Prijenosno računalo Lenovo Yoga Slim 7i Pro od sada i s OLED zaslonom

Prijenosno računalo Lenovo Yoga Slim 7i Pro od sada i s OLED zaslonom

Vijesti Napisao/la  Cobra Srijeda, 13 Siječanj 2021 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

13. siječnja, 2021. | Zagreb

Uredio: Božidar Žitnik

 

Prijenosno računalo Lenovo Yoga Slim 7i Pro od sada i s OLED zaslonom 

Kako bi budućnost tankih i laganih računala postala još svjetlija kompanija Lenovo predstavila je 14-inčno prijenosno računalo Yoga Slim 7i Pro. Navedeno računalo korisnicima pruža izbor između LCD i fantastičnog OLED zaslona. Naravno, poznavatelji dobro znaju što znači OLED zaslon, a osobito još kada se nalazi na prijenosnom računalu. Stoga nas istinski veseli da je novo prijenosno računalo Lenovo Yoga Slim 7i Pro (OLED verzija) s 14-inčnim panelom OLED 90 Hz upravo predstavljeno na CES-u. Slično kao i inačica s LCD zaslonom uz podršku za certifikat Intel Evo uključuje do posljednje 11. generacije Intel Core procesora s grafikom Iris Xili grafičku karticu NVIDIA GeForce MX450.  


Zaista, Lenovo neprestano poboljšava korisničko iskustvo predanošću odvažnim inovacijama, profinjenoj izradi i pametnijoj tehnologiji, poput trenutačnog pokretanja uređaja prilikom dizanja poklopca prijenosnog računala, hands-free prijave i načina inteligentnog hlađenja. Izrađeni kako bi podržavali certifikat Intel Evo, Lenovo i Intel očekuju verifikaciju ovog ažuriranog dizajna prijenosnog računala s OLED zaslonom u drugom kvartalu 2021. ukoliko ne dođe do budućih podešavanja. Štoviše, samo upotrijebite ugrađene mikrofone vašeg prijenosnog računala Yoga za povećanje hands-free funkcionalnosti Alexa na vašem računalu.


Uz OLED panel koji proizvodi Samsung Display, 14-inčni Yoga Slim 7i Pro dostupan je s OLED zaslonom do 2.8K (2880 x 1800) i nudi brzinu osvježavanja od 90 Hz što smanjuje lag i nudi veći omjer slike 16:10 za veći radni prostor. To je prvo prijenosno računalo iz linije Yoga koje korisnicima nudi tako impresivnu nadogradnju OLED tehnologije zaslona, čineći ga bitno drugačijim od LCD-a. Atributi krominance (chroma) pojačavaju se do 1,25 puta više od količine koja se pruža preko LCD-a, što rezultira većom frekvencijom boja i zasićenjem crne boje uz pojačani omjer kontrasta koji omogućuje 667 puta veću definiciju u odnosu na LCD. Ova pametnija kombinacija kvalitete zaslona, tankog dizajna prijenosnog računala, mobilnih procesora i (AI) umjetne inteligencije zajedno radi na stvaranju vrhunskog prijenosnog računala koji nudi bolju kvalitetu slike uz nisko vrijeme odaziva i malu potrošnju energije.  

Ima impresivnu 100%-tnu pokrivenost  DCI-P3 palete boja i 125% sRGB spektra za živopisne boje, pružajući realističnije HDR iskustvo idealno za vrhunsku obradu videozapisa i fotografija. Usto, HDR pojačava kontrast između najsvjetlijih i najtamnijih dijelova slike. Također uz Dolby Vision možete pomaknuti granice kvalitete slike.

 

Yoga Slim 7i Pro (OLED) dolazi u nijansi Slate Grey


S naslijeđem pružanja transformativnih doživljaja prijenosnih računala, Yoga je uvijek bila predvodnik po pitanju stila, sadržaja i prenosivosti. Korisnici će cijeniti koliko je njihova kvaliteta slike na ekranu jasna i čitljiva čak i na otvorenom pod izravnom sunčevom svjetlosti što je rezultat mogućnosti emitiranja vlastite svjetlosti svakog pojedinog piksela. Na taj način se oni mogu neovisno osvijetliti, zatamniti i isključiti kako bi se poboljšao kontrast. Razmotrite svoju želju za savršenom dubokom crnom i živopisnijim bojama OLED zaslona, kao i želju za smanjenim emisijama plavog svjetla do 70% u odnosu na LCD zaslon za zdravlje očiju.
 

U.S. cijena i dostupnost 

14-inčna Yoga Slim 7i Pro (OLED verzija) nije dostupna u Sjevernoj Americi. Više detalja o dostupnost u regijama AP i EMEA bit će dostupno naknadno. Cijena će ovisiti o tržištu.

  

 

Spec Table

Yoga Slim 7i Pro (OLED version)

­CPU + iGPU

Up to Intel 11th Gen i7 + Intel Iris Xe

dGPU

Up to NVIDIA GeForce MX450

RAM

Up to 16GB

Display Size and Panel

14” OLED

Refresh Rate

90Hz

Color Space

Up to 100% DCI-P3 125% sRGB

Dolby Vision

Storage

Up to 1TB PCIe SSD

Audio

Harman speakers and Dolby AtmosÒ

Webcam

IR Camera (dual mics)

Wi-Fi/Bluetooth

Wi-Fi 6 / 5.0

Battery Capacity

61 WHr

Colors

Slate Grey

Ports

2 x USB Type-C™ (Intel Thunderbolt 4, Power Delivery 3.0, DisplayPort™ 1.4, USB 4.0)

1 x USB-A (USB 3.2 Gen 1)

1 x Audio Combo Jack

Dimensions

W x D x H

12.3" x 8.7" x 0.7 (in)

Weight

Up to 3.2 lbs

 

U.S. cijena i dostupnost 

14-inčna Yoga Slim 7i Pro (OLED verzija) nije dostupna u Sjevernoj Americi. Više detalja o dostupnost u regijama AP i EMEA bit će dostupno naknadno. Cijena će ovisiti o tržištu.

Pročitano 121 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja