LG-eva kolekcija OLED Objet osvojila iF Gold Award za izvrsnost u dizajnu

LG-eva kolekcija OLED Objet osvojila iF Gold Award za izvrsnost u dizajnu Istaknuto

Objavljeno u Multimedija Napisao/la  Cobra Travanj 15 2022 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

14. travnja, 2022. | Zagreb Uredio: Božidar Žitnik 

LG-eva kolekcija OLED Objet osvojila iF Gold Award za izvrsnost u dizajnu 

Kolekciji LG OLED Objet i drugim uređajima koji
unaprjeđuju stil života potrošača dodijeljena priznanja za dizajn i funkcionalnost 

Žiri od 132 vrhunskih stručnjaka za dizajn iz više od 20 zemalja dodijelio je LG-u 20 priznanja, među kojima i zlatnu nagradu iF Gold Award za kolekciju LG OLED Objet (model 65Art90). Među nagradama koje je LG osvojio šesnaest ih je bilo za dizajn proizvoda, dok su tri bile za korisničko sučelje. Ove je godine zaprimljeno oko 11.000 prijava za iF Gold Award, a dodijeljene su 73 nagrade.


Sveobuhvatna nagrada ocjenjuje proizvode na temelju određenih kriterija koji uključuju izdvajanje i utjecaj u devet disciplina i kategorija – proizvod, pakiranje, komunikacija, unutrašnja arhitektura, profesionalni koncept, dizajn usluge, arhitektura, korisničko iskustvo i korisničko sučelje.  

LG-eva kolekcija OLED Objet iz Lifestyle linije televizora osigurala je najvažniju, zlatnu nagradu iF Gold Award za izvanredan dizajn koji podsjeća na štafelaj te se minimalističkim stilom i suptilnim neutralnim bojama odlično uklapa u svaku prostoriju, unoseći sofisticiranost i vizualni sklad u bilo koji interijer. Korisnici mogu spustiti pokrov od tkanine kako bi se otkrio cijeli zaslon za maksimalno iskustvo gledanja ili ga podići kako bi se djelomično pokrio displej i prikazao samo odabrani izbor lifestyle funkcija.

 LG-STANBYME

U kategorijama proizvoda, LG-ev pročišćivač zraka PuriCare AeroTower nagrađen je za nenametljiv, elegantan oblik koji nudi modernu estetiku koja se dobro uklapa u bilo koji ambijent, dok je LG DualUp Monitor Ergo prepoznat po dizajnu koji pruža vrhunsko iskustvo displeja s većom razinom ergonomije i udobnosti. Osim toga, LG OLED evo Gallery Edition (77G2), LG OLED evo (65C2) i LG XBOOM 360 također su prepoznati u kategoriji dizajna proizvoda kao predvodnici kad je riječ o estetici, funkcionalnosti i tehnološkoj inovaciji.

U kategorijama za korisničko iskustvo i kolekcija LG OLED Objet i LG StanbyME (model 27Art10) nagrađeni su zahvaljujući praktičnosti, udobnijem iskustvu gledanja i većoj funkcionalnosti. StanbyME ima intuitivni zaslon osjetljiv na dodir koji omogućava jednostavno upravljanje, a korisničko sučelje dizajnirano posebno za njega razlikuje se od korisničkog sučelja bilo kojeg drugog televizora i prilagođeno je osobnim navikama korisnika.

Još od 1953. godine dizajneri i proizvođači nastoje osvojiti renomiranu nagradu iF za dizajn. Dodjeljuje je iF International Forum Design GmbH sa sjedištem u Hannoveru te je priznata kao jedna od tri najznačajnije nagrade za dizajn u svijetu, uz nagrade Red Dot i IDEA (International Design Excellence Award). Nezino je osvajanje potvrda kvalitete za izvanredan dizajn i iznimnu podršku korisnicima, a potrošačima i korisnicima predstavlja jamstvo da je riječ o proizvodu najboljem u svojoj klasi.

„Veoma smo počašćeni što smo prepoznati na dodjeli nagrada iF Design Award nakon što smo dobili priznanje na dodjeli Red Dot Design Awarda za izvrsnost dizajna“, rekao je Lee Chul-bae, viši potpredsjednik i izvršni voditelj centra Life Innovation Design tvrtke LG Electronics te nastavio „LG Electronics oduvijek je nastojao ponuditi najbolja korisnička iskustva i najveću estetsku vrijednost, stoga smo zahvalni što je naš trud prepoznat i okrunjen jednom od najznačajnijih nagrada za dizajn.“

Pročitano 337 puta Poslijednja izmjena dana Poslijednja izmjena dana Travanj 15 2022

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja