Nova dimenzija dizajna televizora: LG SIGNATURE OLED TV W

Nova dimenzija dizajna televizora: LG SIGNATURE OLED TV W Istaknuto

Objavljeno u Multimedija Napisao/la  Cobra Siječanj 06 2017 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Agencijska vijest, Zagreb, 05.01.2017.

Uz dizajn Picture-on-Wall, Dolby Vision, Dolby Atmos i ekspertizu Technicolora kad je riječ o bojama, LG-ev premium OLED televizor donosi iskustvo kućnog kina bez premca

LG Electronics na sajmu CES u Las Vegasu predstavlja svoj najnoviji LG SIGNATURE OLED TV W kao vrhunac svoje nove linije televizora s ravnim zaslonom. Ovaj 77-inčni model s dizajnom Picture-on-Wall, dobitnik nagrade 2017 CES Best of Innovation, je među deset različitih modela televizora koji čine ovogodišnju liniju, a nude Dolby Vision i Dolby Atmos zvuk.

 

LG-eva linija OLED televizora za 2017. sastoji se od modela 77/65W7, 77/65G7, 65/55E7, 65/55C7 i 65/55B7, a ima mogućnost reprodukcije najvjernije slike sa savršenom crnom bojom, beskonačnim kontrastom i proširenim spektrom boja. LG-evi novi televizori donose ove prednosti karakteristične za OLED tehnologiju, ali i nove napredne značajke koje televizor pretvaraju u sveobuhvatno čvorište za zabavu. Serija B7 i C7 donosi tanak dizajn, E7 i G7 imaju dizajn Picture-on-Glass, dok serija W7 donosi jedinstveni dizajn Picture-on-Wall. Inovativan dizajn serije W7 slijedi LG-evu filozofiju manje je više; nepotrebni elementi su uklonjeni kako bi u središtu pozornosti bio upravo zaslon. Uz tanak profil, televizor izgleda kao da lebdi u zraku, a OLED panel – debljine svega 2,57 mm kod 65-inčnog modela – može se postaviti i izravno na zid pomoću magnetskih nosača čime se eliminira prostor između televizora i zida. Uranjajući dojam upotpunjuju zvučnici koji Dolby Atmos zvuk šalju prema gore.

LG SIGNATURE OLED TV 1

Serija W7 koristi tehnologiju Pixel Dimming Control karakterističnu za LG-eve OLED televizore koja omogućava prikaz savršene crne bez propuštanja svjetla za neograničeni omjer kontrasta, uz milijardu mogućih boja. Osim toga, LG-evi OLED televizori za 2017. koriste i tehnologiju ULTRA Luminance za veću svjetlinu kad je to potrebno. Uz HDR tehnologiju dostupnu u Dolbyjevim najnaprednijim kinima diljem svijeta, Dolby Vision unaprjeđuje iskustvo gledanja uz veću svjetlinu i kontrast te puniju paletu bogatih boja. Dolby Atmos zaslužan je za snažan zvuk koji ispunjava cijelu sobu – čak i prostor iznad gledatelja – a to postiže izoliranjem relativne lokacije svakog zvuka za kreiranje složenog i slojevitog zvuka. Kao prvi televizori na svijetu koji imaju Dolby Atmos, LG-evi OLED televizori za 2017. istovremeno pružaju najnapredniju sliku i vrhunsku tehnologiju zvuka, a Dolby Vision i Dolby Atmos predstavljaju sveobuhvatno rješenje koje podržavaju profesionalni kreatori sadržaja i distributeri diljem svijeta. Preko 80 studijskih naslova kompatibilno je s Dolby Visionom, više od 100 s Dolby Atmosom, a 25 s oba standarda. Preko 100 sati originalnog sadržaja vodećih OTT pružatelja sadržaja dostupno je u Dolby Visionu, a potrošači će uskoro imati pristup Dolby Vision naslovima na Ultra HD Blu-ray diskovima koji se očekuju u 2017.

LG SIGNATURE OLED TV 2

Serija W7 i ostali LG-evi OLED televizori za 2017. dolaze s aktivnim HDR-om za prikaz nove generacije HDR sadržaja uz svijetle scene i sjenovite detalje. Aktivni HDR omogućava LG-evim televizorima obradu slike okvir po okvir te umetanje dinamičkih podataka gdje je to potrebno pa televizori prikazuju najbolju sliku čak i kada originalan HDR sadržaj sadrži statičke ili nikakve metapodatke. Također, LG-evi OLED modeli za 2017. podržavaju različite HDR formate, uključujući Dolby Vision, HDR10 i HLG (Hybrid Log Gamma), a imaju podršku i za tehnologiju Advanced HDR by Technicolor. Tu je i značajka HDR Effect koja povećava kvalitetu slike SDR sadržaja – slika se obrađuje okvir po okvir kako bi se poboljšali svjetlina u određenim područjima i omjer kontrasta te renderirala preciznija slika. Uz najnoviju verziju LG-eve intuitivne platforme webOS – 3.5 – gledatelji lako mogu pristupiti HDR sadržaju online. Pristup sadržaju omogućuju i LG-eva partnerstva s vodećim pružateljima digitalnog sadržaja kao što su Amazon, Netflix i Vudu. Na LG-evom štandu na CES-u će na LG-evim OLED televizorima biti demonstrirane mogućnosti HDR sadržaja uz HLG programming i DIRECTV, Dolby Vision sadržaj s Netflixa te HDR10 naslove s Amazon Prime Videa.

LG SIGNATURE OLED TV Lifestyle2

Novi LG-evi OLED televizori uključuju naprednu tehnologiju i stručnost Technicolora kad je riječ o bojama. Tako koriste istu tehnologiju kao i većina premium holivudskih produkcija – od filmova pa do serija. Ovo korisnicima pruža živopisno i realistično iskustvo gledanja jer je sadržaj reproduciran točno onako kako su ga zamislili njegovi kreatori. Technicolor je prepoznao superiornu kvalitetu slike uz OLED tehnologiju te je predan suradnji s LG-em s ciljem proširenja mogućnosti OLED televizora za korištenje u proizvodnim pogonima diljem svijeta. „Uz Dolby Vision i Dolby Atmos integrirane u naše najnovije OLED televizore, korisnici će moći doživjeti iskustvo kina i omiljene filmove s izvornom jasnoćom, dubinom i maštovitošću“, rekao je Brian Kwon, predsjednik Uprave LG-eve kompanije Home Entertainment. „Televizori koje ovaj tjedan predstavljamo na CES-u pokazatelj su naše predanosti inovacijama i vodstvu na globalnom tržištu OLED i premium televizora.“

Pročitano 1273 puta Poslijednja izmjena dana Poslijednja izmjena dana Siječanj 06 2017

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja