Nova inovativna MASTER linija televizora tvrtke Sony AF9 OLED i ZF9 LCD označava važnu prekretnicu u načinu stvaranja najbolje kvalitete slike

Nova inovativna MASTER linija televizora tvrtke Sony AF9 OLED i ZF9 LCD označava važnu prekretnicu u načinu stvaranja najbolje kvalitete slike Istaknuto

Objavljeno u Multimedija Napisao/la  Cobra Kolovoz 01 2018 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zagreb, 1. kolovoza 2018. 

 

Nova Sony MASTER linija 4K HDR televizora

Nova inovativna MASTER linija televizora tvrtke Sony AF9 OLED i ZF9 LCD označava važnu prekretnicu u načinu stvaranja najbolje kvalitete slike

Tvrtka Sony je na europskom tržištu predstavila dvije nove linije televizora koje nude jedinstvenu kvalitetu slike zahvaljujući upotrebi više inovativnih tehnologija i rješenja na čelu s novom generacijom procesora slike X1 Ultimate. Novi AF9 OLED i ZF9 LCD televizori predstavljeni su u okviru MASTER linije – naziva kojeg tvrtka Sony pridodaje ekskluzivno za televizore s najvišom kvalitetom slike. Cilj tvrtke Sony je da stvara televizore koji mogu da ostvare sliku kreiranu prema potrebama i zamisli stvaratelja, i kao takva MASTER linija pruža kvalitetu slike približnu kvaliteti profesionalnog zaslona u filmskom producentskom studiju. Tijekom izrade su razvijeni i slijeđeni strogi kriteriji za ocjenjivanje od strane najiskusnijih stručnjaka za kvalitetu slike pa je tvrtka Sony uvjerena da vodeća MASTER linija nudi najvišu moguću kvalitetu slike u kućnom okruženju.


 

Modeli televizora AF9 i ZF9 MASTER linije opremljeni su s nedavno razvijenim procesorom slike nove generacije X1 Ultimate. Ovaj procesor ima bitnu ulogu u pružanju vjerodostojne slike televizora MASTER linije. S dugom tradicijom i stručnošću u razvijanju profesionalnih fotoaparata i monitora, tvrtka Sony prepoznaje da preciznost u stvaranju sitnih komponenti obrade signala rezultira u vidljivoj razlici u cjelokupnoj slici istog trena. Procesor slike X1 Ultimate može inteligentno otkriti i analizirati svaki objekt na slici koristeći novu Super rezoluciju baziranu na objektima za izuzetnu preciznost i detalje. Procesor X1 Ultimate nenadmašne snage obrade otkriva stotine različitih objekata na zaslonu te na pametan način poboljšava svjetlinu, razinu detalja te pruža gledatelju oštro, svijetlo i nevjerojatno realistično iskustvo slike. Također, HDR remaster baziran na objektima je značajno ažuriran i sad dozvoljava da svaki objekt bude pojedinačno prilagođen za bolju dubinu, preciznu teksturu i realniju sliku.

Sony AF9 2

Tijekom svoje povijesti tvrtka Sony je surađivala s raznim profesionalcima, uključujući i Sony Pictures Entertainment, počevši od stvaranja kvalitete slike koja je u skladu s kriterijima filmskih stvaratelja do nedavne standardizacije HDR i njihovog uvođenja u snimanje filmova. Za MASTER liniju, u suradnji s tvrtkom Netflix, uveden je Netflix calibrated sistem. Ova jedinstvena karakteristika je posebno razvijena da zadovolji kriterije studijske produkcije kako bi se očuvala kreativna vizija i zamisao umjetnika. Jednim klikom na opciju iz menija za podešavanje, Netflix calibrated sistem vjerodostojno reproducira sliku koja pomaže da priča oživi, a ljubitelji zabavnog programa mogu uživati u iskustvu gledanja omiljenih TV serija, filmova, dokumentaraca i još mnogo toga na Netflix platformi.

Također, MASTER linija je spremna za CalMAN, vodeći softver za kalibraciju prikaza iz tvrtke Portrait Displays. CalMAN koriste profesionalci kao alat za kontrolu kvalitete slike zbog strogih zahtjeva producenata u područjima emitiranja, produkcije i postprodukcije. CalMAN umanjuje poteškoće održavanja kvaliteta slike tijekom životnog vijeka televizora.

Sony Z9F 1

Inovacija u slici, zvuku i dizajnu televizora

Vodeći AF9 model televizora posjeduje Pixel Contrast Booster, originalni Sony kontrolor panela za OLED. On povećava dinamički opseg proširujući područje reprodukcije boje pri visokoj osvijetljenosti. Slika je poboljšana s dodatnim detaljima i teksturom.

Televizor AF9 OLED posjeduje najvišu kvalitetu zvuka zahvaljujući novoj Acoustic Surface Audio+ tehnologiji. Acoustic Surface je prvi put predstavljen prošle godine u okviru veoma hvaljene A1 linije, koju je pratio model AF8 ove godine. Poboljšana Acoustic Surface Audio+ dobila je još jedan pokretač u centru ekrana i dodatni subwoofer kanal koji zajedno čine 3.2 kanalni zvučni sistem. Dodatni pokretač u sredini se ponaša poput centralnih zvučnika koji su sakriveni iza AT (akustički transparentnog) ekrana koji se nalazi u kinima. S tri pokretača i dva subwoofera koji se nalaze na bočnim stranama, AF9 stvara bogato zvučno polje, koje značajno pospješuje iskustvo gledanja. Također, AF9 posjeduje i sistem centralnog zvučnika koji omogućava Acoustic Surface Audio+ da bude korišten kao centralni zvučnik sistema kućnog kina nudeći savršenu harmoniju slike i zvuka.

Model AF9, s OLED zaslonom, predstavlja maestralni sklop vizualnog i zvučnog iskustva. Sve to smješteno je u jednu jedinicu – zaslon, kojeg sa stražnje strane drži stalak. Njegov oblik i materijali prožeti su mekoćom zaobljenog okvira i stalka koji je prekriven tkaninom. Ove značajke omogućavaju modelu AF9 estetsku privlačnost dok se uklapa u svoje okruženje te uz minimalistički dizajn fokus je stavljen na ono što je bitno – sliku.

Nova opcija X-Wide Angle televizora ZF9 LCD omogućava da slika zadrži kvalitetu bez obzira na kut gledanja što omogućava širi kut gledanja koji smanjuje smjenu boja kad se ekran gleda pod kutem, tako da boje ostaju vjerodostojne bez obzira na poziciju gledatelja. Zajedno s X-Motion Clarity, koji smanjuje zamagljenje uslijed pokreta bez smanjenja osvjetljenja ekrana, pomaže da ZF9 prebrodi uobičajene izazove s kojima se suočavaju LCD zasloni. Model televizora ZF9 omeđen je crnim obrubom nalik onom na DSLR fotoaparatu, koji se ističe nasuprot metalik izgleda ostatka televizora. Minimalistički izgled obuhvaća i stalke koji su jednostavno oblikovani od aluminija.

Oba modela televizora AF9 i ZF9 baziraju se na operativnom sistemu Android TV, koji omogućava otkrivanje svijeta filma, glazbe, fotografija, igrica, pretraživanja, aplikacija i još mnogo toga. Funkcija pretrage putem glasa čini pronalaženje sadržaja, postavljanje pitanja i kontrolu televizora izuzetno lakim. S ugrađenom Chromecast linijom digitalnih playera sadržaj se lako može producirati s pametnog telefona ili tableta na televizor, dok pristup Google Play platformi omogućava uživanje u omiljenim filmovima, TV serijama i igricama na televizoru.

Sony AF9

MASTER linija AF9 (modeli od 55” i 65”) 4K HDR OLED TV

MASTER liniju AF9 karakterizira OLED zaslon s Pixel Contrast Booster-om. Osam milijuna samo-osvijetljenih piksela i originalni Sony kontrolor panela za OLED donosi značajno obogaćeno vizualno iskustvo s najboljom crnom bojom, autentičnim bojama i širokim kutom gledanja.

Posjeduje procesor slike X1 Ultimate koji omogućava ultimativno 4K HDR iskustvo gledanja sa sljedećim tehnologijama: Super rezolucija bazirana na objektima, HDR remaster baziran na objektima, Super Bit Mapping 4K HDR i dualnu obradu baze podataka.

•     Acoustic Surface Audio+ kreira bogato zvučno polje uz pomoć 3 pokretača i 2 subwoofera koji se nalaze s bočnih strana i koji značajno poboljšavaju iskustvo gledanja.

•     Odlikuje ga Netflix calibrated sistem koji viziju stvaratelja prenosi direktno na televizor.

•     Karakteriziraju ga živahne, proširene boje s TRILUMINOS ekranom, dodatno poboljšanim za preciznost boje.

•     Operativni sistem Android TV, omogućava korisnicima da otkrivaju svijet filma, glazbe, fotografije, igrica, pretraživanja, aplikacija i još mnogo toga. Funkcija pretrage korištenjem glasa čini pronalaženje sadržaja, postavljanje pitanja i kontrolu televizora izuzetno lakim. S ugrađenom Chromecast linijom playera sadržaj može veoma lako da se producira s pametnog telefona ili tableta na televizor, dok pristup Google Play platformi omogućava uživanje u omiljenim filmovima, TV serijama i igricama na televizoru.

•     Minimalizam stiliziran s mekoćom: ekran je iz jednog dijela sa samo jednim stalkom u pozadini. Podržava HDR formate: HDR10, Dolby Vision, HLG.

Sony ZF9 Netflix Lost in Space

MASTER linija ZF9 (modeli od 65’’ i 75’’) 4K HDR LCD TV

MASTER liniju ZF9 karakterizira procesor slike X1 Ultimate koji omogućava ultimativno 4K HDR iskustvo gledanja s ovim tehnologijama: Super rezolucija bazirana na objektima, HDR remaster baziran na objektima, Super Bit Mapping 4K HDR i dualnom obradom baze podataka.

•     Sadrži opciju X-Wide Angle koja smanjuje promjenu boje kad se televizor gleda bočno. Omogućene su vjerodostojne boje bez obzira na kut gledanja. LED pozadinsko osvjetljenje za ultra visok kontrast.

•     X-Motion Clarity čini brze akcijske scene jasnima i glatkima. Pokretne slike su precizno kontrolirane kako bi se zamagljenje svelo na minimum. Čak i tijekom scena koje se brzo izmjenjuju, slike ostaju vjerodostojne bez gubitka u osvjetljenju. Netflix calibrated sistem viziju stvaratelja prenosi direktno na televizor.  Uključuje X-tended Dynamic Range PRO kako bi bio kreiran bolji kontrast, precizno balansirajući izlaz svjetla. Otkriva opseg osvjetljenja koji je tri puta veći nego kod konvencionalnog LED pozadinskog osvjetljenja televizora, pospješuje bilo koji izvor čineći njegovu kvalitetu HDR-u sa širim opsegom osvjetljenja.

•     Karakteriziraju ga živahne, proširene boje s TRILUMINOS ekranom, dodatno poboljšanim za preciznost boje. Podržava CalMAN profesionalnu kalibraciju

•     Operativni sistem Android TV, omogućava korisnicima da otkriju svijet filma, glazbe, fotografije, igrica, pretraživanja, aplikacija i još mnogo toga. Funkcija pretrage korištenjem glasa čini pronalaženje sadržaja, postavljanje pitanja i kontrolu televizora izuzetno lakim. S ugrađenom Chromecast linijom playera sadržaj se može lako producirati s pametnog telefona ili tableta na televizor, dok pristup Google Play platformi omogućava uživanje u omiljenim filmovima, TV serijama i igricama na televizoru. Kabliranje tijekom montiranja je izuzetno lako.  HDR formati podržani: HDR10, Dolby Vision, HLG.

Pročitano 1573 puta Poslijednja izmjena dana Poslijednja izmjena dana Kolovoz 01 2018

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja