Technics najavljuje SL-1210GAE Limited Edition – gramofon s izravnim pogonom kojim se obilježava 55. godišnjica postojanja ove robne marke

Technics najavljuje SL-1210GAE Limited Edition – gramofon s izravnim pogonom kojim se obilježava 55. godišnjica postojanja ove robne marke Istaknuto

Objavljeno u Multimedija Napisao/la  Cobra Lipanj 18 2020 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

18. lipnja, 2020.|Zagreb 

Technics najavljuje SL-1210GAE Limited Edition – gramofon s izravnim pogonom kojim se obilježava 55. godišnjica postojanja ove robne marke

 U Europi će biti dostupno samo 800 primjeraka posebnog posve crnog izdanja gramofona SL-1210GAE 

Prva suradnja s tvrtkom Nagaoka koja je zaslužna za posebno ugođen premium sustav zvučnice. 

Od davne 1965. godine, kad se ova cijenjena Hi-Fi audio robna marka pojavila, Technics na svjetsko tržište plasira razne revolucionarne audioproizvode koji su definirali pojedina razdoblja, poput zvučničkih sustava, pojačala i audioplayera. Ove godine Technics predstavlja gramofon s izravnim pogonom SL-1210GAE Limited Edition kojim obilježava 55. godišnjicu postojanja robne marke Technics. Taj poseban model temelji se na međunarodno poznatom hi-fi gramofonu Grand Class SL-1200G te dolazi u posve crnoj shemi boja, što se već pokazalo popularnim s drugim nedavno izašlim proizvodima proizvođača Technics. SL-1210GAE će biti dostupan od lipnja 2020. i u cijeloj Europi ograničen na samo 800 primjeraka.


Posebne i ekskluzivne specifikacije jubilarnog modela SL-1210GAE kojim se obilježava 55. godišnjica robne marke

 

  1. Posve crna shema boja

Gornja ploča modela SL-1210GAE debela 10 mm dolazi s besprijekorno anodiziranom crnom uglačanom završnom obradom. Gumbe za upravljanje i ručicu krasi crna završna obrada visoke kvalitete, tako da je krajnji rezultat premium izgled u svim detaljima.

 

  1. Posebna pločica s ugraviranim serijskim brojem

SL-1210GAE je u cijelosti proizveden u Japanu vještim rukama majstora i uz znatno korištenje procesa ručne izrade kako bi se osigurala najveća moguća kvaliteta. Na gornjoj ploči nalazi se posebna pločica s ugraviranim serijskim brojem koji označava da se radi o modelu za 55. godišnjicu.

 

  1. Izolator

Posebno osmišljen pocinčani izolator sadrži tehnologiju αGEL – meki materijal nalik na gel s izvrsnim svojstvima prigušivanja udaraca koji je korišten i kod hvaljenog referentnog gramofona SL-1000R s vrha ponude. Lijevano gusto pocinčano kućište nudi izvrsnu karakteristiku amortiziranja vibracija i izvrsnu dugoročnu pouzdanost. Novi izolator učinkovito izolira gramofon od vanjskih vibracija, osiguravajući posve neometanu reprodukciju glazbe uz istovremeno očuvanje svih finih nijansi i detalja u glazbenom signalu.

 

  1. Prekidač za uključivanje/isključivanje stroboskopskog svjetla

Isključivanje stroboskopskog svjetla omogućuje da se slušatelj bolje usredotoči na glazbu, posebno u zatamnjenoj prostoriji.

 

  1. Posebno ugođena i jedinstvena zvučnica tvrtke Nagaoka

Tijekom razvoja modela SL-1210GAE Technics je surađivao s vrlo cijenjenim proizvođačem, tvrtkom Nagaoka, koja je svjetski poznata po sustavima igli i zvučnica za gramofone. Nagaoka za materijale koji se teško režu koristi svjetski vodeće tehnologije mikroproizvodnje i ove će godine obilježiti 80 godina svojeg postojanja. SL-1210GAE dolazi sa zvučnicom s pomičnim magnetom (Moving Magnet, MM) JT-1210 koju je posebno ugodio zajednički tim sastavljen od inženjera tvrtki Technics i Nagaoka. JT-1210 koristi polugicu od bora i posebno je ugođen i konstruiran tako da nudi vrhunske performanse s fokusom na detalje u usporedbi s drugim zvučnicama s pomičnim magnetom. Takva će polugica biti dostupna samo s gramofonom SL-1210GAE. Vrhunske audiomogućnosti zvučnice JT-1210 i gramofona s izravnim pogonom SL-1210GAE osiguravaju da ovaj proizvod ograničenog izdanja bude još vrjedniji i traženiji.

 

Značajke proizvoda SL-1210GAE

Motor s izravnim pogonom bez jezgre

Uobičajeni analogni gramofoni imaju problema s padom kvalitete zvuka uzrokovanim čimbenicima poput malih vibracija tijekom rotacije i nepravilne rotacije koja se naziva "cogging." Kod modela SL-1210GAE nema cogginga jer se koristi motor s izravnim pogonom koji nema željeznu jezgru. Uz to konstrukcija s dvostrukim rotorom smanjuje opterećenje uz održavanje velikog okretnog momenta, a time se uklanjaju i sitne vibracije tijekom rotacije. Ti čimbenici omogućuju reprodukciju toplog zvuka s visokom razinom detalja kakav pružaju analogne vinilne ploče.

 

Krajnje precizna metoda kontrole motora

Primjenom tehnologije za kontrolu motora izvorno razvijene za Blu-ray uređaje i prijelazom u način pogona ovisno o radnom stanju motora postiže se velik početni okretni moment i stabilnost pri velikoj brzini, što jamči optimalnu reprodukciju.

 

Troslojni tanjur gramofona

Ovaj gramofon ima troslojnu konstrukciju s čvrstom kombiniranom mjedenom gornjom pločom, aluminijskim lijevanim glavnim tanjurom i premazom od krute gume koji prekriva cijelu površinu radi uklanjanja neželjene rezonancije, čime se postiže sveobuhvatna superiorna čvrstoća i prigušenje vibracija. Time se dobiva glatka rotacijska stabilnost i velika inercijska masa koja nadilazi kvalitetu modela SP-10MK2 (standard u svijetu gramofona s izravnim pogonom koji koriste radijske postaje širom svijeta), a ima i skoro duplo veću inercijsku masu od modela SL-1200MK5.

 

Visoka razina prilagodbe ravnoteže

Kad je raspodjela mase gramofona nejednolika, tijekom rotacije javljaju se pretjerane vibracije i buka, što pak uzrokuje degradaciju kvalitete zvuka. Da bi se to spriječilo, tvornički je prilagođen balans gramofona pomoću posebne visoko precizne opreme za svaki pojedini dio nakon sastavljanja gramofona. Gramofoni koji su prošli takvu prilagodbu nose naljepnicu "BALANCED“ (Balansirano) koja ukazuje na to da je napravljena posebna prilagodba.

 

Krajnje osjetljiva ručica

Ručica je napravljena od laganog magnezija s velikim učinkom prigušivanja, dok su postupkom hladnog izvlačenja poboljšane karakteristike materijala i postignuta je željena visoka preciznost. Uz to, velika osjetljivost na početno kretanje zadržana je korištenjem tradicionalnog Technicsova visećeg stabilizatora (gimbal) kod kojeg se vodoravna i okomita os rotacije sijeku u jednoj središnjoj točki. Tu su i krajnje precizni ležajevi u rezanjem obrađenom kućištu.

 

Priključci visoke kvalitete

Korištenje mjedenih i pozlaćenih zvučnih priključaka i uzemljenja sprječava degradaciju kvalitete zvuka i istovremeno omogućuje lako spajanje i odpajanje kabela. Upotreba metalne zaštitne konstrukcije u kućištu smanjuje efekte vanjskog šuma.

 

Četveroslojna konstrukcija kućišta

Ispod uglačane crne gornje ploče debljine 10 mm načinjene od savršenog aluminija nalazi se troslojna konstrukcija od lijevanog aluminija, BMC-a (Bulk Moulding Compound) i visokokvalitetne gume. Ta četveroslojna konstrukcija spaja veliku čvrstoću nužnu za vrhunsko prigušivanje vibracija, vrhunsku konstrukciju te luksuznu završnu obradu i krajnji dojam.

Pročitano 1602 puta Poslijednja izmjena dana Poslijednja izmjena dana Lipanj 18 2020

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja