Nokia je ponovno s nama - Nokia 3310

Nokia je ponovno s nama - Nokia 3310 Istaknuto

Objavljeno u Pametni telefoni Napisao/la  Cobra Lipanj 12 2017 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma Video sadržaj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zagreb, 12.06.2017.

Nokia je ponovno s nama - Nokia 3310

Iako mnogi još i sada ne mogu povjerovati, Nokia je ponovno s nama. Korisnicima je trebalo puno vremena za privikavanje na suradnju, pa prodaju Microsoftu, no, sada je Nokia ponovno tu. Model 3310 predstavlja reinkarnaciju branda koji je obilježio cijelu epohu mobilne telefonije. Svojevremeno neprikosnoveni brand broj 1 vraća se na tržište u vrijeme najveće konkurentnosti u povijesti mobilnih uređaja. Tu su novi velikani, ali i niz proizvođača koji porijeklo vuku iz Azije. No, niti jedan se ne može pohvaliti takvom starom slavom poput Nokije.


Sadašnja Nokia 3310 nije čak niti pametni telefon, niti donosi revolucionarne novine, već pokušava uz pomoć emocija i nostalgije osvojiti dio tržišta. Za dizajn danas možemo reći da je retro, a uređaj krase niska cijelna i snažna baterija. Od aduta bismo istaknuli nisku cijenu, no, tu su i neke slabosti.  Skromna kamera, skromni prostor za pohranu podataka, i samo 2.5G povezivost. S ovim uređajem nećete moći doživjeti puno iskustvo najnovijih uređaja, no, to je uređaj namijenjen korisnicima koji niti nemaju velikih očekivanja od mobitela, već im je glavna potrebna funkcionalnost, telefoniranje. Ipak, uz nisku cijenu, sviđa nam se i dizajn Nokije 3310 koju ćete jednostavno nositi sa sobom, a uređaj će i jednostavno stati u svaki džep.


Demonstratorica: Martina Goluban, Foto: Novi milenij

Uz korištenje jeftine, ali čvrste plastike, uređaj je čak i prilično lakši od svoje prethodne inačice. Dizajn ne slijedi u potpunosti linije izvorne verzije što u medijima diljem svijeta izaziva i različita razmišljanja. Uz dizajn, zanimljiv je i izbor boja, uz sivu, tu je i žuta, crvena boja, te plava boja, koje asociraju na nedavne Lumije.


Demonstratorica: Martina Goluban, Foto: Novi milenij

 

Za zaslon treba istaknuti da nije osjetljiv na dodir, da je prilično svjetao i da se ugodno može gledati i pri dnevnom svjetlu, ali uz impresivno limitiranu rezoluciju od samo 240x320 pixela. Vjerujemo da veća rezolucija ne bi značajno poskupila uređaj, već je i ovo izbor namijenjen upravo nostalgičarima. Rekli bismo, za telefoniranje i SMS poruke više nije niti potrebno.Demonstratorica: Martina Goluban, Foto: Novi milenij
 

Nama je uređaj kao takav, obzirom na mogućnosti i cijenu, logičan izbor kompanije HMD koja želi pripremiti korisnike za nove i moćnije uređaje s oznakom Nokija. Uz pomoć nostalgije i nastavka tradicionalne kvalitete izrade i provjerene tehnologije, brand Nokija bi mogao mnoge ugodno iznenaditi.

 


 

Pročitano 1948 puta Poslijednja izmjena dana Poslijednja izmjena dana Lipanj 12 2017
slika 3

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja