Pametni telefoni 200

Objavljeno u Pametni telefoni Napisao/la Svibanj 20 2022

20. svibnja, 2022. | Zagreb Uredio: Božidar Žitnik 
 

Uz Huawei nova 9 SE više je uvijek bolje 

Huawei nova 9 SE dolazi s 12 mjeseci besplatne zaštite ekrana i FreeBuds 4i slušalicama 

Prilikom donošenja odluke o odabiru najnovijeg pametnog telefona brojni su faktori koji korisnicima posluže kao potvrda dobre kupovine. Osim tehnoloških funkcija i specifikacija, dizajna i cijene, većina nas klikne potvrdno na one dodatne bonuse koje dobijemo uz samu osnovnu ponudu. Spajajući karakteristike cjenovno skupljih modela uz kameru od 108 MP, nova 9 SE odmah po premijeri ocijenjen je kao pametni uređaj koji svakom korisniku pruža odličan omjer uloženog i dobivenog. Ali, dodatne pogodnosti prilikom kupovine čine ovaj izvanredan uređaj još atraktivnijim. 


Osjećaj sigurnosti i slobode u svim prilikama 

Zaslon te njegova veličina i kvaliteta su većini korisnika pametnih mobilnih uređaja prioriteti prilikom biranja i korištenja. Osim što Huawei nova 9 SE sadrži veliki 6,78-inčni FullView zaslon koji čini gledanje omiljenog video sadržaja te igranje igrica pravim užitkom, kupovinom ovog uređaja do 28. lipnja ostvarujete pravo na besplatnu zaštitu zaslona u trajanju od 12 mjeseci. Zaslon pametnog telefona može se jednom zamijeniti besplatno, bez dodatnih troškova. Ova pogodnost vrijedi za sve lomove uzrokovane padom, pritiskom, udarcem ili nekim drugim sličnim nesretnim događajem. Kako bi korisnici ostvarili ovu besplatnu pogodnost potrebno je posjetiti ovlašteno Huawei prodajno mjesto i kupiti pametni telefon nova 9 SE. Zatim je potrebno prijaviti se na svoj Huawei ID račun, otvoriti aplikaciju My Huawei i pronaći natpis kampanje za ovu besplatnu pogodnost, kliknuti na njega i zatim zatražiti pogodnost zaštite od oštećenja zaslona.

 

Multimedijalno iskustvo uz FreeBuds 4i  gdje god da se nalazili

Huawei_zajedno/bundle-nova-9-SE_FreeBuds-4i
 

Upravo zbog ranije spomenute glavne kamere od 108 MP i dostupnosti svih popularnih aplikacija na unaprijed učitanoj AppGallery, nova 9 SE nameće se kao favorit mlađih generacija, aktivnih na društvenim mrežama, ali za njima ne zaostaju ni ljubitelji glazbe. Hrvatskim korisnicima već dobro poznate i rado korištene, bežične pametne slušalice FreeBuds 4i dolaze kao savršena pratnja Huawei nova 9 SE pametnom telefonu u ponudi dostupnoj do kraja ovog mjeseca. U sklopu promotivne akcije u trajanju od 09. svibnja do 31. svibnja ove godine na prodajnim mjestima lanca Elipso uz kupovinu Huawei nova 9 SE pametnog telefona dobivate FreeBuds 4i slušalice u bijeloj boji potpuno besplatno. 

Moderne i kompaktne, originalnog i osvježavajućeg dizajna, FreeBuds 4i slušalice ergonomski su dizajnirane kako bi omogućile stabilno i čvrsto prianjanje. Lagane i ugodne, ni nakon cjelodnevnog nošenja ne stvaraju pritisak i tako se nameću kao idealni audio saveznik za sve one kojima je glazbena pratnja ili neometano telefoniranje neizostavni dio svakodnevnice. Uparite Huawei nova 9 SE pametni telefon i FreeBuds 4i slušalice putem aplikacije Huawei AI Life za praktičnu kontrolu i upravljanje i istražite bogati glazbeni katalog koji nudi streaming aplikacija poput Deezera ili Tidala.

Preporučena maloprodajna cijena Huawei nova 9 SE telefona iznosi 2.599 kuna.

 

Zašto kupiti Huawei nova 9 SE?

Huawei-nova-9-SE
 

Huawei SuperCharge tehnologija od 66 W omogućuje nova 9 SE da se napuni do 100% za samo 36 minuta, dok je za 60% potrebno svega 15 minuta. Čak i ako ste zaboravili napuniti uređaj preko noći, ili ste ga ispraznili prilikom fotografiranja, surfanja, igranja igrica ili slušanja glazbe - moći ćete isto obaviti uz samo kratku stanku od navedenih aktivnosti.

Huawei nova 9 SE oduševljava dizajnom! Tanko tijelo telefona obrubljeno je uskim okvirima od 1,05 mm što nova 9 SE čini jednostavnim za nošenje i praktičnim za korištenje. Također, nova 9 SE dolazi u tri prekrasne boje: Crystal Blue, Pearl White i Midnight Black boji, pa ćete bez obzira na outfit ostati u središtu pozornosti. Također, 3D staklena pozadina uređaja stvara ugodan vizualni efekt

Uz moćnih 108 MP i četverostruki AI sustav kamera koje dodatno uključuju prednju kameru od 16 MP, ultraširokokutnu i bokeh kameru od 2 MP zabilježite svaki vama poseban trenutak bez obzira na uvjete fotografiranja. A ako ste fan video uradaka ili pasionirani vloger ili tiktoker, Huawei nova 9 SE omogućuje istovremeno snimanje prednjom i stražnjom kamerom, uz neprimjetno prebacivanje s jedne na drugu.

Huawei-nova-9-SE

Objavljeno u Pametni telefoni Napisao/la Svibanj 10 2022

10. svibnja, 2022. | Zagreb Uredio: Božidar Žitnik 

HONOR je u prvom tromjesečju 2022. postao broj 1 u Kini 

Tržište pametnih telefona u Kini u prvom tromjesečju 2022. nastavilo je s lošim rezultatima u usporedbi s globalnim tržištem, pri čemu su isporuke pale 18% na godišnjoj razini, a 13% uzastopno na 75,6 milijuna jedinica. Iako je to nagli pad, to predstavlja korekciju tržišta tipičnih sezonskih trendova nakon nenormalnog prvog tromjesečja 2021. HONOR je prvi put dosegao vrh, isporučivši 15,0 milijuna jedinica s ogromnim rastom od 205%. OPPO (uključujući OnePlus) ostao je na drugom mjestu s 13,9 milijuna isporučenih primjeraka dok nastavlja svoju tranuiciju. Apple je ostao među prva tri nakon snažnog Q4 prošle godine. Vivo i Xiaomi završili su prvih pet, isporučivši 12,2 milijuna odnosno 10,6 milijuna jedinica.

"Korekcija tržišta nije iznenađenje nakon slabog Q4 prošle godine", kaže analitičarka Canalysa Amber Liu. "Obično dolazi do uzastopnog pada potražnje i proizvodnje u prvom tromjesečju, iako kinesko tržište pametnih telefona bilježi slabe rezultate gotovo tri godine. Konkurencija među prvih pet dobavljača bila je iznimno neizvjesna jer je Huawei nestajao u posljednjim tromjesečjima. Dok je većina vodećih dobavljača ublažila nova lansiranja u prvom tromjesečju, HONOR je sekvencijalno porastao za 6%. Njegova nova serija 60 i X30 pridonijela je njegovim solidnim performansama jer je nastavila rasti u offline kanalima." 


"Izbijanje varijante Omicron COVID-19 i stroge blokade u većim gradovima od veljače bacile su sjenu na potrošačko tržište koje se tek treba oporaviti od prošlogodišnje slabosti. Kao odgovor na iznenadna zatvaranja maloprodaje i kašnjenja u logistici, dobavljači moraju usvojiti oprezniji pristup raspodjeli dionica, što će neizbježno utjecati na prodaju u kratkom roku", rekao je analitičar Canalysa Toby Zhu. "Sve veće makroekonomske neizvjesnosti pogođene domaćom i inozemnom potražnjom dodatno će naštetiti tržištu rada i povjerenju potrošača, posebno utječući na segment jeftinih uređaja. Domaći igrači nemaju drugog izbora nego nastaviti povećavati svoja ulaganja na tržištu srednje do najviše klase ove godine kako bi se zaštitili od rizika usporavanja prodaje uređaja na masovnom tržištu."

Honor_Top position for Q1 2022 in China
"Dobavljači bi trebali biti oprezni u smanjenju svojih resursa i ulaganja na kineskim tržištima zbog poslovnih neizvjesnosti i tekućih poremećaja", dodao je Zhu. "Savršeno je vrijeme da dobavljači prebace fokus na poboljšanje privlačnosti proizvoda, programe razvoja kanala i lojalnost kupaca dok pritisci na opskrbu popuštaju. U međuvremenu, uspješnost dobavljača na kineskom tržištu ključna je za održavanje povjerenja u lanac opskrbe i, što je još važnije, raspodjelu kapaciteta samim dobavljačima kao i ukupnoj kategoriju pametnih telefona. Budući da je Kina dom većine tehnoloških lanaca opskrbe, pretjerano pesimistično raspoloženje na tržištu odvest će dobavljače komponenti od pametnih telefona do drugih profitabilnijih kategorija. Posljednje s čime se dobavljači žele nositi je još jedan val nestašice komponenti, dok se potražnja oporavlja u drugoj polovici 2022. ili početkom 2023. godine."

Isporuke pametnih telefona u Kini i godišnji rast

Canalysov puls tržišta pametnih telefona: prvo tromjesečje 2022

Prodavač

Q1 2022 isporuke (milijuni)

Prvo tromjesečje 2022. tržišni udio

Q1 2021 isporuke (milijuni)

Udio na tržištu U prvom tromjesečju 2021.

Godišnji rast

HONOR

15.0

20%

4.9

5%

205%

OPPO

13.9

18%

21.0

23%

-34%

Jabuka

13.8

18%

11.8

13%

17%

Vivo

12.2

16%

21.6

23%

-44%

Xiaomi

10.6

14%

13.5

15%

-22%

Drugi

10.2

13%

19.7

21%

-48%

Ukupan

75.6

100%

92.5

100%

-18%

 

 

 

Napomene: od prvog tromjesečja 2021. HONOR nije uključen u Huaweijeve pošiljke; OnePlus je uključen u OPPO pošiljke;
postoci se možda neće zbrajati do 100% zbog zaokruživanja
Izvor: Canalys Analiza pametnih telefona (pošiljke za prodaju), travanj 2022


 

 

Objavljeno u Pametni telefoni Napisao/la Travanj 19 2022

19. travnja, 2022. | Zagreb Uredio: Božidar Žitnik 

Petal Clip podiže kreativnost na novu razinu 

Aplikacija Petal Clip opremljena je nizom značajki koje vam omogućuju stvaranje profesionalnog sadržaja s nevjerojatnim efektima, bez obzira na vašu razinu kreativnosti. Osim već postojećih značajki, Petal Clip od sada nudi i nove značajke koje će vaše videozapise podići na novu razinu.


Prilagođen korisniku u svakoj situaciji 

Huawei_Nova9SE

Opremljen najsuvremenijom Huawei AI tehnologijom, Petal Clip sadrži naprednu značajku Mask Faces, koja štiti privatnost korisnika kada je riječ o anonimnom sadržaju. Također, omogućeno je i korištenje različitih vrsta filtera fotografije i snimke zaslona koji se mogu primijeniti na fotografije koje uređujete.

 

Sveobuhvatne značajke uređivanja

Huawei_Nova9SE
 

Kako bi svakom korisniku osigurao kvalitetni sadržaj, Petal Clip pruža širok izbor različitih predložaka koje nakon odabira jednostavno primjenjujete na željenu fotografiju ili videozapis. Petal Clip također omogućuje korištenje kinematografskih specijalnih efekata, filtera, animacija, fontova i naljepnica, te korisniku pruža širok izbor glazbe iz Huawei Music kolekcije.

 

Jednostavan pristup

Huawei_Nova9SE
 

Zahvaljujući pojednostavljenom korisničkom sučelju aplikacije, Petal Clip omogućuje brzo učitavanje datoteka iz Huawei galerije, te još brži odabir željenih funkcija uređivanja. Aplikacija je unaprijed učitana na Huawei nova 9 SE pametnom telefonu koji je od početka travanja dostupan u prodaji na hrvatskom tržištu.

 

Huawei benefit:

Svi korisnici koji kupe Huawei nova 9 SE pametni telefon do 28. lipnja, ostvaruju pravo na besplatnu zaštitu zaslona u trajanju od 12 mjeseci. Zaslon pametnog telefona može se jednom zamijeniti besplatno, bez ikakvih dodatnih troškova. Besplatna zaštita vrijedi ako se zaslon mobitela slomi zbog nesreće (npr. udarca, pada ili pritiska).

Objavljeno u Pametni telefoni Napisao/la Ožujak 31 2022

31. ožujka, 2022. | Zagreb Uredio: Božidar Žitnik 

Suradnja tvrtke Samsung i umjetnika Fat Cap Sprays:
pomoću tehnologije ulična umjetnost oživljena noću
 

Kreativnost noću nikad nije izgledala življe – po prvi put uhvaćena pomoću Nightography značajke kamere
Galaxy S22 Ultra pametnog telefona
 

Tvrtka Samsung Electronics predstavila je posebnu kampanju „Noć u novom svjetlu“ koja donosi živost i svjetlinu u noćnu fotografiju. Kampanja se sastoji od četiri različite epizode na tjednoj bazi koje pružaju ekskluzivan uvid u najnovija remek djela uličnog umjetnika i TikTok zvijezde Fat Cap Sprays, što je po prvi put moguće zahvaljujući nevjerojatno preciznim fotografijama Nightography kamere Samsung Galaxy S22 Ultra pametnog telefona.  

Bez mogućnosti kvalitetnog fotografiranja noću, Fat Cap Sprays ne bi mogao na isti način izraziti svoju kreativnost. Nightography značajka omogućava snimanje nevjerojatnih i jasnih fotografija u gotovo svim svjetlosnim uvjetima, što znači da Fat Cap Sprays sada može stvarati svoja svjetleća umjetnička djela i noću, pri tome pokazujući sam proces stvaranja umjetnosti te kako ona pozitivno utječe na gradske četvrti gdje se stvara. U sklopu ove posebne kampanje, ovaj fascinantan oblik umjetnosti fokusirat će se na motiv lisice, prvo takvo noćno stvorenje u potpuno novom opusu ovog umjetnika.


„Za mene je dokumentiranje procesa stvaranja umjetnosti jednako važno kao i umjetničko djelo samo po sebi. Mogućnosti noćnog fotografiranja Galaxy S22 pametnog telefona za mene znače da mogu konačno ostvariti svoj san u stvaranju ovih novih, noćnih djela gdje slikam u mraku bez bojazni hoću li to moći dokumentirati fotografijom“, rekao je umjetnik Fat Cap Sprays.

Zahvaljujući slobodi fotografiranja u bilo kojim svjetlosnim uvjetima, kreativnost ovog umjetnika se doista po prvi put mogla osloboditi u noćnom okruženju. Povodom toga, pripremljeni su filmovi koji pokazuju put koji otkriva nove načine crtanja grafita i povezivanja s obožavateljima te unikatan spoj tradicionalne i digitalne umjetnosti, gdje su umjetnička djela povezana i sa svijetom NFT-a.

Samsung_umjetnost/Fat-Cap-Sprays-x-Samsung
Filmovi će postati dostupni svakog ponedjeljka naredna četiri tjedna putem web stranice https://www.samsung.com/Explore/Nightinnewlight/ prema sljedećem redoslijedu epizoda, počevši od sada:   

  1. Noć u novom svjetlu (eng. Night in new light) - Samsung Galaxy S22 Ultra X Fat Cap Sprays pokazuju svoju kreativnost – u noći.
  2. Obožavatelji u svakom kutku (eng. Fans in every corner) – pozitivni utjecaj koji Fat Cap Sprays ima na obožavatelje i širu zajednicu.
  3. Od prolaznog do trajnog (eng. From transient to permanent) – Galaxy S22 Ultra snima noćnu umjetnost u njenom najboljem svjetlu.
  4. Slike koje traju zauvijek (eng. Images that last forever) – Putovanje u svijet NFT-a. 

„Ulična umjetnost je savršen primjer oživljavanja kreativnosti noću. Njen nevjerojatan utjecaj na zajednicu je iznimno snažan u posljednje dvije godine. Fat Cap Sprays svojom umjetnošću inspirira ne samo prolaznike na ulici, nego i milijune pratitelja diljem svijeta na internetu. Zato mu Nightography opcija Galaxy S22 Ultra pametnog telefona pomaže da proširi svoje horizonte i pokaže sebe na najbolji način, snimajući njegovu umjetnost s kristalnom jasnoćom kao nikad dosad“, izjavio je Mark Notton, viši direktor, odjel za menadžment IM kategorije proizvoda, Samsung Electronics. 

 

O Galaxy S22 Ultra pametnom telefonu

Samsung_umjetnost/Fat-Cap-Sprays-x-Samsung
 

Galaxy S22 Ultra donosi ugrađenu S Pen olovku te napredne Nightography značajke i opcije snimanja videa, zbog čega je postao najmoćniji Ultra uređaj kojeg je Samsung ikad stvorio.

Bez obzira jeste li amater ili profesionalni fotograf, Galaxy S22 Ultra pruža sve alate za vrhunsko fotografiranje u bilo kojem trenutku. Sve snimke odmah su spremne za objavu svojom kvalitetom, bez obzira na svjetlosne uvjete. Napredne Nightography značajke dostupne su na cijeloj seriji Galaxy S22 pametnih telefona za snimanje oštrih i jasnih videozapisa putem prednje i stražnje kamere, bilo da je riječ o danu ili noći.

Uz S Pen olovku, Galaxy S22 Ultra predstavlja više od jednog pametnog telefona. On sa sobom donosi nasljeđe poznate Note serije, dok istovremeno stvara nove načine za kreativnost i obavljanje zadataka u svakodnevici. Zato je rezultat odlično korisničko iskustvo, bolje nego ikad dosad.

Za više informacija o Galaxy S22 Ultra posjetite sljedeću poveznicu, dok za Galaxy S22 i S22+ proučite sljedeću web stranicu.

Za više informacija o samoj kampanji „Noć u novom svjetlu“ posjetite https://www.samsung.com/hr/explore/photography/night-in-new-light/

Objavljeno u Pametni telefoni Napisao/la Ožujak 30 2022

30. ožujka, 2022. | Peking, Kina Uredio: Božidar Žitnik 

Xiaomi predstavlja nove 5G modele u obitelji Redmi Note 

5G po pristupačnim cijenama uz Redmi Note 11 Pro+ 5G i Redmi Note 11S 5G 

Xiaomi je 29.03.2022. najavio modele Redmi Note 11 Pro+ 5G i Redmi Note 11S 5G,
čime je nadopunio popularnu seriju Redmi Note 11 s više 5G modela.
 

Predstavljanjem Redmi Note 11 Pro+ 5G, Xiaomi je otišao korak dalje s Redmi Note obitelji, isporučujući performanse koje nadmašuju očekivanja. Uz Xiaomi HyperCharge od 120 W i odličnu kameru rezolucije 108 MP, Redmi Note 11 Pro+ 5G postavlja novi standard u segmentu, čineći iznimne performanse dostupnima po vrlo pristupačnoj cijeni, što ga čini i vrhunskim i konkurentnim uređajem u kategoriji.


Redmi Note 11 Pro+ 5G: Najbolji Redmi Note

Xiaomi_Note/Redmi-Note-11-Pro-5G
 

Prvi pametni telefon Redmi opremljen 120 W žičnim punjenjem, Redmi Note 11 Pro+ 5G puni bateriju kapaciteta 4.500 mAh do 100% za svega 15 minuta. Dizajniran s najmodernijim dvostrukim punjenjem čimi ostvaruje nevjerojatne brzine punjenja, ovaj uređaj također donosi i sigurnost i stabilnost punjenja s više od 40 sigurnosnih značajki, kao i certifikat TÜV Rheinland's Safe Fast-Charge System.

 Xiaomi_Note/Redmi-Note-11-Pro-5G

Podižući ljestvicu za vrhunsko iskustvo kamere, Redmi Note 11 Pro+ 5G ponovno dolazi s glavnom kamerom rezolucije 108 MP, dopunjenu ultraširokom kamerom od 8 MP i telemakro kamerom od 2 MP. Glavna kamera dolazi sa Samsungovim senzorom HM2 te ima dvostruki izvorni ISO, što omogućuje snimanje svakog trenutka u visokoj razlučivosti i u realističnim detaljima, čak i u uvjetima slabog osvjetljenja. Uređaj dolazi sa 6,67" FHD+ AMOLED DotDisplay zaslonom sa 120 Hz osvježavanjem i stopom uzorkovanja dodira od 360 Hz, što upravljanje uređajem čini fluidnim i atraktivnim.

Xiaomi_Note/Redmi-Note-11-Pro-5G
Pokrenut osmojezgrenim MediaTek Dimensity 920 procesorom, Redmi Note 11 Pro+ 5G podiže mobilne performanse na potpuno novu razinu zahvaljujući energetski učinkovitom 6 nm proizvodnom procesu. 

Redmi Note 11 Pro+ 5G dolazi u tri izvedbe: 6 GB + 128 GB, 8 GB + 128 GB te 8 GB + 256 GB. Preporučena maloprodajna cijena modela 6+128 iznosi 3.499 kn.

 

Redmi Note 11S 5G: 5G trkač s performansama

 Xiaomi_Note/Redmi-Note-11S-5G

Redmi Note 11S 5G opremljen je procesorom MediaTek Dimensity 810 s podrškom za dual 5G SIM za pristup mrežama budućnosti. Koristeći prednost energetski učinkovitog 6 nm proizvodnog procesa i veliku bateriju od 5000 mAh, Redmi Note 11S 5G pruža snagu koja vam je potrebna da ostanete povezani cijeli dan. Uređaj isporučuje fotografije visoke razlučivosti zahvaljujući trostrukoj kameri rezolucije 50 MP s umjetnom inteligencijom, koja omogućuje snimanje različitih perspektiva i sa ultraširokim objektivom od 2 MP te makro objektivom od 8 Mp.

Xiaomi_Note/Redmi-Note-11S-5G
Redmi Note 11S 5G dolazi u tri izvedbe – 4 GB + 64 GB, 4 GB + 128 GB te 6 GB + 128 GB. Preporučene maloprodajne cijene su 2.299 kn za model 4+128 GB te 2.449 kn za model 6+128 GB.

 

Specifikacije

 

 

Redmi Note 11 Pro+ 5G

Redmi Note 11S 5G

Procesor

MediaTek Dimensity 920

MediaTek Dimensity 810

Zaslon

6.67" FHD+ AMOLED DotDisplay

  Do 120 Hz frekvencija osvježavanja zaslona

Do 360 Hz stopa uzorkovanja dodira

Wide Color Gamut (s podrškom za DCI-P3)

 Sunlight display, Reading mode 3.0

Rezolucija: 2400x1080

Svjetlina: HBM 700 nita (tip.), 1200 nita vršna svjetlina (tip.)

6.6" FHD+ DotDisplay

Do 90Hz frekvencija osvježavanja zaslona

Do 240 Hz stopa uzorkovanja dodira

Wide Color Gamut (s podrškom za DCI-P3)

Sunlight display, Reading mode 3.0 

Rezolucija: 2400x1080

Stražnja kamera

108 MP glavna kamera 丨 8 MP ultra-široka kamera 丨 2 MP makro kamera

50 MP main camera 丨 8 MP ultra-široka kamera 丨 2 MP telemakro kamera

Prednja kamera

16 MP

13 MP

Baterija i punjenje

4,500 mAh baterija丨 120 W HyperCharge | 120 W in-box punjač

5,000 mAh baterija丨 33 W Pro brzo punjenje | 33W in-box punjač

Zvuk i haptika

Super linearni dvostruki zvučnici SOUND BY JBL | Hi-Res Audio | Hi-Res Audio Wireless | Dolby Atmos®

3.5 mm priključak za slušalice

Dvostruki zvučnici

3.5 mm priključak za slušalice

Linearni motor X-osi

Otključavanje

Čitač otiska prsta sa strane; AI Face Unlock

Čitač otiska prsta sa strane; AI Face Unlock

Sustav

MIUI 12.5

 MIUI 13

Boje

 Siva Graphite Gray, plava Star Blue, zelena Forest Green

Crna Midnight Black, plava Twilight Blue, plava Star Blue

Dimenzije i masa

163,65 mm x 76,19 mm x 8,34 mm

204 g

163,56 mm x 75,78 mm x 8,75 mm

195 g

Izvedbe

6 GB + 128 GB; 8 GB + 128 GB; 8 GB + 256 GB

4 GB + 64 GB; 4 GB + 128 GB; 6 GB + 128 GB

Objavljeno u Pametni telefoni Napisao/la Ožujak 17 2022

17. ožujka, 2022. | Zagreb Uredio: Božidar Žitnik 


Galaxy A53 5G i Galaxy A33 5G: fenomenalno mobilno iskustvo dostupno svima 

Nova Galaxy A serija predstavlja najpopularniju kategoriju Galaxy pametnih telefona,
predvodeći demokratizaciju najnovijih Galaxy inovacija.
 

Tvrtka Samsung Electronics danas je predstavila Samsung Galaxy A53 5G i Galaxy A33 5G pametne telefone kako bi svojim korisnicima omogućila novi set najpopularnije A serije uređaja, nudeći holističko mobilno iskustvo s dodatnom vrijednosti. Predstavljane modele pokreće potpuno novi procesor, zajedno s prepoznatljivim mogućnostima kamere na temelju umjetne inteligencije, proširivim i glatkim zaslonom te baterijom koja traje do dva dana. Galaxy A53 5G i Galaxy A33 5G donose povezanost na 5G mrežu, pouzdan i kvalitetan sigurnosni sustav, ekološki osviješten, moderan i tanak dizajn te unaprijeđeno iskustvo ekosustava. Osim toga, podržavaju kontinuirana One UI i Android OS te sigurnosna ažuriranja kako bi korisnicima osigurali samo najbolje korisničko iskustvo.


“Vjerujemo da svatko zaslužuje doživjeti pozitivan utjecaj koji pametna tehnologija može imati na život korisnika. S najnovijim izdanjem Galaxy A serije omogućavamo uživanje u naprednom, inovativnom korisničkom iskustvu Galaxy uređaja s donošenjem nove vrijednosti“, izjavio je TM Roh, predsjednik i voditelj MX (Mobile eXperience) Business odjela, Samsung Electronics.    
 

Uhvatite sjajne snimke u svakom trenutku

Samsung_A53_A33
 

Bilo da korisnik stvara sadržaj ili ga dijeli s prijateljima, Galaxy A53 5G i Galaxy A33 5G nude napredno iskustvo kamere koja donosi brojne moćne i zabavne značajke iz Galaxy S serije. Sustav s četiri kamere Galaxy A53 5G sadrži OIS kameru od 64 MP s VDIS tehnologijom koja svaki put snima jasne i stabilne videozapise, dok istovremeno prednja kamera visoke razlučivosti od 32 MP osigurava odlične selfije i sjajno korisničko iskustvo uz kristalno čiste videopozive. 

Pokrenuta s potpuno novim 5nm procesorom, inovativna kamera nove Galaxy A serije s korištenjem AI tehnologije čini svaku fotografiju fantastičnom – čak i pri slabijim uvjetima osvjetljenja. Unaprijeđeni Night Mode način rada automatski sintetizira do 12 prikaza odjednom tako da noćne fotografije izgledaju svijetlije, s manjom pojavom noise efekta – valovi različitih varijacija svjetline koje stvaraju lošu kvalitetu prikaza. Ako su u pitanju videozapisi koji se snimaju u okruženjima sa slabijem osvjetljenjem, FPS (broj sličica u sekundi) Galaxy A serije automatski se prilagođava za stvaranje svijetlih i jasnih videozapisa. 

Nadalje, poboljšani Portrait Mode način rada bilježi dubinu i obrise subjekta fotografije s dvostrukim prednjim kamerama i moćnom umjetnom inteligencijom. Dodatno, uz Fun mode način rada, trenutci se mogu obogatiti pomoću razigranih filtera i efekata koji sada rade s ultraširokim objektivom, dok Photo Remaster udahnjuje novi život starim fotografijama nudeći idealne postavke osvjetljenja i rezolucije. Na kraju, funkcija Object eraser može ukloniti nepoželjne objekte u pozadini.

Maksimalni vizualni doživljaj bilo gdje, bilo kada

Samsung_A53_A33
 

U prošlosti, sunčan dan mogao je korisnicima otežati vidljivost prikaza na zaslonu pametnog telefona, ali inteligentni algoritam nove Galaxy A serije osigurava da se on prikazuje u živopisnim detaljima, čak i u vanjskom okruženju. Tako Galaxy A53 5G donosi proširivi 6,5-inčni Super AMOLED zaslon uz brzinu osvježavanja od 120 Hz za impresivno iskustvo, dok Galaxy A33 5G pruža 6,4-inčni Super AMOLED zaslon s brzinom osvježavanja od 90 Hz. Isto tako, nova Galaxy A serija sada je opremljena baterijom koja traje i do dva dana uz podršku za super brzo punjenje od 25W – tako da gledanje, streaming i drugo može trajati dulje. 

 

Prekrasan, izdržljiv i funkcionalan dizajn

Samsung_A53_A33
 

Nova Galaxy A serija profesionalno je dizajnirana s ciljem da bude moderna, funkcionalna i održiva. Tanki okvir uređaja stvara gladak i elegantan izgled, dok Ambient Edge dizajn neprimjetno spaja kameru s tijelom pametnog telefona. Galaxy A53 5G i Galaxy A33 5G opremljeni su čvrstim Corning Gorilla Glass 5 zaštitnim staklom i IP67 standardom otpornosti na vodu i prašinu, pružajući poboljšanu izdržljivost i bezbrižnost korištenja.

Samsung uvijek nastoji otkriti što se sve može postići korištenjem tehnologije, a nastaviti će promišljati i o tome kako najbolje iskoristiti prirodne resurse planeta. Uz Galaxy for the Planet koji je najavljen u kolovozu 2021., Samsung je predan provođenju ekoloških akcija kako bi planet postao zdraviji do 2025. godine. Nadovezujući se na napore tvrtke Samsung u pogledu održivosti, Galaxy A serija uklanja punjač i smanjuje veličinu pakiranja. Pakiranje je također izrađeno od papira iz održivog izvora, dok sam uređaj koristi reciklirane materijale za bočne tipke i utore SIM kartica.  

Osim korištenja održivih materijala, produljen je i vijek trajanja nove A serije pametnih telefona. Oba uređaja garantiraju do četiri generacije nadogradnji za One UI i Android operativni sustav te do pet godina sigurnosnih ažuriranja. Time je omogućen kontinuiran pristup najnovijem softveru i sigurnosti kako bi se maksimalno produljio životni ciklus pametnog telefona.

 

Povezani Galaxy doživljaj, siguran i na dohvat ruke

Samsung_A53_A33

Pametni telefoni iz nove Galaxy A serije pružaju maksimalnu zaštićenost podatka jer su osigurani Samsung Knox platformom. Kada korisnici pohranjuju privatne fotografije, bilješke i aplikacije, Secure Folder korisnicima nudi šifrirani digitalni sef, tako da samo oni mogu pristupiti njegovom sadržaju. Koristeći Private Share postavku, korisnici mogu točno kontrolirati tko ima pristup datotekama i koliko dugo. Galaxy A53 5G i Galaxy A33 5G također će uključiti i aplikaciju Samsung Wallet, praktično i zaštićeno mjesto za sigurno pohranjivanje svega – od osobnih dokumenata, putovnica do kreditnih kartica.

Galaxy A53 5G i A33 5G besprijekorno rade s drugim Galaxy uređajima za potpuno, povezano korisničko iskustvo Galaxy ekosustava. Zvučne opcije proširene su povezivanjem s Galaxy Buds serijom uređaja, uključujući Galaxy A53 5G i Galaxy A33 5G pametni telefon. Ovim povezivanjem, dostupnim na Galaxy Buds Pro slušalicama, a uskoro i na Galaxy Buds2 i Buds Live, korisnici će moći uživati u 360 Audio tehnologiji koja pruža zaista impresivan 3D zvuk. Kada je vrijeme za produktivnost, korisnici mogu upotrijebiti Link to Windows opciju za povezivanje uređaja iz Galaxy A serije s Windows sustavom na računalu za copy/paste mogućnosti, prijenos datoteka, pa čak i odgovaranje na pozive ili SMS.

 

Dostupnost 

Samsung Galaxy A53 5G bit će dostupan u Hrvatskoj od 1. travnja, a Galaxy A33 5G početkom travnja 2022. Za više informacija posjetite https://news.samsung.com/global/.

Samsung_A53_A33

Objavljeno u Pametni telefoni Napisao/la Ožujak 03 2022

3. ožujka, 2022. | Zagreb 
Uredio: Božidar Žitnik 

Redmi Note 11 serija pametnih telefona predstavljena u Hrvatskoj 

Uz modele Redmi Note 11, 11 Pro i 11 Pro 5G, predstavljene su i nove obitelji pročistača zraka Xiaomi Smart Air Purifier 4,
robota usisivača Mi Robot Vacuum-Mop 2, pametnog sata Redmi Watch 2 Lite te bežičnih slušalica Redmi Buds 3 Lite;

Objavljeno je i globalno partnerstvo sa servisom YouTube 

Globalni tehnološki lider Xiaomi je 25. veljače u Zagrebu premijerno predstavio seriju pametnih telefona Redmi Note 11. Bogato nasljeđe serije Redmi Note se tako nastavlja s tri nova uređaja: Redmi Note 11 Pro 5G, Redmi Note 11 Pro i Redmi Note 11. Uz uređaje serije Redmi Note 11, predstavljeni su i potpuno nova serija pročišćivača zraka Xiaomi Smart Air Purifier 4 te obitelj usisivača robota Mi Robot Vacuum Mop 2.


Uz slogan „Zgrabi izazov“ te još jače specifikacije i značajke, serija Redmi Note 11 donosi snažne nadogradnje sustava kamere, brzinu punjenja, nadogradnju zaslona i čipseta. Na taj način omogućene su performanse flagship pametnih telefona više nego ikad. Naravno, treba naglasiti i kako se radi o izuzetno pristupačnim uređajima većini korisnika.
 

Zgrabi izazov: Redmi Note 11

Matt-Huang - Redmi_predstavljanje

Podižući iskustvo kamere na razinu onih u vodećim modelima, Redmi Note 11 Pro 5G, Redmi Note 11 Pro i Redmi Note 11S opet dolaze s primarnim senzorima od 108 MP, koji omogućuju snimanje i dijeljenje trenutaka iz života u visokoj razlučivosti i realističnim detaljima.

Redmi serija 11 predstavljanje - kamera
Ultraširokokutna kamera rezolucije 8 MP proširuje vašu perspektivu uz kut pregleda od 118 stupnjeva, a makro kamera rezolucije 2 MP izbliza snima najsitnije detalje. Dodatno, 2 MP dubinska kamera na modelima Redmi Note 11 Pro, Redmi Note 11S i Redmi Note 11 omogućuje stvaranje prirodnog bokeh efekta za vaše portretne snimke. S prednje strane modela Redmi Note 11 Pro 5G, Redmi Note 11 Pro i Redmi Note 11S nalazi se prednja kamera rezolucije 16 MP, koja može snimiti čiste i prirodne selfie fotografije.

Redmi Note 11 Pro 
Uz dijagonale zaslona od 6,67 te 6,43 inča, serija je opremljena zaslonima FHD+ AMOLED DotDisplay u rasponu boja DCI-P3, koji pružaju življe boje i detalje, a dosežu i svjetlinu od čak 1200 cd/m2 kako bi se osigurala jasnoća prikaza, čak i pri jakom dnevnom svjetlu. Uz visoku stopu osvježavanja zaslona do 120 Hz i stopu uzorkovanja dodira do 360 Hz, serija Redmi Note 11 poboljšava iskustvo rada uz glatke animacije i tranzicije bez kašnjenja, dok istovremeno preciznije bilježi dodire prstima.

Redmi Note 11 Pro
 

Redmi Note 11 Pro 5G pokreće napredni osmojezgreni procesor Snapdragon® 695. Ovaj čipset nudi 5G povezivost i vrhunske performanse, zahvaljujući vrhunskoj razini 6 nm tehnologije te brzinama radnog takta do 2,2 GHz. Redmi Note 11 Pro i Redmi Note 11S ispunjavaju izazov uz napredne osmojezgrene procesore MediaTek Helio G96 te do 8 GB ugrađene RAM memorije.

Redmi serija 11 predstavljanje - kamera
Redmi Note 11 opremljen je procesorom Snapdragon® 680, izrađenim korištenjem flagship 6 nm procesa koji donosi vrhunske performanse uz uštedu energije. Uz to, sva četiri uređaja serije Redmi Note 11 opremljena su baterijom velikog kapaciteta od 5000 mAh. Modeli Redmi Note 11 Pro 5G i Redmi Note 11 Pro dolaze i s turbo 67 W punjenjem, kakvo koriste i flagship modeli, pa im je potrebno svega 15 minuta za punjenje 50% baterije*. Redmi Note 11S i Redmi Note 11 koriste 33 W Pro brzo punjenje, što omogućuje punjenje 100% baterije za oko sat vremena.

Redmi Note 11
 

Redmi Note 11 Pro 5G i Redmi Note 11 Pro dolaze u tri varijante – 6 GB + 64 GB, 6 GB + 128 GB i 8 GB + 128 GB. Redmi Note 11 dolazi u sljedećim varijantama – 4 GB + 64 GB, 4 GB + 128 GB i 6 GB + 128 GB. Uređaji su u Hrvatskoj od danas dostupni putem Xiaomijevih službenih prodajnih kanala, Xiaomi Store trgovinama diljem zemlje te u web trgovinama Mi.hr i Mobis.hr po sljedećim preporučenim maloprodajnim cijenama: Redmi Note 11 Pro 5G (6+128 GB): od 2.699 kn, Redmi Note 11 Pro (6+128 GB) od 2.299 kn te Redmi Note 11 1.699 kn (4+64 GB) i 1.799 kn (4+128 GB).  


Partnerstvo sa servisom YouTube: Dodatni benefit za Xiaomijeve korisnike

YouTube-Premium

Zahvaljujući nedavno objavljenom partnerstvu s YouTubeom, korisnici telefona Redmi Note 11 dobit će dva mjeseca usluge YouTube Premium besplatno. YouTube Premium pretplata  uključuje i pretplatu na servis YouTube Music Premium, na kojem korisnici imaju neograničen pristup bez reklamnih spotova k više od 80 milijuna službenih pjesama, uz izvedbe uživo, obrade i remikse. YouTube Premium ponuda na pametnim telefonima Redmi korisnicima je dostupna otvaranjem unaprijed instalirane aplikaciju YouTube ili posjete web odredištu www.youtube.com/premium.


Besplatna zamjena zaslona za korisnike Redmi Note 11

Redmi-Note-11-Screen-Repair

Za sve korisnike pametnog telefona Redmi Note 11, Xiaomi na hrvatskom tržištu osigurava besplatnu zamjenu zaslona unutar 6 mjeseci od kupnje uređaja, što je još jedan odličan benefit za sve nove korisnike.

 

Dišite čisto, dišite zdravo: Xiaomi Smart Air Purifier serije 4

Redmi_predstavljanje

Xiaomi Smart Air Purifier 4 Pro, ima sustav filtracije 3-u-1 koji kombinira tehnologije elektrostatičkog naboja i mehaničke filtracije kako bi uhvatio 99,97% onečišćujućih tvari u zraku veličine i do 0,3 mikrona. Bilo da se radi o peruti kućnih ljubimaca, pamučnim vlaknima ili drugim zagađivačima, Xiaomi Smart Air Purifier 4 Pro će raditi savršeno.

Matt-Huang-Ola-Jiang 
Kako bi se osigurala maksimalna učinkovitost filtracije, Pro model iznova integrira senzore PM2,5 i PM10 za precizno otkrivanje čestica različitih veličina koje se mogu udahnuti. Dodan je ionizator koji pomaže u hvatanju plutajućih zagađivača. Uz to, Xiaomi Smart Air Purifier 4 Pro nudi 500 m3/h PCADR i 185 m3/h FCADR, što znači da može u potpunosti pročistiti zrak dnevnog boravka od 40 m2 svakih 15 minuta.

Redmi_predstavljanje_serija 11
 

Xiaomi Smart Air Purifier 4 Pro i Smart Air Purifier 4 bit će dostupni putem Xiaomijevih službenih prodajnih kanala po preporučenim maloprodajnim cijenama od 1.999, odnosno 1.699 kn. 

 

Mi Robot Vacuum-Mop 2

Redmi_predstavljanje

Xiaomi je danas predstavio i novu obitelj fantastičnih robota usisivača i perača poda Mi Robot Vacuum-Mop 2, koja se sastoji od modela Mop 2 Ultra, Mop 2 Pro, Mop 2 te Mop 2 Lite. 

Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra ima automatsku stanicu za samopražnjenje. Bazna stanica od 4L dostatna je za 10 čišćenja. Stanica ima dvostruke ventilacijske otvore i kanale te podržava usisnu snagu do 16.500 Pa, čime se osigurava da nema blokada tijekom procesa automatskog pražnjenja. Visoko učinkovita LDS laserska navigacija omogućuje uređaju da precizno otkrije i mapira raspored prostorije. Dodatno, ToF („time of flight“) otkrivanje prepreka inteligentno smanjuje mogućnost zaglavljivanja ili udarca, sprječava padove niz stepenice te izbjegava oštećenje namještaja na putu. Uređaj s jednim punjenjem može očistiti do 240 m², zahvaljujući velikoj bateriji od 5200 mAh. Uz snažno usisavanje do 4000 Pa te tri razine mokrog brisanja poda, ovaj kompaktni uređaj pruža vrhunske rezultate i kod ribanja tvrdokornih mrlja. 

Redmi_predstavljanje_serija 11

Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro isporučuje snažno usisavanje do 3.000 Pa i visokofrekventno brisanje ultrazvučnim vibracijama s do 10.000 okr/min, sve u jednom kompaktnom, hands-free uređaju. Napredna LDS SLAM navigacija omogućuje brzo i vrlo precizno mapiranje okoliša tijekom procesa čišćenja, čak i kada uređaj radi u uvjetima slabog svjetla i tame. Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro može izvršavati programirane i prilagođene rute čišćenja, koje se lako kontrolira putem aplikacije Xiaomi Home. Uz velik kapacitet baterije od 5200 mAh, Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro ima autonomiju baterije do 170 minuta. Prijateljski dizajniran za veći dom, uređaj također može pohraniti više tlocrta. 

Mi Robot Vacuum-Mop 2 je funkcionalni uređaj koji služi kao savršena pomoć pri čišćenju i odličan dodatak svakom stanu. Mi Robot Vacuum-Mop 2 ima snažno usisavanje do 2700 Pa i nadograđeno brisanje pod tlakom. Visoko učinkovita vizualna SLAM navigacija omogućuje uređaju da mapira rutu dok čisti. Baterija od 3200 mAh napaja uređaj za do 110 minuta, a nadograđene pametne interaktivne značajke omogućuju kontrolu postavki i ruta čišćenja putem aplikacije Xiaomi Home. 

Matt-Huang-Ola-Jiang
Mi Robot Vacuum-Mop 2 Lite je jednostavan izbor za korisnike koji traže svoj prvi usisivač robot. Radi se o praktičnom 2-u-1 usisivaču i brisaču poda s četiri brzine usisavanja do 2200 Pa i tri načina brisanja. Ovaj uređaj ima ugrađeni žiroskop i navigacijski sustav potpomognut vidom, kao i kantu za prašinu od 450 ml i spremnik za vodu od 270 ml, kompaktno dizajniran u kućištu tankom svega 81 mm. Mi Robot Vacuum-Mop Lite automatski se puni i nastavlja s čišćenjem bez pomoći. 

Cijene uređaja na hrvatskom tržištu iznose 3.499 kn za Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra (1.599 kn stanica za samopražnjenje), 3.049 kn za Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro, 2.299 kn za Mi Robot Vacuum-Mop 2 te 1.599 kn za Mi Robot Vacuum-Mop 2 Lite.

 

Redmi Watch 2 Lite: Vrati se u formu!

Redmi_predstavljanje

Na današnjem događanju predstavljen je i pametni sat Redmi Watch 2 Lite. Ovaj pametni sat ima 1,55-inčni TFT zaslon osjetljiv na dodir rezolucije 360x320 piksela te je dimenzija 41,2 x 35,3 x 10,7 mm i mase 35 grama. Sat dolazi s više od 100 fitness modova te 24-satnim praćenjem otkucaja srca, vodootporan je do 5 ATM (50 m) te upariv putem Bluetooth 5.2 veze. Opremljen je Li-Ion baterijom od 262 mAh s trajanjem baterije do 10 dana te senzorima akcelerometra, broja otkucaja srca, žiroskopa, kompasa i SpO2.

Cijena Redmi Watch 2 Lite na hrvatskom tržištu iznosit će 499 kn.

 

Redmi Buds 3 Lite: Osjeti ritam

Redmi_predstavljanje_serija 11

Bežične slušalice Redmi Buds 3 Lite nastavak su odličnih performansi po fer cijeni iz obitelji Buds 3. Ergonomski dizajn slušalica Redmi Buds 3 Lite donosi nevjerojatnu udobnost i nošenje slušalica čini potpuno sigurnim čak i tijekom vježbanja i fizičke aktivnosti, a dinamičku jedinicu stručno je ugodio Xiaomi Sound Lab, osiguravajući dosljednu kvalitetu zvuka i oživljavajući svaku notu. Zahvaljujući Bluetooth sučelju verzije 5.2, postignuto je značajno poboljšane mogućnosti zaštite od smetnji i još stabilnija veza za besprijekoran zvuk tijekom poziva. Uz priključak za punjenje Type-C, jedno punjenje dovoljno je za do 5 sati korištenja, a izvanredna izvedba omogućuje potpunu bezbrižnost — vježbajte, slušajte glazbu, gledajte filmove i uživajte u dugim telefonskim pozivima s učinkovitom tehnologijom protiv smetnji. Redmi Buds 3 Lite koristi algoritam za smanjenje buke za prepoznavanje i izdvajanje ljudskih glasova i smanjenje pozadinske buke, čime je zajamčena jasnoća poziva. 

Cijena Redmi Earbuds 3 Lite na hrvatskom tržištu iznosit će 179 kn.

Redmi serija 11 predstavljanje
 

Objavljeno u Pametni telefoni Napisao/la Ožujak 03 2022

3. ožujka, 2022. | Zagreb 
Uredio: Božidar Žitnik 

P50 Pocket – najglamurozniji sklopivi pametni telefon 

Obzirom da su pametni telefoni postali naši osobni asistenti i uvijek ih vrtimo po rukama, ne bismo li na njih trebali gledati i kao na odraz našeg stila i osobnosti? Upravo to je Huawei imao na umu kada je dizajnirao P50 Pocket, novi sklopivi pametni telefon suvremene tehnologije i modernog dizajna.


Inovativan i prekrasan iznutra i izvana 

P50 Pocket pruža najbolje iz oba svijeta: kada je rasklopljen, nalikuje pametnom telefonu Huawei P50 Pro, a kada se sklopi, na stražnjoj strani se ističe prepoznatljivi kružni modul kamere. Sa zadivljujućim 6.9 – inčnim True Chroma zaslonom visoke razlučivosti te brzine osvježavanja od 120 Hz, P50 Pocket prikazuje briljantne boje i ultra glatke animacije. P50 Pocket je pametni telefon dizajniran za isticanje, a zahvaljujući bijeloj boji dragog kamena, bit će izuzetno upečatljiv u svakoj situaciji.

 

Tehnološko čudo

Huawei_Pocket_P50
 

P50 Pocket sadrži novu Dual Hinge tehnologiju koja uređaju omogućuje vodoravno preklapanje na sredini, čime se telefon zatvara poput školjke i pretvara u kompaktan uređaj debljine od samo 15,2 mm, pa s lakoćom stane u male torbice i džepove odjela ili košulje. Za razliku od sklopivih telefona drugih proizvođača, čija točka preklapanja često ostavlja nabore na ekranu, Huaweijeva Dual Hinge tehnologija eliminira taj nedostatak, pa se P50 Pocket preklapa u ravnini, a kada se rasklopi, 6.9 – inčni OLED zaslon ne pokazuje znakove 'gužvanja'.

Huawei_Pocket_P50
Sklopivi pametni telefoni u prošlosti imali su kompromitirane sustave kamera, koji nisu baš odgovarali standardnim specifikacijama kamere pametnog telefona. To nije slučaj s P50 Pocketom, čiji Ultra Spectrum sustav kamere pruža beskompromisne performanse. Njegova True Chroma kamera od 40 MP i revolucionarni XD Engine proizvode snimke s teksturom i dosad neviđenim detaljima, a ultraširoka kamera od 13 MP omogućuje zamašne snimke krajolika. Ultra Spectrum sustav kamera jednako je dobar kao i Dual-Matrix sustav kamere na P50 Pro, kojeg je DxOMark nedavno proglasio najboljim na tržištu.

Zahvaljujući sklopivom dizajnu P50 Pocketa, Ultra Spectrum sustav kamere možete koristiti i za selfie snimke. Jednostavno preklopite telefon i koristite sekundarni vanjski zaslon kao tražilo. Selfie snimci nikada nisu izgledali bolje. Huawei pametni telefoni oduvijek su bili poznati po snažnim kamerama i elegantnom dizajnu, a P50 Pocket ne samo da nastavlja taj trend, već ga podiže na novu razinu.

Huawei_Pocket_P50

Objavljeno u Pametni telefoni Napisao/la Veljača 14 2022

14. veljače, 2022. | Zagreb 
Uredio: Božidar Žitnik 

Napravljene da traju dulje: Nokia G11 i G21 eliminiraju ljutnju zbog prazne baterije i dolaze s
dvostruko više sigurnosnih ažuriranja

 

  • Love it: trodnevno trajanje baterije i novi način rada Super Battery Saver ekskluzivno za HMD Global daju vam duže trajanje baterije u odnosu na standardno rješenje za Android.
  • Trust it: dvostruko više sigurnosnih ažuriranja od konkurencije kako bi se zaštitili važni podaci, plus besplatan 30-dnevni ExpressVPN pristup za dodatnu sigurnost.
  • Keep it: potpuno novi dizajn Nokia telefona predstavljen za 2022., postavlja ton za novi val pouzdanih i izdržljivih uređaja ove godine. 

HMD Global, dom Nokia telefona, danas najavljuje par otpornih novih pametnih telefona Nokia G serije, Nokia G11 i Nokia G21. Legendarni Nokia telefoni bili su poznati po dugom trajanju baterije, a novi pristupačni Android pametni telefoni nisu iznimka s impresivnim trodnevnim trajanjem baterije i novim načinom rada Super Battery Saver, kao i sigurnosnim ažuriranjima vodećim u kategoriji.


Florian Seiche, CEO u HMD Globalu: “Nastavljamo pomicati granice u segmentu srednjeg ranga pružajući pristupačnu, sigurnu i konkurentnu tehnologiju za sve. Drago mi je što mogu predstaviti dva nova heroja iz naše G-serije, Nokiu G11 i Nokiu G21.

Florian_Seiche

Dva uređaja utjelovljuju izdržljivost i kvalitetu dugotrajne baterije po kojima su Nokia telefoni postali poznati svih ovih godina. To u kombinaciji s najboljim Android softverom i više sigurnosnih ažuriranja od konkurencije unutar ove cjenovne kategorije, učvršćuje našu viziju za 2022. i dalje – dok nastavljamo graditi telefone koji će trajati dulje.” 

 

Zaštita bez premca za mobilnu tehnologiju koja traje dulje 

Nokia G11

Dvostruko više sigurnosnih ažuriranja od konkurencije za očuvanje zaštite važnih podataka – Nokia G11 i Nokia G21 će neprimjetno raditi u pozadini kako bi vas zaštitili kako biste mogli provoditi dan bez brige.  

Uvođenje načina rada s maskom na pristupačne pametne telefone – prvi put dostupan na G-seriji, ovaj način rada osigurava da se praktičnost otključavanja licem nikada ne naruši. Čuvajte svoje podatke sa ili bez zaštitne maske za lice.  

Nokia G11

Spreman za Android 12, tako da uvijek imate pristup najnovijim značajkama i da imate pametni telefon koji možete zadržati dulje. Uz podršku vodećih partnera u industriji za najbolja iskustva u klasi, Nokia G11 i Nokia G21 dolaze s unaprijed instaliranim Spotify i ExpressVPN. Spotify također omogućuje vlasnicima Nokia pametnih telefona pristup 70 milijuna pjesama i 3,2 milijuna podcasta. Za poboljšanu privatnost i dodatni mir, ExpressVPN je sada dostupan na svim novim Nokia pametnim telefonima uz 30-dnevnu besplatnu probnu verziju. 

 

Dugotrajno trajanje baterije tako da možete ostati povezani cijeli dan

Nokia G21

Impresivno trodnevno trajanje baterije savršeno je za one koji žele provesti dan bez brige o tome koliko im je baterije ostalo. Bilo da se radi o bilježenju uspomena s obitelji ili gledanju svih vaših omiljenih emisija, s novim Nokia G11 i Nokia G21 možete ostati povezani cijeli dan.

Uključite potpuno novi način rada Super Battery Saver kako biste još više produžili vijek trajanja baterije – čak možete odabrati gdje će se točno uštedjeti energija, tako da i dalje možete pristupiti ključnim značajkama koje su vam potrebne. Nokia G11 i Nokia G21 također dopuštaju da se ova značajka uključi u bilo kojem trenutku.

 

Brz odgovor za veću produktivnost

Nokia_G21
 

Otključali smo snagu od 90 Hz po prvi put u G-seriji. Poboljšana brzina osvježavanja čini pomicanje i tipkanje još fluidnijim, a fotografije izgledaju glatkije.

 

Fotografija koja oduzima dah uz Nokia G21

Nokia_G21
 

Svestrani fotoaparati s tri leće u potpunosti će opremiti svakoga za stvaranje fotografija koje izgledaju profesionalno, isporučujući prekrasne detalje čak i pri slabom osvjetljenju. S prednje strane, umjetna inteligencija osigurava da će vaši večernji selfiji imati pravu količinu svjetla i jasnoće. Također, novi uređaji podižu kvalitetu zumiranja vaših snimaka u zapanjujući rezultat.

 

Novi dizajn, ista finska izdržljivost

Predstavljajući potpuno novi dizajn, Nokia G11 i Nokia G21 su tanji i ergonomičniji. Izrađen od čvrstog polikarbonata, novi dizajn odaje počast izdržljivosti i nordijskoj izvrsnosti koju očekujete od Nokia telefona, a istovremeno donosi osvježeni izgled asortimanu.

Za dodatni mir, maska je dostupna za oba telefona, pokazat će ljepotu vašeg telefona. Izrađena je od recikliranih materijala i može se reciklirati nakon upotrebe.

Stranica 1 od 16

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja