Samsung lansirao Home Hub: središnji uređaj za upravljanje pametnim domom

Samsung lansirao Home Hub: središnji uređaj za upravljanje pametnim domom Istaknuto

Objavljeno u Multimedija Napisao/la  Cobra Siječanj 13 2022 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

13. siječnja, 2022. |Zagreb
Uredio: Božidar Žitnik 

Samsung lansirao Home Hub: središnji uređaj za upravljanje pametnim domom 

Najnoviji uređaj dolazi u obliku praktičnog tableta, a pokreće ga SmartThings aplikacija te
umjetna inteligencija za personalizirano i povezano korisničko iskustvo doma
 

Tvrtka Samsung Electronics je na međunarodnom sajmu CES 2022 predstavila Samsung Home Hub, novi sustav za upravljanje kućanskim uređajima putem jednog inovativnog zaslona na dodir u obliku 8.4-inčnog tableta s postoljem. Novi Home Hub omogućava brzi pristup povezanim kućnim uređajima i uslugama na personalizirani način, a donosi poboljšanju razinu povezanosti, kao i implementaciju umjetne inteligencije te mogućnosti aplikacije SmartThings za automatsko stvaranje rješenja u pametnom domu. Pomoću Home Hub uređaja, cijela obitelj može efikasnije rješavati i kućanske poslove pomoću intuitivnog sučelja kojem svatko može pristupiti. Zbog svoje inovativnosti, Samsung Home Hub je dobitnik CES Nagrade za inovativnost (Innovation Award) još prije održanog sajma.


„Samsung Home Hub donosi povezanost unutar pametnom doma kao nikad do sada, čime svakodnevni život postaje jednostavniji. Home hub za korisnike nudi personalizirano iskustvo pamteći preferencije i postavke kućanskih uređaja u pametnom domu, dok intuitivno sučelje omogućava svakom članu kućanstva da svoje liste kućanskih poslova obavavlja brzo i efikasno“, izjavila je Hyesoon Yang, potpredsjednica te voditeljica odjela za korisničko iskustvo i poslovanje digitalnim kućanskim uređajima, Samsung Electronics.

 

Široka povezanost

Samsung Home Hub donosi funkcije koje korisnicima omogućavaju ne samo upravljanje kućanskim uređajima unutar pametnog doma, nego i dnevne rutine te popisa kućanskih poslova koje članovi kućanstva trebaju obaviti. Home Hub može se povezati s bilo kojim uređajem unutar SmartThings ekosustava, uključujući pametne kućanske uređaje koje je proizveo Samsung. Najavljene su i dodatne mogućnosti povezivanja s ostalim uređajima pametnog doma, poput upravljanja svjetlima ili sustavom zaključavanja vrata.

 

Personalizirano iskustvo

Samsung_Home_Hub

Po prvi puta dosad, Samsung Home Hub donosi oblik korisničkog sučelja koje pomoću umjetne inteligencije te SmartThings aplikacije pruža ujedinjeno upravljanje cijelim pametnim domom u jednom praktičnom uređaju poput tableta. Kategorije softverskih usluga koje donosi SmartThings uključuju rješenja za kuhanje, brigu za odjeću, kućne ljubimce, zrak, energiju te tzv. Home Care Wizard za brigu o cjelokupnom domu. Korisnik može upravljati sučeljem glasovnim naredbama pomoću glasovnog asistenta Bixby, gdje kvalitetan sustav mikrofona omogućava davanje naredbi na veće udaljenosti unutar doma.  

Recimo, korisnik može iskoristiti mogućnosti aplikacije tijekom kuhanja za planiranje i kupnju sastojaka te pripremu obroka pomoću Family Hub usluge. Kada je vrijeme za pranje odjeće, Home Hub se može povezati sa Samsung Bespoke perilicima i sušilicima za rublje za automatsko postavljanje programa pranja, ne samo ovisno o korisnikovim preferencijama, nego i vanjskim uvjetima. Isto tako, pomoću pametne kamere na Bespoke Jet Bot AI+ robotskom usisivaču korisnik može provjeriti što trenutno radi kućni ljubimac te pomoću SmartThings usluga prilagoditi uvjete u domu poput klimatizacije kako bi mu boravak bio ugodniji. Dodatno, pomoću Home Huba klimatizacija doma odvija se posve automatizirano prema kontinuirano analiziram uvjetima, a korisnik može i optimizirati svoju potrošnju energije zahvaljujući analizi korištenja koja uključuje dodatne opcije za uštedu energije. Ono što svakako treba istaknuti su i mogućnost SmartThings Home Care Wizard usluge koja kontinuirano provjerava stanje kućanskih uređaj te obavještava korisnika o potencijalnim kvarovima, potrebnoj zamjeni dijelova te koracima koje je potrebno poduzeti.

 

Održivost kao dio pametnog doma

Samsung_Home_Hub

U sklopu CES 2022 sajma, Samsung je kao tvrtka najavila ubrzanje razvoja održivih rješenja na području kućanskih uređaja. U tom pogledu, Samsung je najavio i suradnju s kompanijama poput američke tvrtke za odjeću Patagonia kako bi se smanjio utjecaj mikroplastike na okoliš, kao i s tvrtkom
Q CELLS koja je rezultirala Zero Energy Home Integration značajkom unutar SmartThings aplikacije, koja omogućava upravljanje energijom dobivenom iz solarnih panela. Osim toga, Samsung je najavio povećanje udjela reciklirane plastike u proizvodnji kućanskih uređaja s trenutnih 5 na 30% u 2024. godini. U perspektivi, to predstavlja povećanje s 25 000 tona korištene reciklirane plastike na 158 000. Dodatno, Samsung je razvio i posebnu polipropilensku recikliranu plastiku za bubnjeve svojih perilica koja je mnogo izdržljivija nego prije, a najavljeno je i proširenje programa poznatih ekoloških pakiranja i na druge kućanske uređaje.   

Za kraj, Samsung je najavio i svoje pridruživanje Savezu za kućno povezivanje (HCA - Home Connectivity Alliance) s ostalim vodećim proizvođačima na području rješenja za pametni dom, čiji je cilj promocija interoperabilnost te veće sigurnosti. 

Samsung Home Hub bit će globalno dostupan nakon službenog lansiranja na korejskom tržištu u ožujku.

Pročitano 95 puta Poslijednja izmjena dana Poslijednja izmjena dana Siječanj 13 2022

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja