Budućnost LCD televizora je sada! LG QNED Mini LED!

Budućnost LCD televizora je sada! LG QNED Mini LED! Istaknuto

Objavljeno u Multimedija Napisao/la  Cobra Studeni 14 2021 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma Video sadržaj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

14. studenog, 2021.| Zagreb
Uredio: Božidar Žitnik 

Budućnost LCD televizora je sada!  LG QNED Mini LED!

Povijest tehnologije televizije seže u 1884. godinu korištenjem mehaničkog sustava kojeg je izumio Paul Gottlieb Nipkow. Svojevrsna eksperimentalna faza završila je razvojem elektroničke kamere i zaslona. U početku, korisnici su se veselili slikom upitne, ali ipak revolucionarne kvalitete. Unatrag nekoliko desetljeća bilježimo velik razvoj tehnologije proizvodnje televizora, a posljednjih godina kompanija LG pretvorila se u istinskog tehnološkog lidera u cijelom svijetu.


Kada govorimo o LCD televizorima, podsjetimo se kako se radi o zaslonima s tekućim kristalima (zato i kratica koja znači upravo to: Liquid crystal display). Početkom 21. stoljeća značajno im je porasla popularnost jer su tanki i lagani, a 2007. napokon nadmašuju prodaju do tada klasičnih televizora s katodnim cijevima. Uz to, dogodio se pad prodaje plazma televizora, kao i onih sa stražnjom projekcijom. LCD je zavladao svijetom, a nakon nekog vremena korisnicima su sve više počeli smetati nedostaci poput velike potrošnje energije, slabiji raspon boja i slabiji kontrast. U narednom tekstu pokušati ćemo nabrojati sve prednosti i tehnologije koje će i Vaš život učiniti ljepšim i boljim.
 

Kombinacija tehnologija

TV-QNED-TECHNOLOGY-03-Mini-LED-razlike

Kako bi uklonili nedostatke i omogućili svakom korisniku vrhunsku kvalitetu slike uz pristupačne cijene, inženjeri odjela istraživanja i razvoja u LG-u, osmislili su potpuno nov i inovativan pristup proizvodnji zaslona LCD televizora.  Naime, LG QNED Mini LED najavljuje početak nove ere LCD televizora, kombinirajući Mini LED tehnologiju s tehnologijama Quantum Dot i NanoCell. Ova fuzija tehnologija sada korisnicima omogućava do sada nevjerojatno kvalitetnu sliku koju karakteriziraju prirodne i žive boje uz puno dublju crnu boju. Na taj način, uz poboljšani zaslon, sada imamo i sasvim novo i prirodnije iskustvo gledanja TV i video sadržaja.
TV-QNED-CINEMA-06-Array-Dimming-Desktop-difference_vs_conventional
Ovaj novi standard u kategoriji LCD televizora pruža doslovno uranjajuće iskustvo gledanja, a sve to uz izvrsnu HDR kvalitetu slike. Kada spominjemo kombinaciju tehnologija, tu mislimo na NanoCell Plus tehnologiju i tehnologiju kvantnih točaka, a to rezultira poboljšanjem prirodnosti crvene i zelene boje, a plava valna duljina se emitira iz LED-a. U usporedbi s klasičnim zaslonima, doživljaj gledanja je sasvim drugačiji već uz samo jedan pogled. Sada imamo dublje crne tonove, življe i preciznije boje, te bolji kontrast od onih klasičnih LCD TV uređaja. Kako bi bili još razumljiviji, treba reći kako mini LED diode predstavljaju naprednu tehnologiju izvora svjetlosti, te su znatno manje od pozadinskog osvjetljenja konvencionalnih LCD zaslona. Iz tog razloga LG QNED Mini LED može upakirati više LED dioda i više zona zatamnjivanja na sam zaslon. Iz toga i proizlazi dramatično veća vršna svjetlina, dublje crne boje i razina preciznosti i detalja koje konvencionalni LCD televizori ne mogu dosegnuti.

 

Boje, boje, boje!
TV-QNED-TECHNOLOGY-05-Color-Volume-100


Zahvaljujući izvanrednoj tehnologiji reprodukcije boja LG QNED Mini LED TV-a, sada imamo puni spektar prirodnih boja. Ono što veseli je i činjenica kako i pri maksimalnim razinama svjetline, boje ostaju žarke i prirodne. Gledanje različitih video i TV sadržaja omogućava do sad nezamislivo iskustvo i uživanje uz LG, čime se u kompaniji izuzetno ponose. Dakako, sve navedeno potvrđuje i neovisno certificiranje tvrtke Intertek, koje potvrđuje kako 100% volumena boje znači da LG QNED Mini LED može izraziti 100% DCI-P3 spektra u 3D prostoru boja koji pokriva cijeli raspon svjetline televizora. Kao što smo već naglasili, boje ostaju žive i realistične bez obzira na to koliko je zaslon svijetao ili taman. Ipak, ukoliko ste na trenutak pomislili kako je to sve, upravo ste se prevarili.

 

Savršene boje iz najnevjerojatnijih kuteva

TV-QNED-TECHNOLOGY-06-Color-Consistency-kut

 

Uvjerili smo se u postojanost boja i njihovu visoku dosljednost pri visokoj svjetlini na LG QNED Mini LED televizorima upravo zahvaljujući inovacijama, ali, još je možda bolja informacija kako konzistentnost boja predstavlja dosljednost prikaza u smislu boje i svjetline mjerene pod kutovima od ±30°. Dakle, nemamo samo 100% postojanost boja, već isto vidimo čak i iz širokih kutova naših soba.

 

Veće je gotovo uvijek bolje

QNED-Ultra-Large-Screen

 

Ukoliko pratimo slijed naše priče, dolazimo polako i do završetka. Konkretno, potpuni spektakl i punu ljepotu LG QNED Mini LED zaslona doživjeti ćete uz ultra veliki LG zaslon. Naime, zamislite čak 30.000 Mini LED dioda uz LG tehnologiju reprodukcije boja koji pružaju nevjerojatne detalje i kristalnu jasnoću, čak i na najvećim LG zaslonu veličine 86 inča. Ukoliko gledate nogometnu utakmicu, mogli biste pomislite da se nalazite na samom stadionu, a ukoliko gledate dokumentarac o prirodi ili pak napeti triler, mogli biste se i sami osjetiti dijelom onog što gledate. Zapravo osjećaj je riječima prilično teško opisati, obzirom da ipak govorimo o osobnom iskustvu gledanja. 

 

I na kraju, ali ništa manje važno – tu je AI 8K Upscaling

LG QNED-TECHNOLOGY-8K-Upscaling

Polako, ali sigurno, AI ili umjetna inteligencija, postaje dijelom naše svakodnevnice. Stoga ne čudi kako i AI procesor LG QNED Mini LED koristi algoritme dubokog učenja kako bi analizirao sadržaj kojeg gledate u zadivljujući 8K sadržaj. Razlika kvalitete slike je nevjerojatna, zahvaljujući unaprijeđenim detaljima, poboljšane boje i poboljšanu oštrinu, pa i na onim, najvećim zaslonima. 

 

Za one koji žele znati više

TV-QNED-CINEMA-13-OTT-Service-usluge_Youtube_Apple

Kako bi pružili još bolju sliku, u LG-u su ugradili video dekoder koji omogućava punu 8K sliku omiljenih sadržaja uz LG QNED Mini LED. Navedeni ugrađeni video dekoder podržava više vrsta kodeka, uključujući AV1 i HEVC, a to omogućava istinsko uživanje u 8K sadržajima iz različitih izvora, YouTube, Streaming, lokalni mediji u pojedinim zemljama.

 

Benefit koji znači više - automatska kalibracija

LG TV-QNED-CINEMA-12-Auto_kalibracija

Navikli smo, nakon što TV izvadimo iz kutije, pronađemo pravu poziciju, spojimo kablove, pronađemo TV kanale i podesimo ostale izvore slike, podešavati sliku kako bi pronašli ono najbolje za nas. No, sada, zahvaljujući AI, tu je automatska kalibracija koja će omogućiti brzu kalibraciju LG QNED Mini LED TV-a. Na taj način korisnici u trenu dobivaju optimalnu sliku visoke kvalitete koja će zadovoljiti i stručnjake.

 

Gejmeri s vjetrom u leđima!

TV-QNED-GAME-06-AMD-free_sync

Zato jer LG QNED Mini LED podržava AMD FreeSync™ Premium za varijabilna osvježavanja tijekom igranja. To značajno smanjuje odziv i zastajkivanja, čime je igranje jasno i fluidno.

V-QNED-GAME-07-HDMI-Gejmeri_bez-zamucenjaTakođer, gejmeri će znati cijeniti i iskoristiti Dolby Vision® HDR pri 4K 120Hz za nevjerojatno brzu i impresivnu igru koja podiže njihovo iskustvo. Uz sve navedeno, VRR, ALLM i eARC zadovoljiti će najnovije HDMI 2.1 specifikacije za smanjenje zamućenja pokreta i glatku, sinkroniziranu grafiku visoke rezolucije.

 

Stadion u Vašem domu

TV-QNED-SPORT-07-Sports

Sama slika bez adekvatne zvučne kulise definitivno nije ono što želimo. Dapače, daleko je od onog idealnog. Stoga, uz pravilan odabir bežičnih bluetooth zvučnika doživjeti ćete potpuno uranjanje i postati dijelom sportskih događanja, pa i onih najvećih o kojima ste oduvijek maštali. Da, LG QNED Mini LED spreman je za Bluetooth surround. 

 

Gledajte jasno i oštro čak i one oku najbrže detalje

TV-QNED-SPORT-08-Sports-Motion-Pro-Golf

Tehnologija Motion pro omogućiti će i one najbrže i najsuptilnije kretnje u najzahtjevnijim sportovima s aspekta pokreta poput hokeja na ledu, stolnog tenisa, golfa, kao i svih drugih. Napredna tehnologija Motion pro omogućiti će glatku i jasnu sliku loptice, paka, pokreta ruke ili tijela.

TV-QNED-DESIGN-06-Using-learning


V-QNED-DESIGN-06-Using-video_konferencija
TV-QNED-DESIGN-06-Using-scene-Party_glazba

I ono najljepše, bez obzira na svrhu korištenja i vrstu video sadržaja, kao i Vaših potreba, škola, posao, zabava, LG QNED Mini LED će uvijek dati najviše i najbolje što trebate.

 

Elegantan dizajn za elegantan završetak

TV-QNED-TECHNOLOGY-07-Big-Desktop

LG QNED Mini LED svojim dizajnom korisnicima jednostavno oduzima dah. Optimiziran je za zidnu montažu sa super tankim dizajnom, tako da čak i najveći 86-inčni Ultra Large Screen TV visi gotovo u ravnini sa zidom kako bi interijer Vašeg doma podigao na onaj jedan, umjetnički nivo.


Pročitano 331 puta Poslijednja izmjena dana Poslijednja izmjena dana Studeni 22 2021

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja