Sve ključne najave s Microsoft Builda 2022 – inovacije se nastavljaju

Sve ključne najave s Microsoft Builda 2022 – inovacije se nastavljaju

Vijesti Napisao/la  Cobra Četvrtak, 02 Lipanj 2022 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

02. lipnja, 2022. | ZagrebUredio: Božidar Žitnik 
 

Sve ključne najave s Microsoft Builda 2022 – inovacije se nastavljaju

Microsoft je na svojoj trodnevnoj godišnjoj konferenciji Build 2022 (od 24. do 26. svibnja)  najavio nove alate i ažuriranja značajki za zajednicu developera. Većina značajki stvorena je da developerima olakša kreiranje izvornih aplikacija za više platformi, migriranje u Azure oblak i poboljša vidljivost aplikacija u Microsoft storeu.


Ažuriranja i inovacije dio su nekoliko ključnih kategorija: 

  • Utjecaj umjetne inteligencije i razvoja potpomognutog umjetnom inteligencijom – održavanje tijeka rada developera.
  • Više prilika uz Windows za developere s uključenim novim uzorcima hibridnih AI aplikacija za krajnje točke.
  • Održavanje produktivnosti developera – predstavljanje tehnoloških inovacija koje će pomoći da se taj isti osjećaj tijeka rada širi kroz organizaciju uz automatizaciju. 

Istaknuta područja tek su početak kada su u pitanju nove značajke i proizvodi za developere predstavljeni na Buildu. Ostale novosti uključuju:

Microsoft_build/microsoft-store-ads

  • Okruženja za developere u oblaku i DevSecOps, uključujući novosti o korisničkom sučelju višeplatformne aplikacije .NET, inače poznate kao .NET MAUIkoje je od sada generalno
  • Cloud izvorne aplikacije koje pružaju nove razine skaliranja i performansi uz veću pouzdanost, uključujućiAzure Container Apps, uslugu hostinga bez poslužitelja pa se developeri mogu usredotočiti na aplikacije umjesto na upravljanje temeljnom infrastrukturom oblaka.
  • Microsoft Intelligent Data Platform,nova, integrirana platforma koja objedinjuje baze podataka, analitiku i upravljanje kako bi osnažila organizacije da ulažu više vremena u stvaranje vrijednosti umjesto u integraciju i upravljanje fragmentiranim posjedom podataka.
  • Microsoft Store Ads, novi proizvod osmišljen kako bi pomogao developerima da razvijaju svoje poslovanje tako što će svoje aplikacije ili igre prikazati odgovarajućim korisnicima u pravom trenutku. U nadolazećim mjesecima developeri mogu sudjelovati u pilot programu, u kojem će moći kreirati reklamne kampanje za Microsoft Store koristeći Microsoft Advertising.
  • Novo Live Share iskustvo za aplikacije na Teams platformi, koje dijeljenje zaslona na sastancima podiže na višu razinu čineći sastanke interaktivnijima. Developeri mogu izraditi Live Share aplikacije u Teamsima koje sudionicima sastanka omogućuju da uređuju, dodaju bilješke, zumiraju i komuniciraju s dijeljenim sadržajem na nove načine.
  • Metaverse stvara potpuno novo okruženje za povratne informacije i priliku za poslovanje. Metaverse iskustva omogućit će korisnicima da učinkovitije modeliraju, automatiziraju, simuliraju i predviđaju promjene unutar svojih industrijskih okruženja, dobiju bolji osjećaj prisutnosti u novom svijetu hibridnog rada i stvore prilagođene imerzivne svjetove kako bi otvorili nove prilike za povezivanje i eksperimentiranje.

Satya Nadella  
Obraćanje izvršnog direktora Microsofta Satye Nadelle tijekom Builda također je bilo fokusirano na strategiju tvrtke da osnaži developere da ubuduće mogu biti još agilniji i  inovativniji uz višu razinu sigurnosti. Nadella je istaknuo pojam „tijek rada developera“ (developer flow), termin koji sugerira da se korisnici i dobavljači usluga moraju uklopiti u način razmišljanja uobičajen u svijetu developera. "Želimo olakšati developerima prijelaz od ideje do koda, od koda do oblaka te od oblaka do cijelog svijeta,“ komentirao je.

Za više informacija možete posjetiti Microsoft stranicu posvećenu Buildu, gdje možete pronaći više informacija o najavama i sažetak svih novosti s Builda.

Microsoft (Nasdaq “MSFT” @microsoft) omogućava digitalnu transformaciju za eru inteligentnog oblaka i inteligentnog ruba. Njegova misija je osnažiti svaku osobu i svaku organizaciju na svijetu da postignu više.

Pročitano 294 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja