UGI Wholesale - GEANT UGI Wholesale - GEANT

UGI Wholesale vodeći je igrač na regionalnom tržištu telekomunikacija

Vijesti Napisao/la  Cobra Ponedjeljak, 10 Srpanj 2023 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
10. srpnja, 2023. | Zagreb| Uredio: Božidar Žitnik   

UGI Wholesale vodeći je igrač na regionalnom tržištu telekomunikacija 

UGI Wholesale postao je odobreni pružatelj telekomunikacijskih usluga za GÉANT, europsku istraživačku i računalnu mrežu. Ova poslovna jedinica United Grupe u zadnje je dvije godine uspješno realizirala niz složenih projekata diljem Europe.  

Samo dvije godine od osnivanja, UGI Wholesale, nova poslovna jedinica United Grupe, pozicionirala se kao vodeći igrač na veleprodajnom tržištu telekomunikacija srednje južne i istočne Europe.


Sa sjedištem u Grčkoj, ali i uredima u Bugarskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, poslovna jedinica United Grupe - UGI Wholesale, zadužena za koordinaciju telekomunikacijskih veleprodajnih aktivnosti, uspješno je provela brojne složene projekte čime se profilirala kao regionalni lider u područjima podatkovnih usluga, roaming i mobilne te veleprodajne govorne usluge.

UGI Wholesale je, putem svoje podružnice Vivacom Bulgaria EAD, postao odobreni pružatelj telekomunikacijskih usluga za GÉANT, europsku istraživačku i obrazovnu mrežu. Mreža GÉANT, koju sufinancira Europska unija, podupire informacijski ekosustav infrastrukture i usluga za unaprjeđenje istraživanja, obrazovanja i inovacija na globalnoj razini. U skladu s misijom GÉANT-a UGI Wholesale je u zadnje dvije godine preuzeo i uspješno realizirao projekte kao što su isporuka lota koji povezuje Zagreb i Ljubljanu tamnim vlaknom, zatim isporuka četiri lota koji povezuju Zagreb-Beograd-Sofiju-Solun i Sofiju-Bukurešt tamnim vlaknom, dok je za dodijeljena tri lota za povezivanje s višestrukim 100G prijenosnim uslugama Podgorica-Zagreb, Sofija-Istanbul i Istanbul-Solun, isporuka planirana ove godine. 

Nakon uspješno završenih navedenih projekata, suradnja s GÉANT-om dodatno je poboljšana dodjelom lota za 100G prijenosnu uslugu koja povezuje Tiranu i Sofiju, a trenutno je u fazi implementacije. Također, proveden je natječaj u kojem je UGI Wholesale kao partner ponudio 100G prijenosnu uslugu koja povezuje Sofiju-Skopje. 

UGI Wholesale postao je član GEANT-ovog Programa komercijalnog partnerstva na nedavno održanoj GÉANT-ovoj konferenciji TNC23, najvećoj i prestižnoj konferenciji koja povezuje akademske i istraživačke mreže, čiji je domaćin bila Nacionalna istraživačka i obrazovna mreža Albanije (RASH). 

“U UGI Wholesale smo vrlo ponosni što je naš trud, ali i uspješno realizirane složene projekte prepoznao i proslavio GÉANT, koji je zadužen za provedbu jedne od najvećih europskih inicijativa. Iznimno smo sretni što smo uspjeli u ovoj misiji i u najkraćem roku ispunili očekivanja naših partnera. Naša je organizacija izrasla u vrlo snažnog regionalnog igrača koji pruža visokokvalitetne rezultate na velikim i zahtjevnim projektima te smo prepoznati kao pouzdan i vjerodostojan partner u regiji.” Izjavio je Paolo Ficini, CEO, UGI Wholesale. 

Telekomunikacijska mreža United Grupe proteže se diljem Europe, obuhvaćajući Nizozemsku, Njemačku, Austriju, Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu, Srbiju, Bugarsku, Crnu Goru i Grčku te njezina optička mreža ima pristup ukupnom tržištu na kojem je više od 40 milijuna ljudi, nudeći pokrivenost podatkovnim centrima što je čini jedinim neovisnim nositeljem u regiji s tako opsežnim rasponom.

Pročitano 332 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja