Hrvatski Telekom ponovo osvojio 'Best in Test' nagrade za najbolju fiksnu širokopojasnu i mobilnu mrežu Hrvatski Telekom ponovo osvojio 'Best in Test' nagrade za najbolju fiksnu širokopojasnu i mobilnu mrežu Foto: Hrvatski Telekom

Hrvatski Telekom ponovo osvojio 'Best in Test' nagrade za najbolju fiksnu širokopojasnu i mobilnu mrežu

Vijesti Napisao/la  Cobra Utorak, 19 Ožujak 2024 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
19. ožujka, 2024. | Zagreb l Uredio: Božidar Žitnik 

Hrvatski Telekom ponovo osvojio 'Best in Test' nagrade za najbolju fiksnu širokopojasnu i mobilnu mrežu 

Hrvatski Telekom ponovno je osvojio obje umlaut 'Best in Test' nagrade za najbolju mobilnu i fiksnu širokopojasnu mrežu, čime je dodatno učvrstio status vodeće mreže u Hrvatskoj.


Nagrade su odraz najboljih performansi HT-ovih mreža, potvrđenih putem analize provedene na u Hrvatskoj nikad većem uzorku od 101,5 milijuna u mobilnoj mreži te na 3,1 milijun uzoraka i više od 5770 linija u fiksnoj mreži. 

U dubinskoj analizi su tijekom šestomjesečnog razdoblja, od kolovoza 2023. do siječnja 2024. godine, detaljno promatrani i obuhvaćeni ključni parametri koji utječu na kvalitetu i performanse mreže, a to su širokopojasna pokrivenost, brzina downloada i uploada, latencija, glasovne usluge. 

Hrvatski Telekom osvojio je umlaut 'Best in Test' nagradu za najbolju mobilnu mrežu četvrtu godinu zaredom, dok je fiksna širokopojasna mreža HT-a po treći put zaredom prepoznata kao najbolja. 

Zadnja u nizu međunarodno reprezentativnih nagrada za najbolju mobilnu i optičku mrežu odraz je nikad većih ulaganja Hrvatskog Telekoma u iznosu od 361,4 milijuna eura u infrastrukturu i sustavno unaprjeđenje kvalitete naših mreža koja je danas na najvišim razinama ikad. 

Tijekom proteklih 12 mjeseci tri neovisne analize, koristeći sve tri vrste istraživanja mobilnih mreža – gdje korisnici sami aktivno testiraju mreže, kroz crowdsourcing podataka o kvaliteti usluga, te terenska mjerenja u stvarnim uvjetima – potvrdila su kako je mreža Hrvatskog Telekoma nedvojbeno najbolja. Pokrivenost našom gigabitnom 5G mrežom kontinuirano povećavamo u svim dijelovima Hrvatske. Mreža nikad nije bila pouzdanija, brža i to uz 30 postotni godišnji rast prometa, a usto imamo i najveći udio 5G i postojećeg spektra, što je jamstvo daljnjeg unaprjeđenja i najboljeg korisničkog iskustva – sada i u budućnosti. Daleko najveću gigabitnu FTTH mrežu tijekom 2023. smo ponovno proširili za više od 20%, naša optička mreža već je dostupna za 1,8 milijuna ljudi, a do kraja godine i za više od 2 milijuna i gradimo je diljem Hrvatske, te su danas njome povezana 132 grada i općine u 20 županija, od Vukovara do Višnjana, od Sv.Martina na Muri do Dubrovnika. Našim mrežama, koje su po performansama među najboljima u Europi, stvaramo ključnu digitalnu platformu gospodarskog rasta i društvenog napretka“, izjavio je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma.

Pročitano 348 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja