljšavaju iskustvo njege rublja 

LG-eva inovacija s tehnologijom umjetne inteligencije pruža nenadmašnu praktičnost i nježnu njegu odjeće 

LG Electronics (LG) na sajmu CES 2022 predstavlja pametniji i jednostavniji način njege rublja uz nove modele perilice i sušilice rublja te LG WashTower. Nova rješenja za njegu rublja sadrže LG-evu poboljšanu tehnologiju Artificial Intelligence Direct Drive (AI DD), dokazanu tehnologiju pare i niz funkcija koje pranje i sušenje odjeće čine praktičnijim nego ikad prije.


Uz LG-evu poboljšanu tehnologiju AI DD, novi par rješenja za pranje i sušenje rublja pruža prilagođene performanse koje mogu prepoznati veličinu punjenja, vrstu tkanine i razinu zaprljanosti odjeće, automatski dodajući odgovarajuću količinu deterdženta i prilagođavajući način pranja za optimizirano čišćenje. Nova perilica sadrži LG-evu tehnologiju pare, dokazanu metodu za čišćenje i osvježavanje odjeće. LG-eva značajka Smart Pairing šalje informacije od perilice do sušilice i preporučuje optimalni ciklus sušenja kako bi proces bio što praktičniji i jednostavniji za korisnika. 

Prvi LG-ev model sušilice s tehnologijom AI DD sadrži novi AI ciklus koji dodaje preciznu kontrolu pokreta i automatski odabire odgovarajuće postavke za optimalnu njegu tkanine i brže vrijeme sušenja. Također, LG-eva AI tehnologija uređaju pomaže prepoznati način pranja i preferencije korisnika za što točnije prijedloge opcija sušenja. Infracrveni senzor precizno mjeri temperaturu odjeće tijekom ciklusa sušenja i automatski se prilagođava kako bi se osiguralo ravnomjerno sušenje. Zbog međusobne povezanosti s Bluetoothom, oba se uređaja mogu jednostavno kontrolirati s upravljačke ploče perilice, za razliku od drugih perilica i sušilice rublja.

 LG-WashTower_Lifestyle
Sa svojim iznimno praktičnim dizajnom koji štedi prostor, LG-ev najnoviji sustav WashTower s DUAL Heat Pump sušilicom moderna je alternativa uobičajenoj perilici i sušilici rublja. Perilica rublja s prednjim punjenjem koristi tehnologiju AI DD za isporuku čiste i svježe odjeće, dok sušilica koristi tehnologiju LG DUAL Inverter Heat Pump za smanjenje potrošnje energije sušenjem na niskoj temperaturi tijekom cijelog ciklusa. Osim toga, zbog svojih dimenzija LG WashTower ne zauzima puno prostora.

Usklađujući izvanredne performanse sa sofisticiranim stilom, novi par LG-evih uređaja za pranje i sušenje rublja savršeno se uklapa u većinu interijera. LG WashTower ima crna zatamnjena staklena vrata, ukrasne kromirane detalje i završnu obradu od crnog čelika za izvrsnu izdržljivost, uz visoku otpornost na grebanje. Jednostavni dizajn pruža moderan izgled s lako pristupačnim panelom Center Control. 

„S LG-evom naprednom tehnologijom umjetne inteligencije i brojnim značajkama, ovi novi uređaji za pranje i sušenje rublja nude nježnu njegu tkanina i jednostavno upravljanje prilikom njege odjeće”, rekao je Lyu Jae-cheol, predsjednik kompanije LG Electronics Home Appliance & Air Solution. „Oslanjajući se na naše veliko iskustvo i stručnost na globalnom tržištu kućanskih aparata te osluškujući potrebe naših korisnika, želimo im pružiti rješenja za bolji život.” 

LG-eva nova rješenja za njegu rublja možete pogledati na virtualnom izložbenom štandu sajma CES 2022.Stranica 1 od 132

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja