Ericsson Nikola Tesla - Summer Camp Ericsson Nikola Tesla - Summer Camp Foto: Božidar Žitnik

ENT Summer Camp - razvoj kompetencija za poslove budućnosti

Vijesti Napisao/la  Cobra Utorak, 12 Rujan 2023 00:00 Video sadržaj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
12. rujna, 2023. | Zagreb| Uredio: Božidar Žitnik 

ENT Summer Camp - razvoj kompetencija za poslove budućnosti 

  • Održan 22. Ericsson Nikola Tesla Summer Camp – odličan primjer sinergije akademske zajednice i gospodarstva u razvoju vrhunskih ICT stručnjaka. 
  • Na lokacijama u Zagrebu, Splitu i Osijeku 64 studenata sa 16 akademskih institucija iz zemlje i inozemstva pod vodstvom 46 mentora ove je godine radilo na 22 projekta na temu Digitalna transformacija: kako podaci mijenjaju naš svijet. 

Na prigodnoj svečanosti održanoj u petak, 8. rujna, zatvoreno je 22. izdanje Ericsson Nikola Tesla Summer Campa. Ovaj kamp, koji kompanija kontinuirano organizira već više od dva desetljeća, postao je tradicionalno mjesto okupljanja studenata koji se žele okušati u radu na inovativnim projektima u realnom sektoru te pri tome koristiti najsuvremeniju tehnologiju. 

Ove su godine sudjelovala 64 studenata sa 16 akademskih institucija iz zemlje i inozemstva koji su uz pomoć 46 mentora tijekom pet tjedana uspješno završili 22 projekta.
ENT Summer Camp 2023 održan je na lokacijama u Zagrebu, Splitu i Osijeku, a studentima je pružena prilika da kroz prikupljanje, analizu i modeliranje podatka, otkriju nove vrijednosti koje u razvoju digitalnih rješenja omogućuje kvalitetna analitika i upravljanje podatcima. 


Predsjednica kompanije, Gordana Kovačević u svom je obraćanju istaknula: „Ericsson Nikola Tesla najveća je softver development kompanija u Hrvatskoj i šire. Već smo godinama najveći hrvatski izvoznik znanja i lider u razvoju suvremene tehnologije i ICT rješenja koja transformiraju industrije i javne usluge te omogućavaju digitalnu zelenu tranziciju društva u cjelini. Aktivno surađujemo s akademskom zajednicom te na taj način doprinosimo podizanju kvalitete obrazovanja.

Mr. sc. Gordana Kovačević | predsjednica kompanije Ericsson Nikola Teslafoto: Božidar Žitnik

Jedan od primjera dobre prakse je i naš Summer Camp koji smo, u suradnji s FER-om, pokrenuli 2001. godine, a koji smo tijekom godina razvijali i danas uključuje brojna sveučilišta i njihove studente. Do sada je u našem Summer Campu sudjelovalo gotovo 1000 studenata, a mnogi od njih danas su naši zaposlenici. Ericsson Nikola Tesla okruženje je koje pruža brojne prilike za stjecanje znanja te profesionalni rast i razvoj. Stoga vjerujem da će i među vama biti onih koji će nakon završetka studija postati članovi našeg velikog tima.“    
 Darko Huljenić, voditelj ENT Summer Campa i direktor Istraživanjafoto: Božidar Žitnik

„Veseli me što je u studentskoj populaciji naš Summer Camp postao svojevrsni zaštitni znak Ericssona Nikole Tesle. Već 22 godine provodimo ovaj projekt koji uspješno spaja akademsku zajednicu s gospodarstvom i kontinuirano ga razvijamo kreirajući nove prilike za studente, akademske institucije i gospodarstvo.“ rekao je Darko Huljenić, voditelj ENT Summer Campa i direktor Istraživanja, i dodao „Kad smo pokrenuli ovaj projekt bili smo jedinstveni i to je konstanta koju nastojimo održati. Svake godine odabiremo aktualne teme kampa koje u konačnici rezultiraju inovativnim projektima i rješenjima te zadovoljnim sudionicima.“

Ericsson-Nikola-Tesla - Summer Campfoto: Božidar Žitnik

U ime akademske zajednice okupljenima na svečanosti kratko su se obratili prof. dr. sc. Tomislav Matić, dekan Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek u sastavu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i  prof. dr. sc. Bojan Trkulja, prodekan za nastavu Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Ericsson Nikola Tesla - Summer Camp 2023foto: Božidar Žitnik

Pročitano 434 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja