HTC predstavlja “EXODUS 1” – “Early access” verziju svog blockchain telefona

HTC predstavlja “EXODUS 1” – “Early access” verziju svog blockchain telefona Istaknuto

Objavljeno u Pametni telefoni Napisao/la  Cobra Listopad 23 2018 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Berlin, 13. listopada 2018. 

 

HTC predstavlja “EXODUS 1” – “Early access” verziju svog blockchain telefona

HTC na suradnju poziva globalne kripto zajednice i developere; Aplikativna programska sučelja (API) će biti objavljena za neovisne programere

Da je kompanija HTC inovativna ne samo na riječima, već i kako volimo naglašavati, "na djelima", pokazuje i slijedeća najava. Naime, HTC je danas objavio mogućnost ranog pristupa prvom blockchain telefonu, modelu “EXODUS 1”. „Early access“ verzija dostupna je na www.htcexodus.com, a po prvi put kao sredstvo plaćanja prihvaćaju se samo digitalne valute BTC ili ETH. No, to nije razlog da i sami nemate Exodus 1, bez obzira, koristite li kriptovalute. Predviđena isporuka za je tijekom prosinca. “EXODUS 1” pruža vrhunske performanse i kvalitetu kakva se očekuje od HTC flagship uređaja i povezuje ga s blockchain tehnologijom i softverom potrebnim za stvaranje smartphone iskustva prilagođenog modernom korisniku i novom internetskom dobu. Rekli bismo, iskoračite uz Exodus 1.

 

HTC “EXODUS 1” sadrži zaključano područje unutar uređaja koje je zaštićeno od sustava Android. ”Secure enclave” će čuvati ključeve vaših kripto podataka, bez obzira radi li se o valutama ili nezamjenjivim tokenima (non-fungible token, NFT), ili u budućnosti – svih vaših digitalnih podataka. HTC je razvio jedinstveni mehanizam Social Key Recovery, u slučaju krađe ili gubitka uređaja, ili ako zaboravite svoje ključeve. Radi se o jednostavnom i sigurnom načinu oporavka izgubljenih ključeva. Ovime se također osigurava i da HTC ni na koji način ne pohranjuje vaše ključeve na središnjem mjestu – čime korisnik zadržava punu kontrolu pristupa u svakom trenutku. HTC korisniku omogućuje odabir nekoliko pouzdanih kontakata, od kojih svaki treba preuzeti alikaciju za upravljanje ključem. Korisnikova datoteka (seed) tad se, korištenjem tajnog algoritma, dijeli i šalje pouzdanim kontaktima. U slučaju potrebe, korisnik može ponovno dobiti pristup svojim sredstvima. Kako se radi o „Early access“ verziji uređaja EXODUS, HTC poziva kriptografe i programere iz cijelog svijeta da se priključe EXODUS zajednici i pomognu poboljšati snagu ove sigurne enklave. Ključni faktor u ovom „Early access“ razdoblju jest pozvati zajednicu na uključenje u projekt te od nje dobiti povratnu informaciju koja će doprinijeti daljnjem poboljšanju novčanika i sigurne pohrane, u koju je svrhu HTC postavio Telegram kanal “HTC EXODUS (OFFICIAL)”.

“Prošlo je 10 godina od predstavljanja prvog HTC Android telefona i gotovo 10 godina od predstavljanja Bitcoina i Genesis Blocka. EXODUS 1 je temeljni element kripto interneta. Kako bi digitalna imovina i decentralizirane aplikacije dosegle svoj potencijal, vjerujemo da mobilni uređaji trebaju postati glavnim točkama distribucije. Radujemo se partnerstvu s programerima u blockchain zajednici koje ćemo uvesti u ovu viziju,” rekao je Phil Chen, Decentralized Chief Officer u HTC-u.

U sljedećem koraku jačanja tehnologije, HTC će uskoro predstaviti API-je koji će nezavisnim programerima omogućiti korištenje “EXODUS 1” hardvera kako bi zaštitili ključeve i potpisne transakcije. HTC će predstaviti Zion key management API I SDK novčanika partnerima koji dijele ovu viziju – kako bi proširio ekosustav blockchaina i izgradio temelj sigurnosti i povjerenja. HTC proširuje blockchain ekosustav stvaranjem telefona namijenjenog decentraliziranim aplikacijama i sigurnosti. Pojava Bitcoina i Ethereuma donijela je pojam digitalne oskudice (“digital scarcity”) i nezamjenjivih tokena (“non-fungible tokens, NFT). EXODUS 1 je značajan prvi korak u stvaranju platforme i distribucijskog kanala za kreativce koji stvaraju jedinstvena digitalna dobra. HTC ponovo čini nevjerojatan iskorak i zaslužuje veliku pozornost i podršku. Također, nadamo se da će odaziva kriptografa i programera biti na pravom nivou te da će projekt biti i uspješno realiziran. 

Ostanite ukorak s timom HTC EXODUS prateći novi vlog Phil Chena i njegovog tima: https://youtu.be/V3WBPz6thD8 i korištenjem hashtaga #HTCExodus na ostalim društvenim kanalima. “EXODUS 1” je dobavljiv u okviru „Early access“ programa na web odredištu https://www.htcexodus.com/, a bit će dostupan u 34 zemlje, uključujući i SAD, Tajvan, Hong Kong, Singapur, Novi Zeland, UK, Austriju, Norvešku i ostale europske zemlje. Detalji o potpunoj dostupnosti nalaze se na našoj web stranici. Treba naglasiti i da budućim korisnicima trenutan pad vrijednosti BTC-a svakako ide na ruku.

MEMORIJA 6 GB RAM, 128 GB ROM
OS Android O
APLIKACIJSKI PROCESOR Qualcomm® Snapdragon™ 845
IZDRŽLJIVOST Certifikat otpornosti na prašinu i vodu IP68, zajamčena zaštita u vodi do dubine 1,5 m do 30 minuta
EKRAN 6-inčni Quad HD+ ekran omjera stranica 18:9
KAMERA

12 MP + 16 MP dual glavna kamera s visoko kvalitetnim zumom

8 MP dual prednja kamera s prirodnim Bokeh efektom

Full 4K video pri 60 fps

BATERIJA 3500 mAh
CIJENA Plaćanje moguće isključivo u kriptovalutama BTC ili ETH: 0.15 BTC, 4.78 ETH

 

Pročitano 1422 puta Poslijednja izmjena dana Poslijednja izmjena dana Listopad 23 2018
slika 3

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja