40 akcija za kontrolu Ransomwarea u izdanju SecurityHQ

40 akcija za kontrolu Ransomwarea u izdanju SecurityHQ

Vijesti Napisao/la  Cobra Četvrtak, 05 Studeni 2020 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

05. studenog, 2020.|London

40 akcija za kontrolu Ransomwarea u izdanju SecurityHQ 

Tijekom 2020. godine zabilježen je ogroman porast broja ransomware napada širom svijeta. Ti su napadi ne samo veći po broju, već je njihova sofisticirana priroda također značila kako su sigurnosne mjere organizacija morale reagirati i prilagoditi se u skladu s tim, i to brzo, ili se suočiti s utjecajem i devastacijom kršenja podataka. U ovom članku možete saznati i ponešto novo iako nam se svima čini kako uvijek zapravo sve i sami znamo. No, ono što je još bolje, „bijela knjiga“ Vam je na dlanu spremna za download.


Svaka tvrtka, bez obzira na veličinu, posjeduje nešto vrijedno što napadač može iskoristiti u svoju korist. To svako poslovanje, od financija do dobrotvornog sektora, obrazovanja do zdravstvenih usluga, čini potencijalnom metom napada ransomware-a. Zabrinjavajuće pitanje je što, kada je riječ o napadima ransomware, nitko ne zna točan broj napada, jer ih mnoge žrtve ne prijavljuju iz straha da će izgubiti novac, poslovne ili osobne ili podatke. To znači da je broj napada zapravo daleko veći od onih koje pruža Statista koja je samo u 2019. godini zabilježila 187,9 milijuna slučajeva širom svijeta.

U nedavnom napadu Ransomwarea na londonsko vijeće Hackney Borough, BBC izvještava kako ransomware napadi 'rastući su problem javnih službi, od vijeća do bolnica. U takvim napadima hakeri preuzimaju kontrolu nad računalnim sustavima i podacima i zahtijevaju plaćanja kako bi ih otključali. Kao odgovor na ove napade, i nakon promatranja nedavnog i naglog porasta ransomware napada širom svijeta, i u svakoj vertikali, SecurityHQ je objavio bijelu knjigu pod nazivom "SecurityHQ's Zero Trust x40". Ovaj članak pruža popis od 40 jednostavnih, jeftinih i zdravorazumskih ublažavanja kojima se nastoji razbiti kontradiktorne taktike potrebne za uspješno organiziranje ransomware napada širom poduzeća, uključujući početni pristup, eskalaciju privilegija, bočno kretanje i eksfiltraciju.  

Ovaj rad uključuje preko 40 preporuka za pomoć organizacijama u zaštiti od prijetnji, kako budućih, tako i sadašnjih. Obrazloženje iza svake preporuke, sa stvarnim primjerima i analizom nedavnih prijetnji ransomwareom. Istraživanje ključne važnosti "asimetričnog ratovanja" i procjena krajolika buduće prijetnje. Stoga, svakako ne propustite „bijelu knjigu“ koja može spriječiti puno glavobolja.

Preuzmite „bijelu knjigu“

Pročitano 249 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja