Zagrebačka banka uvela posebne mjere za vrijeme isplate mirovina Image by Michal Jarmoluk from Pixabay

Zagrebačka banka uvela posebne mjere za vrijeme isplate mirovina

Vijesti Napisao/la  Cobra Petak, 03 Travanj 2020 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

03. travnja, 2020. | Zagreb 

Zagrebačka banka uvela posebne mjere za vrijeme isplate mirovina 

  • Isplata mirovina iznimno kreće 8. travnja, umjesto 10. travnja.
  • Mole se svi umirovljenici da za isplatu mirovina koriste bankomate.
  • Prva tri dana isplate, 8.-10. travnja radit će većina poslovnica, umirovljenici imaju prednost.
  • U slučaju dolaska u poslovnicu, građani se mole da poštuju preporučenu udaljenost između bankara i klijenta te klijenata međusobno. 

Kako kažu u ZABI, u skladu s razvojem situacije i aktualnim mjerama nadležnih tijela, Zagrebačka banka i poduzima dodatne radnje radi zaštite korisnika, a istovremeno pružanje bankarskih usluga.

Da bi umirovljenicima omogućila što sigurnije i jednostavnije podizanje mirovina, Zagrebačka banka će, u suradnji s državnim tijelima, mirovine za ovaj mjesec isplaćivati već od 8. travnja. Na taj način cilj je smanjivanje istovremenog dolaska većeg broja umirovljenika te pokušati zaštiti njihovo zdravlje. U banci, obzirom na situaciju i povećan oprez, savjetuju umirovljenike da na dan isplate mirovina koriste mogućnost podizanja gotovine s bankomata. Korisno je znati kako je ZABA ukinula naknadu za podizanje gotovine s debitnim karticama građana na bankomatima svih banaka u Hrvatskoj. Korisnicima bi tako trebao biti dodatno olakšan pristup novčanim sredstvima na najbližem bankomatu.


Kako bi novac mogli podići na bankomatu, korisnici trebaju debitnu karticu tekućeg računa i osobni identifikacijski broj (PIN). Umirovljenike koji trebaju dodatne informacije o kartici ili ne posjeduju PIN molimo da kontaktiraju banku na broj 01 3789 620 te zatraže ponovnu dostavu PIN-a. Novi PIN će im biti dostavljen na prijavljenu adresu. Usluge Zabinih bankomata su dostupne 24 sata dnevno na više od 800 lokacija u Hrvatskoj. Lokacije bankomata mogu se pronaći na službenim stranicama Zagrebačke banke: http://www.zaba.hr/home/mapa/Bankomati 

Ipak i u ZABI su svjesni kako mnogi umirovljenici nisu u mogućnosti koristiti usluge digitalnog bankarstva, mreže bankomata i kartičnog plaćanja, te stoga apeliraju da u tom slučaju zatraže pomoć osoba koje imaju punomoć izvršiti transakcije umjesto njih. U slučaju da ipak moraju posjetiti poslovnicu, iz ZABE mole klijente da provjere dostupnost najbliže poslovnice na stranicama banke: https://www.zaba.hr/home/o-nama/obavijest-o-privremenim-radnim-vremenima-poslovnica ili na besplatnom telefonu 0800 00 24.  

Prva tri dana isplate, od 8. do 10. travnja, većina poslovnica banke bit će otvorena. Prilikom ulaska u poslovnicu, umirovljenici će imati prednost. Također, kako bi se u danima isplate mirovina broj ljudi u poslovnicama što više smanjio, umirovljenike savjetujemo da u poslovnice dolaze abecednim redom prezimena po danima i to: 

Srijeda, 8. travnja –  prezimena od A do H

Četvrtak, 9. travnja – prezimena od I do O

Petak, 10. travnja – prezimena od  P do Ž 

Iznimno za vrijeme isplata mirovina od 8.04. do 10.04. otvaraju se sljedeće, trenutno zatvorene poslovnice: 

  • HUM NA SUTLI, Hum na Sutli 159
  • KONJŠČINA, Drage Božića 1
  • OKUČANI, Ante Starčevića 3
  • VIDOVEC, Trg Sv. Vida 19
  • LEPOGLAVA, Trg kralja Tomislava 1
  • PREGRADA, Ul. Stjepana Radića 14 

Radno vrijeme tih poslovnica  je od 8 – 12h

Zagrebačka banka moli sve ostale klijente da u dane isplate mirovina pokušaju odgoditi dolazak u poslovnice te na taj način daju prednost i pruže dodatnu sigurnost starijim građanima kojima je dolazak u poslovnice neophodan. U skladu s mjerama opreza, klijente također mole da poštuju preporučenu udaljenost između bankara i klijenta te između klijenata međusobno.  


 

Navedene mjere su svakako pohvalne i potrebne, a osobito onim starijim, no vjerujemo da se može i malo više. Stariji su malo drugačiji: počevši od općeg zdravlja, sporije se kreću, sporije razmišljaju, mnogi slabije čuju i slabije vide, a i tehnološki kaskaju za mlađim generacijama. Stoga, bilo bi praktično dodati osobni pristup kojim bismo pokazali brigu za starije osobe koje su nas tijekom svog života puno zadužile. Zašto ne pokušati telefonski kontaktirati umirovljenike (istina, to je rad koji iziskuje trud i vrijeme), te pokušati dogovoriti termine i pokušati izbjeći redove i gužvu? Zašto ne osigurati besplatne zaštitne maske za lice? Zapravo, obzirom na trenutnu ne baš blistavu situaciju, svi bismo trebali paziti kako na sebe, tako i na druge, uz empatiju koja nam je vjerojatno potrebnija nego ikad.

Pročitano 191 puta
slika 3

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja