U dvije godine na hrvatskom tržištu Glovo je dostavio više od 9 milijuna proizvoda

U dvije godine na hrvatskom tržištu Glovo je dostavio više od 9 milijuna proizvoda

Vijesti Napisao/la  Cobra Petak, 30 Travanj 2021 00:00 Video sadržaj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

30. travnja, 2021. | Zagreb
Uredio: Božidar Žitnik 

 

U dvije godine na hrvatskom tržištu Glovo je dostavio više od 9 milijuna proizvoda 

  • Glovo je 2019. godine počeo s radom u Zagrebu, a trenutno je prisutan u 11 gradova.
  • Svaka peta osoba u Hrvatskoj preuzela je Glovo aplikaciju na svoj mobitel, odnosno, svaka druga u gradovima u kojima je Glovo prisutan.
  • U dvije godine poslovanja na hrvatskom tržištu, Gloveri su dostavili skoro 9 milijuna proizvoda i tako prešli 12 milijuna kilometara.
  • Narudžbe namirnica pomoću Glovo aplikacije od početka pandemije koronavirusa u Hrvatskoj porasle su za više od 500 % u odnosu na vrijeme prije pandemije. 

Glovo, aplikacija koja povezuje korisnike s restoranima, lancima supermarketa i maloprodajnim trgovinama, a ima i iznimno važnu kategoriju „bilo što“ koja korisnicima omogućava da naruče što god zažele u svom gradu, ovaj mjesec obilježava dvije godine prisustva na hrvatskom tržištu.


Glovo je španjolski startup koji je krenuo s radom 2015. godine, a danas je jedna od vodećih svjetskih platformi za dostavu različitih kategorija proizvoda, ističe Teo Širola generalni direktor Glovo Hrvatska te nastavlja:

Teo Širola - Glovo

„Glovo je 2019. godine počeo s radom u Zagrebu, u samo dvije godine proširili smo poslovanje na 11 gradova, a vrlo skoro planiramo otvaranje novih gradova. S obzirom na izazovna vremena u kojima živimo izrazito smo zadovoljni uspjehom platforme.

Glovo - konferencija za medije

Naime,
u samo dvije godine svaka peta osoba u Hrvatskoj preuzela je Glovo aplikaciju na svoj mobitel. Kako bismo nastavili pozitivan trend svakako ćemo posebnu pažnju posvetiti razvoju i rastu kategorije dostave gotove hrane i kategorije dostave namirnica, naravno sve uz ključna lokalna partnerstva.

Glovo - Komunikacijski laboratorij 

Više od 1.000 trenutno aktivnih Glovera dostavlja proizvode u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Zadru, Rijeci, Slavonskom Brodu, Sisku, Puli, Karlovcu, Varaždinu i Velikoj Gorici.


Swanky Monkey Garden

U dvije godine poslovanja na hrvatskom tržištu, Gloveri su dostavili skoro 9 milijuna proizvoda i tako prešli 12 milijuna kilometara što je jednako kao da su 30 puta prešli udaljenost od Zemlje do Mjeseca.

Glovo - Komunikacijski laboratorij

Među najčešće naručivanim namirnicama našle su se banane kojih je dostavljeno više od 20 tona, zatim mlijeko kojeg je dostavljeno više od 70.000 litara te voda, krumpir i jaja. Od gotove hrane najpopulariniji je takozvani fast food – burgeri, pizza i grill.

Glovo - konferencija za medije

S obzirom na aktualnu pandemiju, dostave su postale još važnije kako za korisnike, tako i za partnere Glova. Narudžbe namirnica pomoću Glovo aplikacije od početka pandemije koronavirusa u Hrvatskoj porasle su za više od 500 % u odnosu na vrijeme prije pandemije.

Glovo - konferencija za medije

Iz Glova ističu kako je porast narudžbi u toj fazi razvoja očekivan, međutim činjenica je da je pandemija doprinijela tako visokim rezultatima. Među najtraženijim pojmovima u aplikaciji za vrijeme pandemije našao se kvasac, a od dostavljenog kvasca u posljednjih godinu dana moglo se ispeći preko 5 000 kruhova.

Glovo - Komunikacijski laboratorij

Na globalnoj razini, na 20 tržišta na kojima posluje Glovo ima snažnu bazu od više od 10 milijuna korisnika i izvrsnu partnersku mrežu. Španjolska tvrtka nedavno je osigurala investiciju vrijednu 450 milijuna eura (530 milijuna američkih dolara) u krugu financiranja serije F. Glovo će investiciju iskoristiti za razvoj Q-commerce odjela i proširivanje svoje jedinstvene više-kategorijske ponude na svim tržištima na kojima posluje.

Glovo - konferencija za medije

Pročitano 122 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja