UniCredit i Industrijska i komercijalna banka Kine (ICBC) najavljuju ugovor o poslovnoj suradnji

UniCredit i Industrijska i komercijalna banka Kine (ICBC) najavljuju ugovor o poslovnoj suradnji

Vijesti Napisao/la  Cobra Petak, 23 Listopad 2020 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

23. listopada, 2020.|Zagreb

UniCredit i Industrijska i komercijalna banka Kine (ICBC) najavljuju ugovor o poslovnoj suradnji 

Ugovor o promicanju poslovnog razvoja i jačanju suradnje na domaćim tržištima UniCredita 

UniCredit i Industrijska i komercijalna banka Kine (Industrial and Commercial Bank of China – ICBC) najavili su potpisivanje Memoranduma o razumijevanju (MoR) za međusobno jačanje poslovne suradnje i rješenja za klijente u područjima globalnog transakcijskog bankarstva (GTB), tržišta dužničkih vrijednosnih papira, financiranja, globalnih tržišta, spajanja i preuzimanja te financijskog savjetovanja.


Cilj je Memoranduma pomoći u uspostavljanju i razvijanju dugoročne prijateljske suradnje između dviju banaka u svrhu promicanja poslovnih prilika između Kine, Italije, Njemačke, Austrije i regije Srednje i Istočne Europe te intenziviranja suradnje između poduzeća u tim zemljama na područjima trgovine, ulaganja, ugovaranja inozemnih projekata, financiranja prekograničnog spajanja i preuzimanja, financiranja usluga te  drugim područjima. 

Ugovorom se želi uspostaviti učinkovita suradnja vezano uz trgovinska ulaganja i ugovaranje inozemnih projekata, kao i potpora pojedinim korporativnim klijentima u njihovim međunarodnim poslovnim aktivnostima te u istraživanju novih poslovnih i investicijskih mogućnosti na njihovim domaćim tržištima i u Europi, a osobito u Srednjoj i Istočnoj Europi, Italiji, Njemačkoj i Austriji.

 

Gianfranco Bisagni, glavni izvršni direktor UniCredita za Srednju i Istočnu Europu, rekao je: „UniCredit je ponosan što je ključni partner realnog gospodarstva te pruža potporu svojim klijentima u međunarodnom širenju čitavim nizom proizvoda i usluga. Kina je drugi najveći trgovinski partner eurozone i tržište na kojem smo prisutni od 1982. Današnja najava dodatno će obogatiti naša rješenja za klijente i promovirati uzajamni razvoj poslovanja kroz međunarodni rast“.


ICBC je osnovan 1. siječnja 1984., a u potpunosti je restrukturiran u dioničko društvo s ograničenom odgovornošću 28. listopada 2005. godine. Uspješno je uvršten na šangajsku i hongkonšku burzu 27. listopada 2006. Stalnim naporima i stabilnim razvojem, ICBC se razvio u vodeću svjetsku banku koja posjeduje izvrsnu bazu klijenata, raznoliku poslovnu strukturu, snažne inovacijske sposobnosti i tržišnu konkurentnost – nudeći sveobuhvatan raspon financijskih proizvoda i usluga za 7.628 tisuća korporativnih klijenata i 627 milijuna fizičkih klijenata.


UniCredit je jednostavna uspješna paneuropska komercijalna banka, s potpuno integriranim korporativnim i investicijskim bankarstvom, koja pruža usluge velikom broju svojih klijenata kroz jedinstvenu mrežu u Zapadnoj, Srednjoj i Istočnoj Europi. UniCredit  nudi i lokalnu i međunarodnu stručnost svojim klijentima, pružajući im jedinstven pristup vodećim bankama na svojih 13 ključnih tržišta diljem europske bankarske mreže: Italija, Njemačka, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Mađarska, Rumunjska, Rusija, Srbija, Slovačka i Slovenija. Koristeći međunarodnu mrežu predstavništava i poslovnica, UniCredit pruža usluge u još 18 zemalja diljem svijeta.

Pročitano 143 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja