CISEx – početak AI lige

CISEx – početak AI lige

Vijesti Napisao/la  Cobra Utorak, 23 Veljača 2021 00:00 Video sadržaj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

23. veljače, 2021. | Zagreb

Uredio: Božidar Žitnik 

CISEx – početak AI lige 

Sam naziv CISEx-ove lige nas je zamalo zbunio,  no, ubrzo je sve postalo jasno. U našoj prošlotjednoj emisiji razgovarali smo s predsjednikom udrugom CISEx, koja je zajednički u suradnji s udrugom CroAI, upravo pokrenula hrvatsku AI ligu. Saznali smo i zanimljivu priču koja je ujedno i prvi zadatak. Naime, liga potiče rad developera na konkretnom zadatku izrade algoritma koji će omogućiti automatsko prepoznavanje dupina.


Više detalja nam je pojasnio Davor Runje, predsjednik CISEx-a, a kako smo saznali sam zadatak je napravljen u suradnji s udrugom Plavi svijet.


Stoga smo porazgovarali i s doc.dr.sc. Holcer Draškom. Zgodno i važno je napomenuti da su projekt prepoznale i tvrtke Infobip, Photomath i Porsche Digital Croatia koje će svojom podrškom sigurno učininiti događanje uspješnim.Naravno, ukoliko vas zanima, linkom u nastavku možete pristupiti i samom natjecanju: 
https://cro-ai-league.cisex.org/
Pročitano 89 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja