Lenovo - Yoga Book - IFA 2016.

Lenovo - Yoga Book - IFA 2016.

Vijesti Napisao/la  Cobra Ponedjeljak, 12 Rujan 2016 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Agencijska vijest, 31.08.2016., foto: Lenovo press.

Yoga Book preispituje izgled i izvedbu tableta , dolazi s nikada prije viđenim značajkama kao što su Instant Halo tipkovnice i dvonamjenska olovka koja piše na papiru i zaslonu

Na berlinskoj IFA-i 2016., kompanija Lenovo je 31. kolovoza Yoga Book. U kompaniji se s ponosom, ali i s razlogom hvale kako se radi o najtanjem i najlakšem tabletu 2 u 1. Na taj način, korisnici dobivaju ultimativni tablet za rad u pokretu koji omogućava vrhunsku produktivnost. 


 

Lenovo je napokon omogućio prirodnu primjenu olovke za pisanje ili crtanje na zaslonu osjetljivom na dodir. Naime, tu je dvonamjenska stylus olovka koja se ponaša na papiru poput svake druge prave olovke, a isti je i doživljaj na zaslonu uređaja. Uz to, tu je i Instant Halo tipkovnica koja je iznenađujuće kvalitetna i korisnici ne trebaju puno vremena za privikavanje.

02 Yoga Book Pen

 

Halo tipkovnica dolazi s pozadinskim osvjetljenjem i osjetljivošću na dodir. Tako se  isprepliću softver i hardver u jedno fluidno sučelje. Naravno, tu je i zaslon osjetljiv na dodir koji je napravljen od stakla, a prilagođen je tvrd, mat osjećaj. Nama se osobito svidio zaštitni sloj koji spriječava odbljeske, što doprinosi ugodnijem radu. Posebnost Halo tipkovnice je u tome što nema fizičkih tipaka, već se iste prikazuju u obliku bijele konture na drugoj ploči Yoga Booka i to samo prema potrebi. Zgodno je napomenuti da se Halo tipkovnica stalno  „uči i prilagođava” navikama tipkanja korisnika, zahvaljujući ugrađenom softwaru za prediviđanja i sa sposobnošću učenja.

06 Yoga Book Painting

Uz kvalitetno iskustvo tipkanja, korisnici mogu doseći i brzinu pisanja uporedivu s fizičkim tipkovnicama, što je do sada bilo nezamislivo u svijetu tablet računala. Kao što sam ranije spomenuo, radi se o najtanjem (svega 9.6mm kada je zatvoren – a na najtanjem rubu svega 4.05mm) i najlakšem (960g) tabletu 2 u 1, na svijetu. Na taj način, naziv Yoga Book potpuno opravdava svoj naziv. Jednostavan je za držanje i nošenje, baš poput knjige. Prenosivosti i radu izvan ureda, doprinosi i trajanje baterije čak do 15 sati, a dodatnoj praktičnosti doprinosi kvalitetan okretni zglob od 360 stupnjeva.

05 YOGA BOOK LIFESTYLE

 

Inače, radi se o 10,1-inčnom IPS FHD zaslonu, uz zvuk visoke kvalitete, za koji se brine Dolby Atmos sustav. Navedena olovka je svojevrsno tehnološko čudo. Real-pen pribor osnažen je s IT tehnologijom Wacom feel za rad s najsuvremenijim filmom elektro-magnetske rezonancije (EMR) unutar višenamjenske tipkovnice koja omogućuje ovu digitalizaciju u  stvarnome vremenu.  Multifunkcionalna tipkovnica i real-pen dodatak stvaraju prirodan dojam crtanja na ravnoj površini papira, umjesto izravno na zaslonu računala, bez potrebe da se blokiraju dijelovi rada sa rukom ili olovkom. Ili možete crtati izravno na zaslonu, ovisno o želji. Real-pen dodatak može crtati s preciznošću olovke ili kista, uz 2048 razina pritiska i mogučnošću detektiranja kuteva od 100 stupnjeva. Osim toga, nikada ga nećete morati puniti ili mijenjati - real-pen dodatak ne zahtijeva baterije i njegova tinta može biti zamijenjena sa standardnim ulošcima sa tintom, baš kao što je to slučaj i s konvencionalnog olovkom. Za ugodan rad brine se Intel Atom X5 procesor, a tu je i 64GB interne memorije i 4GB RAM memorije. Lenovo se pobrinuo i za unaprijeđeno grafičko iskustvo, a korisnici mogu birati između Android i Windows verzije ovog sjajnog uređaja.

04 YOGA BOOK LIFESTYLE

Pročitano 644 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja