LG-eva instalacija s jedinstvenim OLED televizorima atrakcija Milano Design Weeka

LG-eva instalacija s jedinstvenim OLED televizorima atrakcija Milano Design Weeka Istaknuto

Objavljeno u Multimedija Napisao/la  Cobra Travanj 10 2019 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zagreb, 10. travnja 2019.  

LG-eva instalacija s jedinstvenim OLED televizorima atrakcija Milano Design Weeka

LG i Foster + Partners su istaknuli samu bit jedinstvenih OLED televizora zajedničkim umjetničkim djelom nazvanim Redefining Space

Umjetnička instalacija Redefining Space koja privlači pažnju posjetitelja ovogodišnjeg Milano Design Weeka – jednog od najpoznatijih i najvećih događaja koji slave dizajn – nastala je suradnjom LG Electronicsa (LG) i renomirane kompanije za arhitekturu i industrijski dizajn Foster + Partners. Instalacija naglasak stavlja na jedinstvene televizore sa zaslonom na izvlačenje LG SIGNATURE OLED TV R (model 65R9), odnosno na prožimanje tehnologije i prostora.

LG-ev OLED televizor sa zaslonom na izvlačenje, premijerno predstavljen na sajmu CES 2019, redefinira odnos između televizora i prostora u kojemu se nalazi te služi kao podsjetnik LG-eve predanosti inovacijama u području dizajna. Cilj same filozofije dizajna OLED televizora sa zaslonom na izvlačenje je da se nenametljivo uklopi u prostor u kojemu se nalazi bez uobičajenog postavljanja televizora na ili uza zid, ali i da u ovom slučaju posluži kao katalizator instalacije izložene na Milano Design Weeku. Poznata britanska kompanija Foster + Partners blisko je surađivala s LG-em tijekom razvoja OLED televizora sa zaslonom na izvlačenje kako bi dizajnirali vanjsku geometriju i završnu obradu proizvoda, ali i specifičnu unutarnju mehaniku.

LG SIGNATURE OLED TV R 001

Instalacija Redefining Space demonstrira mogućnosti integracije televizora LG SIGNATURE OLED TV R u središnjem dijelu prostora. Također, ona predstavlja trodimenzionalnu interpretaciju koja prikazuje kako se svjetlo, tehnologija i dizajn isprepliću u nove prostorne mogućnosti s televizorom koji mijenja oblik pritiskom gumba. Spajanjem apsolutnog kontrasta i prirodnih boja s realističnim zvukom Dolby Atmos, OLED televizor sa zaslonom na izvlačenje gledatelje, ali i posjetitelje Milano Design Weeka vodi na vizualno i slušno putovanje.

Cilj instalacije je da istovremeno predstavlja i stambeni prostor i galeriju. Naime, LG-ev futuristički televizor transformira prostor koji u jednom trenutku može biti kućno kino s velikim zaslonom (pri korištenju opcije Full View), a u drugom trenutku taj isti prostor postaje izložbena galerija jer se zaslon uvuče u bazu od brušenog aluminija (pri korištenju opcije Zero View). Svjetlost koja se probija kroz izreze zidova instalacije oponaša način na koji sunčeva svjetlost mijenja položaj i intenzitet tijekom dana – čime se postiže dojam stvarnog prolaska vremena. Zaslon televizora se izvlači kad je okruženje svijetlo i puno zvukova te nestaje kad su svjetlo i zvuk prigušeni kako bi dočarao način na koji se LG-eva tehnologija prilagođava životnom ritmu.

Posjetitelji ovogodišnjeg Milano Design Weeka mogu doživjeti instalaciju Redefining Space s LG-evim jedinstvenim televizorima do 14. travnja (Superstudio Più u Milanu, Italija).

LG SIGNATURE OLED TV R 003

Pročitano 1227 puta Poslijednja izmjena dana Poslijednja izmjena dana Travanj 10 2019
slika 3

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja