Dugo očekivani Sony Alpha 7S III kombinira nadmoćnu izvedbu prikaza s klasičnom osjetljivosti “S” serije

Dugo očekivani Sony Alpha 7S III kombinira nadmoćnu izvedbu prikaza s klasičnom osjetljivosti “S” serije Istaknuto

Objavljeno u Multimedija Napisao/la  Cobra Kolovoz 03 2020 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma Video sadržaj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

03. kolovoza, 2020. | Zagreb

Dugo očekivani Sony Alpha 7S III kombinira nadmoćnu izvedbu prikaza s klasičnom osjetljivosti “S” serije 

Sony je najavio dugo očekivani dodatak svojoj poznatoj seriji fotoaparata bez ogledala sa senzorom punog kadra Alpha 7S - Alpha 7S III (model ILCE7SM3). S potpuno novim 12.1MP senzorom slike punog kadra s pozadinskim osvjetljenjem i ultra – visokom osjetljivošću i 15+ širokim dinamičkim rasponom zaustavljanja, uz impresivne mogućnosti snimanja videozapisa uključujući 4K 120pii 10-bitnu 4:2:2 dubinu boja, novi mehanizam za raspršivanje topline, dvostruko relejno snimanje koje omogućuje više od sat vremena snimanja filmova u 4K 60p rezoluciji prije nego se baterija isprazni, novi sustav automatskog fokusiranja kao i sučelje osjetljivo na dodir i bočni okretni LCD zaslon, novi Alpha 7S III će postati ultimativni kreativni alat za sve profesionalne snimatelje i sve vrste hibridnih multimedijskih zapisa.


Alpha 7S III je ultimativni dokaz Sonyjeve predanosti rješavanju poteškoća naših korisnika,”, izjavio je Yann Salmon-Legagneur, direktor marketinga proizvoda za digitalno snimanje tvrtke Sony Europe. “Stalno slušamo povratne informacije koje dobivamo od naših korisnika i konstanto radimo na tome da im isporučimo inovacije koje nadilaze njihova očekivanja. Ovaj fotoaparat je najbolji primjer toga. Kombinirajući klasičnu osjetljivost S serije sa setom značajki, razinom izvedbe i korisničkim iskustvom kojemu nema ravnoga na tržištu – u bilo kojem cjenovnom razredu – Alpha 7s III današnjim kreativcima otvara sasvim novi svijet mogućnosti.” Arhitektura sustava za novi Alpha 7S III potpuno je redizajnirana kako bi pružila izvanredne performanse u obliku videa i fotografija. Novi 35mm Exmor R CMOSsenzor slike punog kadra od 12.1MP s pozadinskim osvjetljenjem umanjuje efekt kotrljajućeg zatvarača do tri puta te koristi razne napredne tehnike skupljanja svjetla kako bi se osigurala visoka osjetljivost s niskom bukom, omogućujući korisnicima snimanje u uvjetima slabog osvjetljenja bez potrebe za velikim rasvjetnim postavkama. Uz poboljšanu kvalitetu slike, ovaj novi senzor slike prvi put u fotoaparatu S serije donosi i AF sustav za automatsko otkrivanje faza u fokusnoj ravnini. Kao nadopunu novom senzoru Alpha 7S III također uključuje i novi BIONZ XR™ motor za obradu slike koji pruža do osam puta jaču snagu obrade fotografija, umanjuje kašnjenje obrade i omogućuje mnoge standardne odlike fotografiranja i snimanja. Novi sustav uključuje i najsvjetlije i najveće na svijetu elektroničko OLED tražilo horizonta u razini oka od 9.44 milijuna točaka te je prvi fotoaparat na svijetu s dvostrukim CFexpress tip A utorima za kartice, omogućavajući prebacivanje podataka velikim brzinama u kompaktnim veličinama.

Profesionalna video rješenja za jednostavniji tijek rada 

Alpha 7S III nudi mogućnost 4K snimanja do 120 okvira u sekundi, 10-bitnu dubinu i 4:2:2 uzorkovanje boja, omogućavajući snimanje zadivljujućih videozapisa. Novi fotoaparat nudi fleksibilniji i učinkovitiji tijek rada u post-produkciji s raznim naprednim načinima snimanja filmova, poput All-Intra i MPEG-H HEVC/H.265 kodiranja (XAVC HS™). Alpha 7S III olakšava integraciju video zapisa s drugim profesionalnim videokamerama nudeći tri gamut postavke boja, S-Gamut, S-Gamut3, i S-Gamut3.Cine, omogućavajući korisnicima da lako usklade zapise snimljene Alpha 7S III kamerom sa zapisima snimljenim profesionalnim videokamerama, pojednostavljujući post produkcijski tijek rada nakon snimanja s više kamera. Uz S-Log3 gamma krivulje, Alpha 7S III podržava HLG (Hybrid Log-Gamma) profil slike s minimalnom post produkcijom. Alpha 7S III također omogućuje do 4K 60p 16-bitni RAW izlaz na vanjski snimač putem HDMI Type-A konektora, nudeći dodatnu postprodukcijsku fleksibilnost. 

Poboljšana kvaliteta slike

Novi CMOS senzor slike i BIONZ XR™ sustav za obradu slike u Alpha 7S III donosi poznatu osjetljivost S-serije sa značajno poboljšanom reprodukcijom boja i iscrtavanjem tekstura za poboljšanu cjelokupnu kvalitetu slike. Osnovni ISO je spušten na 80, što rezultira normalnim rasponom od 80-102,400 (proširivo do 80-409,600 za videozapise i 40-409,600 fotografije) kako bi se dobio fleksibilniji ISO plus široki dinamički raspon s niskim šumom u svim postavkama. Nudi poboljšanu kvalitetu slike za približno 1 zaustavljanje redukcije šuma u srednjem i visokom rasponu osjetljivosti. Boje i teksture lišća, ljudske kože i mnogo više idealno se i dosljedno reproduciraju bez ovisnosti o izvorima svjetlosti. Gradacijski prikaz je također oplemenjen za ljepše tonove kože i naglašene prijelaze u portretima. Također,performanse AWB (Auto White Balance)poboljšane su novim “Visible light + IR Sensor” koji pomaže postići precizniju ravnotežu bijele boje pod umjetnim osvjetljenjem, uključujući fluorescentna i LED svjetla. 

Napredne performanse automatskog fokusiranja za hibridnu upotrebu 

Po prvi put u fotoaparatu serije Alpha 7S, Alpha 7S III nudi brzi hibridni AF kombinirajući AF otkrivanja faza i kontrasta, pružajući mogućnost praćenja subjekata na širokom području s izvanrednom brzinom, preciznošću i jednostavnošću, čak i pri korištenju uske dubine polja. Prikaz preciznih fokusa moguć je korištenjem Sony E-mount objektiva. Za snimanje okruženja s mnogo kretanja, na raspolaganju su Real-time Tracking i Real-time Eye AF kako bi se održala konstantna fokusiranost na objekt koji želite. Sonyjev napredni Real-time Eye AF poboljšava performanse otkrivanja za 30% u odnosu na prethodni sustav, zahvaljujući novom sustavu za obradu slika. To osigurava precizno i pouzdano otkrivanje lica čak i kad subjekt skrene pogled. Real-time Tracking značajka pokreće se jednostavnim dodirom subjekta na ekranu. Real-time Eye AF se uključuje automatski kad prepozna oko. 

Fleksibilne postavke automatskog fokusiranja za snimanje filmova 

Temeljem povratnih informacija korisnika, kamera uključuje nekoliko značajki AF-a za profesionalne korisnike, uključujući AF Transition Speed u sedam postavki za jednostavno stvaranje prijelaza i pet postavki osjetljivosti AF Subject Shift, što korisniku omogućuje prilagođavanje načina na koji će se AF automatski prebaciti na drugi ili zadržati fokus na trenutnom subjektu. Praćenje dodirom omogućuje korisniku ne samo da pokreće praćenje u stvarnom vremenu, već i kombinira i snima koristeći gimbal ili tijekom ručnog snimanja. Sada je moguće dodirnuti fokus u načinu ručnog fokusiranja na LCD zaslonu ili na daljinu iz aplikacije Imaging Edge Mobile.

Nova struktura raspršivanja topline 

Dizajn Alpha 7S III ažuriran je kako bi se osiguralo učinkovito rasipanje topline i minimiziralo pregrijavanje - čak i tijekom produženih kontinuiranih sesija snimanja u 4K 60p 10-bitnom 4: 2: 2 videozapisu u trajanju od sat vremena ili više. Novo razvijena jedinstvena struktura za raspršivanje topline održava temperaturu senzora slike i temperature sustava za obradu slike u normalnim radnim granicama, sprječavajući pregrijavanje uz održavanje kompaktnih dimenzija tijela. Nova struktura za raspršivanje topline ne zahtijeva ventilacijske otvore ili ventilacijske otvore koji omogućuju Alpha 7S III održavanje otpornosti na prašinu i vlagu.

Funkcije pomoći u snimanju filmova

Za snimanje videozapisa u pokretu, Alpha 7S III prva je kamera serije Alpha koja uključuje Active Mode s 5-osnom optičkom stabilizacijom slike u tijelu kako bi podržao posebno teško snimanje filmova iz ruku. To je također i prvo E-mount tijelo Alpha serije koje ima stražnji otvor s varijabilnim kutom, pogodno za snimanje pomoću gimbala, komplicirane kutove, ručno rukovanje i još mnogo toga. Zaslon se okreće bočno, gore i dolje, a sadrži i 3.0 LCD zaslon od približno 1,44 milijuna točaka osjetljiv na dodir za optimalnu vidljivost čak i u svijetlim vanjskim okruženjima. Dodatno, Alpha 7S III nudi izbor novog Creative Look-a s 10 unaprijed postavljenih postavki kako za fotografiranje tako i za video snimke, što olakšava stvaranje zanimljivih raspoloženja izravno u fotoaparatu koje će korisnik koristiti ili prilagoditi. Digitalno audio sučelje dodano je Multi Interface (MI) Shoe opcijama za jasnije audio snimke s kompatibilnog vanjskog mikrofona Sony. Korištenjem sa Sonyjevim XLR-K3M XLR adapterom, Alpha 7S III pruža mogućnost 4-kanalnog 24-bitnog digitalnog audio zapisa u kameri serije Alpha. Kao i s ostalim dodacima za MI Shoe, dodatni kablovi ili baterije nisu potrebni, što pruža neograničenu slobodu snimanja pomoću Alpha sustava. Dodatne funkcije pomoći kod snimanja videozapisa uključuju redizajnirani zaslon monitora s podebljanim, jasno vidljivim crvenim okvirom koji jasno pokazuje kada je snimanje u toku čak i kada je montiran na rig ili gimbal, prilagođene postavke zuma, podesivi balans bijele boje tijekom snimanja, rotaciju zaslona, intervalno snimanje, izdvajanje iz filmova i još mnogo toga.


Izvanredne fotografije 

Alpha 7S III uključuje brzi hibridni AF sustav sa 759 AF točaka za otkrivanje faza koje pokrivaju 92% senzora slike. Kamera također može postići visoku AF preciznost za precizno i pouzdano fokusiranje svjetla prema EV-6, gdje je objekte teško jasno vidjeti golim okom. Korisnici mogu kontinuirano snimati više od 1000 nekomprimiranih RAW slika brzinom do 10fps ili do 8fps u live view načinu rada, bilo s mehaničkim ili elektroničkim zatvaračem.

 Alpha 7S III također uključuje prvo elektroničko 0.64 tražilo tipa Quad-XGA na svijetu s otprilike 9.44 milijuna točki i OLED zaslonom visoke razlučivosti. Alpha 7S III tražilo nudi povećanje od 0.90x tražila, dijagonalno vidno polje 41°, oštro vidno polje od 25mm za jasan prikaz od kuta do kuta s malom distorzijom. Također je otporan na prašinu, maglu i vlagu, izuzetno brzog odaziva te sadrži različite načine rada za različite tipove predmeta. Svaki aspekt Alpha 7S III tražila dizajniran je i usavršen za profesionalni tijek rada. Po prvi put jedan Sonyjevih digitalni fotoaparata, Alpha 7S III uključuje HEIF (High Efficiency Format File Format) koji omogućava suptilne 10-bitne gradacije i naprednu tehnologiju kompresije za održavanje kvalitete slike, istovremeno značajno smanjujući veličinu datoteke i štedeći prostor za pohranu. Fotografije snimljene u načinu rada HEIF mogu se reproducirati na kompatibilnom Sony HDR (HLG) televizoru putem izravne HDMI Type-A veze s Alpha 7S III, pružajući vjerodostojan prikaz dinamičkog raspona.

CFexpress Tip A za brzi prijenos podataka

Alpha 7S III donosi još jednu novinu kao prvi fotoaparat na svijetu koji sadrži dva CFexpress tip A utora za karticex, koji podržavaju UHS-I i UHS-II SDXC/SDHC kartice,omogućujući velike brzine za pisanje i čitanje, a zadržavajući kompaktnu veličinu tijela fotoaparata.CFexpress kartice tipa A idealno su za kontinuirano snimanje neprestanih RAW slika, kao i za snimanje filmova od 4K 120ppri velikim brzinama[x], omogućujući brzinu pisanja sljedeće generacije koja može brzo očistiti međuspremnike fotoaparata koji stvaraju velike količine fotografija i filmski podaci. Brzi prijenos podataka na računalo moguć je oko 1,7 puta brže[xi]od prijenosa sa SD kartica. Dvostruki utori mogu se postaviti u relejni način za produženo kontinuirano snimanje čak i podataka s najvećom brzinom prijenosa, kao i istovremeno snimanje i sortiranje prema vrsti zapisa

Revidirani sustav izbornika s poboljšanim zaslonom osjetljivim na dodir Alpha 7S III također sadrži revidiranu strukturu izbornika za lakšu navigaciju i rad s izbornikom osjetljivim na dodir za bržu i intuitivniju kontrolu. Za kreatore koji snimaju i fotografije i filmove sada se mogu spremiti odvojene postavke za fotografije i snimanje filmova za brži prijelaz između dvije postavke.

Visoka pouzdanost pruža kreativcima novu slobodu 

Profesionalni korisnici trebaju više od pročišćenih značajki i performansi. Također trebaju pouzdanost i trajnost koje zahtijevaju od bilo kojeg profesionalnog alata. Alpha 7S III ima redizajnirani zahvat za veći komfor i sigurno držanje, poboljšanu značajku uklanjanja prašine, plus otpornost na prašinu i vlagu koja povećava pouzdanost u zahtjevnim okruženjima. Uključuje izdržljiv, pouzdan HDMI Type-A priključak i prva je kamera serije Alpha koja podržava USB PD napajanje, omogućavajući dobivanje veće snage iz vanjskog izvora tako da korisnici mogu nastaviti snimati dulje vrijeme s minimalnom unutarnjom potrošnja baterije. 

Napredno povezivanje za profesionalna radna okruženja 

Alpha 7S III dizajniran je i konfiguriran za podršku fotoreporterima i sportskim novinarima koji trebaju isporučiti fotografije ili filmove što je brže moguće uz nekoliko naprednih mogućnosti povezivanja. Kamera podržava 5GHz[xii]/2.4GHz bežični LAN (IEEE 802.11ac) i nudi MIMO (više ulaza i više izlaza) za poboljšanje kvalitete komunikacije pomoću više antena, udvostručenih u brzini u usporedbi s Alpha7R IV. Također nosi novu podršku za USB povezivanje[xiii]. Kada ste spojeni na 5G kompatibilni uređaj, kao što je Sonyjev Xperia 1 II pametni telefon putem USB kabla, moguće je koristiti 5G mrežu za brz i stabilan prijenos FTP datoteka[xiv]. USB do brze žičane LAN veze[xv] također nudi stabilan i brz FTP prijenos za filmove i fotografije. Dostupan je USB Type-C ™ priključak koji podržava brzi prijenos podataka SuperSpeed USB 5Gbps (USB 3.2), što omogućava brzi prijenos podataka na udaljeno povezano osobno računalo za nesmetano rukovanje velikim slikovnim datotekama.

 

Cijene i dostupnost 

Alpha 7S III fotoaparat punog kadra s izmjenjivim objektivima će biti dostupan od Rujna 2020. po cijeni od cca €4200.

Video o novom Alpha 7S III fotoaparatu možete pogledati na https://youtu.be/Aijsy1zYQps a sve specifikacije proizvoda dostupne su na https://www.sony.hr/electronics/fotoaparati-s-izmjenjivim-objektivima/ilce-7sm3.

Pročitano 933 puta Poslijednja izmjena dana Poslijednja izmjena dana Kolovoz 03 2020

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja