HONOR Magic V2 HONOR Magic V2

Najtanji i najlakši preklopni pametni telefon HONOR Magic V2 dolazi sa supersnažnom baterijom Istaknuto

Objavljeno u Pametni telefoni Napisao/la  Cobra Studeni 17 2023 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
17. studenog, 2023. | Zagreb l Uredio: Božidar Žitnik 

Najtanji i najlakši preklopni pametni telefon HONOR Magic V2 dolazi sa supersnažnom baterijom 

Globalni tehnološki brend HONOR nedavno je na berlinskoj IFA-i predstavio najlakši i najtanji pametni preklopni telefon na svijetu – HONOR Magic V2. Uređaj, čiji se dolazak očekuje i na hrvatsko tržište, predstavlja značajnu prekretnicu u dizajnu pametnih telefona budući da je uspješno postignuta ravnoteža između estetike i izdržljivosti baterije.


Korisnici danas teže praktičnosti telefona koji s jednim punjenjem može izdržati cijeli dan, bez dodatnog opterećenja koje obično dolazi s većom baterijom. HONOR Magic V2 u tome je uspio i na taj se način nametnuo kao lider u rješavanju sveprisutnog izazova izdržljivosti baterije u tankim uređajima. Ovaj najnoviji preklopni pametni telefon još je jedan pokazatelj HONOR-ove predanosti inovacijama budući da sadrži naprednu baterijsku tehnologiju, bez dodavanja nepotrebne težine ili mase samom uređaju.

HONOR je to postigao korištenjem pionirskog dizajna baterije s kompozitom silicij-ugljik. Ovaj izbor materijala omogućio je bateriji ne samo da bude lakša i tanja, već i energetski gušća, što je radikalan odmak od konvencionalnih litij-ionskih baterija, pružajući poboljšane performanse uz manji otisak. Rezultat je elegantan, tanki uređaj, sa supersnažnom, kvalitetnom i izdržljivom baterijom.

HONOR Magic V2
Prednost silicij-ugljičnih baterija kakve se nalaze u HONOR-u Magic V2, u odnosu na tradicionalne litij-ionske baterije, leži u njezinoj superiornoj gustoći energije. Silicij, kao komponenta anodnog materijala, može zadržati više litijevih iona od grafita, koji je standardni materijal koji se koristi u tipičnim litij-ionskim baterijama. To znači veći kapacitet za pohranu energije u odnosu na fizičku veličinu baterije – mjera poznata kao gustoća energije. Stoga, baterija Magic V2 telefona može pohraniti više energije bez povećanja veličine ili težine telefona, što je značajan korak naprijed u tehnologiji baterija. 

Lagana priroda silicij-ugljične baterije dodatno naglašava privlačnost Magic V2. Tradicionalne litij-ionske baterije često zahtijevaju kompromis između težine i snage, odnosno baterije većeg kapaciteta povećavaju težinu uređaja. Međutim, s kompozitom silicij-ugljik, ova baterija uspijeva pružiti veći kapacitet punjenja, a pritom je i lakša. Na taj je način omogućeno da Magic V2 ostane iznimno tanak i lagan za rukovanje, bez dodatne težine koja se obično povezuje s baterijama velikog kapaciteta. Drugim riječima, silicij-ugljična baterija omogućila je da HONOR Magic V2 traje duže s jednim punjenjem i da je praktičniji za nošenje.

No, HONOR s Magic V2 uređajem nije riješio samo uobičajene kompromise s kojima se suočavaju proizvođači pametnih telefona, već je postavio i nove standarde u industriji. Ovaj strateški pristup rezultirao je uređajem koji korisnicima pruža slobodu u svakodnevnim aktivnostima, bez opterećenja oko izdržljivosti baterije. Impresivno tanak uređaj, sa samo 4,7 mm kada je rasklopljen i 9,9 mm kada je preklopljen, ima ugrađenu snažnu bateriju od 5000 mAh, prkoseći tradicionalnom kompromisu između uglađenosti i izdržljivosti. 

HONOR-ov dizajnerski tim krenuo je u misiju stvaranja pametnog telefona koji objedinjuje i oblik i funkciju u tankoj silueti, izazivajući normu glomaznih baterijskih telefona velikog kapaciteta. Proces je uključivao mješavinu inovativnih materijala, nanovo osmišljenu unutarnju arhitekturu i neumoljivu potragu za minijaturizacijom. Na taj je način HONOR Magic V2 postao više od tehnološkog čuda; riječ je o uređaju za suvremenog korisnika, koji ispunjava zahtjeve njegovog dinamičnog stila života, onoga koji se uvijek odvija u pokretu.

 

Pročitano 1296 puta Poslijednja izmjena dana Poslijednja izmjena dana Studeni 24 2023

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja