HONOR smjelo korača u budućnost

HONOR smjelo korača u budućnost

Vijesti Napisao/la  Cobra Utorak, 15 Studeni 2022 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

15. studeni, 2022. | Zagreb Uredio: Božidar Žitnik   

HONOR smjelo korača u budućnost

 

Poznata kineska poslovica kaže „Razmislite o prošlosti i znat ćete budućnost“. HONOR to prilično dobro zna, posebno nakon što je u studenom 2020. postao neovisan brend te počeo graditi vlastiti put i budućnost. U posljednjih godinu dana brzim koracima HONOR je uspio ne samo predstaviti nove proizvode, već i stvoriti uvjete koji će omogućiti dvije velike prekretnice – osvajanje kineskog tržišta i vrlo važan ulazak na europsko tržište.

Iako globalno tržište doživljava značajnu recesiju, HONOR je u manje od dvije godine postigao ono što nitko drugi nije mogao učiniti. U srpnju 2022. postao je prva tvrtka u Kini s 19,5% tržišnog udjela u drugom tromjesečju i s 13,1 milijun isporučenih mobilnih telefona (prema IDC-u). Ovo nije slučajnost. Od početka HONOR ništa nije prepuštao slučaju i pokazao je svoje namjere da stekne izgubljeni teren i oporavi se na globalnim tržištima.
 

Od nezavisnosti do inovacija.

HONOR_70

HONOR je započeo svoje putovanje stekavši značajno znanje i milijune obožavatelja širom svijeta koji su imali velika očekivanja od novog početka. Predanost HONOR-a otvorenosti, suradnji i doprinosu industriji vrlo je duboka. Misija tvrtke razvojem tehnologija koje rade s otvorenim ekosustavima je stvoriti veću vrijednost za potrošače i širu industriju. To je ujedno i osnova na kojoj je HONOR započeo svoj neovisni put.
 IFA 2022_Honor

Na IFA 2022 HONOR je najavio svoje širenje na 16 - 20 ključnih tržišta diljem Europe, Bliskog istoka, Afrike, Azije Pacifika i Latinske Amerike. U zapadnoj Europi, HONOR će se usredotočiti na rast ključnih tržišta Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Italije, Španjolske i Finske, te je unutar 18 mjeseci dostigao više od 13.000 zaposlenika, od kojih 60% radi na istraživanju i razvoju u više od 100 zemalja i regija.

HONOR danas pokriva više od 200 operatera i prodajnih partnera i ima više od 30.000 trgovina i šaltera s više od 3.000 servisnih centara, 9 regionalnih pozivnih centara i 180 milijuna aktivnih korisnika širom svijeta.

Ove impresivne brojke ne bi bile moguće da HONOR nije predan inovacijama, ali i pružanju proizvoda visoke dodane vrijednosti svojim kupcima. Kao rezultat ove predanosti dolaze brojne nagrade koje je HONOR osvojio i na MWC 2022 i na IFA 2022.

HONOR je dobio snažno priznanje industrije na svojem prvom globalnom predstavljanju na MWC 2022, kada je kući odnio 29 nagrada „Best of MWC,“ uključujući 19 za HONOR Magic4 seriju proizvoda. Dodjela Magic4 serije kao "Best of MWC" pokazuje da industrija i mediji prepoznaju Honorov novi flagship kao ozbiljnog kandidata u premium klasi uređaja. Prvi put od svoje neovisnosti, HONOR je ove godine nastupio i na pozornici IFA konvencije gdje je osvojio 35 nagrada.

HONOR-70-EISA
Pametni telefon HONOR 70 osvojio je 21 nagradu u različitim kategorijama, uključujući nagradu EISA BEST BUY SMARTPHONE 2022-2023. Usto, veliki broj vodećih svjetskih tehnoloških medija ocijenio je HONOR 70 kao „Best of IFA“, dok je HONOR Pad 8 osvojio nagradu „Best of IFA“ svjetski poznatog glazbeno-zabavnog časopisa Billboard.

Razvoj inovativnog softvera i bliska suradnja s najvećim dobavljačima na svjetskom tržištu bodovi su na koje se HONOR oslanja i na koje stavlja značajan naglasak. HONOR je na IFA 2022 predstavio MagicOS 7.0, novi OS dizajniran za pružanje besprijekornog iskustva na različitim platformama i uređajima. Temelji se na Androidu, kao i na PC i IoT operativnim sustavima, tako da se uređaji s različitim OS-om mogu povezati s MagicOS uređajima na razini sustava. Uz nove promjene korisničkog sučelja, MagicOS 7.0 omogućava korisnicima upravljanje HONOR prijenosnim računalom, pametnim telefonom i tabletom pomoću jedne tipkovnice i miša. Ovom funkcijom korisnici mogu neprimjetno povlačiti datoteke po uređajima i unositi tekst u pametni telefon ili tablet pomoću tipkovnice prijenosnog računala. 

HONOR Magic4 Pro

U partnerstvu s Microsoftom, HONOR međunarodnim korisnicima donosi Phone Link. HONOR Magic4 Pro jedan je od prvih HONOR modela pametnih telefona koji podržavaju Phone Link, a nakon OTA ažuriranja, podržavat će ga i HONOR 70.

Na pouzdanost softvera svakako utječe i sigurnost. Zato je HONOR u suradnji s Qualcommom na temelju mobilne platforme Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 razvio dvojni sigurnosni sustav (HTEE +QTEE) HONOR Magic4 serije koji pruža poboljšane sigurnosne zahtjeve za ključne usluge diljem svijeta.

 

Put do vrhunske kvalitete...
 HONOR Intelligent Manufacturing Industrial Park

HONOR inzistira na kvaliteti izrade, a tvrtka je postavila stroge standarde u svakoj fazi procesa razvoja proizvoda, s više od 600 standarda kvalitete koji pokrivaju sve aspekte dizajna proizvoda, razvoja, materijala i proizvodnje. Svaki HONOR pametni telefon podliježe strogim kontrolama kvalitete i prije puštanja u prodaju mora proći preko 400 testova i preko 20 globalnih standarda certificiranja.

Međutim, najvažnije od svega je da je u manje od 16 mjeseci HONOR izgradio HONOR Intelligent Manufacturing Industrial Park koji je prva tvornica koju sam financira. 75% proizvodne linije završava se automatizacijom, od čega je više od 40% razvio HONOR-ov vlastiti tim za istraživanje i razvoj. HONOR-ova automatizirana proizvodna linija omogućuje jednom pametnom telefonu da napusti liniju svakih 28,5 sekundi (vrijeme ciklusa). Sinergija između istraživanja i razvoja i proizvodnje osigurava dosljednu visoku kvalitetu na globalnoj razini.

 

300+ novih prijava patenata svaki mjesec

 HONOR Magic V

Neosporno je da je HONOR u proteklih 18 mjeseci poduzeo mnoge korake naprijed i još jednom uspio ostaviti svoj trag na tržištu koje se suočava s mnogim izazovima. U tom kontekstu HONOR je predstavio niz inovacija koje su realizirane kroz 6 R&D centara i više od 100 inovativnih laboratorija.

Honorov savršen preklopni mehanizam na HONOR Magic V i HONOR Image Engine dva su primjera koji pokazuju kako se Honorove mogućnosti istraživanja i razvoja koriste za rješavanje onog što je korisnicima važno.

U vrijeme predstavljanja, HONOR Magic V bio je najtanji preklopni pametni telefon na svijetu koji se sklapa prema unutra. Njegov „Rotating Water Droplet Hinge” mehanizam rotirajuće šarke stvara prostor nalik kapljici vode te omogućuje savršeno preklapanje bez razmaka. Kada se preklopi, veličina zaslona je poput običnog pravokutnog pametnog telefona.

HONOR Image Engine je slikovni sustav koji rekonstruira proces snimanja putem naprednog hardvera i softvera (algoritama i umjetne inteligencije) za isporuku zapanjujućih, visokokvalitetnih fotografija i snimaka u jedinstvenom i dosljednom stilu. HONOR Magic4 Pro i HONOR Magic4 Ultimate svjedoče o učinkovitosti rješenja, a potonji je postigao 146 bodova na DXOMARK Overall Camera Score – najvišoj ocjeni ikada koju je dala autoritativna organizacija za procjenu proizvoda.

Ako je u manje od 2 godine HONOR uspio i postigao toliko, očekujemo dinamičniji nastavak, a zašto ne i osvajanje globalnog vrha na globalnom tržištu pametnih telefona i IoT-a.

Pročitano 415 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja