United Fiber - United Grupa United Fiber - United Grupa Izvor: United Fiber

United Fiber, podružnica United Grupe, započinje izgradnju novog zemaljskog kabela transportne mreže između Atene i Soluna u Grčkoj

Vijesti Napisao/la  Cobra Petak, 07 Lipanj 2024 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
06. lipnja, 2024. | Zagreb l Uredio: Božidar Žitnik 

United Fiber, podružnica United Grupe, započinje izgradnju novog zemaljskog kabela transportne mreže između Atene i Soluna u Grčkoj 

  • Izgradnja novog zemaljskog kabela između Atene i Soluna u Grčkoj, započet će u rujnu 2024. i bit će dovršena do kraja 2025. godine.
  • Nova ruta iz Soluna dodatno će povezati Grčku podružnicama United Grupe u Sofiji i Beogradu, te će, prelazeći cijelu balkansku regiju, dosegnuti glavna čvorišta Zapadne Europe.
  • Dodatno se ojačava pozicija United Grupe kao infrastrukturnog pružatelja usluga korisnicima i velikim poslovnim klijentima u regiji.
  • Veleprodajnim aktivnostima ovog projekta upravljat će UGI Veleprodaja, nova poslovna jedinica United Grupe koja je decidirana za veleprodajne aktivnosti United Grupe. 

United Grupa, vodeći pružatelj telekomunikacijskih i zabavnih usluga u jugoistočnoj Europi, najavljuje  novi infrastrukturni projekt - izgradnju zemaljskog kabela između Atene i Soluna, koji će biti dio šire regionalne mreže, s ciljem povećanja infrastrukture United Grupe u jugoistočnoj Europi.


Izgradnja novog zemaljskog kabela započet će u rujnu 2024. i bit će dovršena do kraja 2025. godine. Implementirat će se u Grčkoj kroz United Fiber, podružnicu United Grupe,  drugog najvećeg pružatelja FTTH usluga u Grčkoj. Projekt je dio međunarodne strategije UG-a za daljnje unapređenje portfelja fiksne infrastrukture.

Povezivanje Atene i Soluna zemaljskim kabelom obuhvatit će 548 km mreže, prolazeći kroz osam gradova  (Atena, Solun, Volos, Lamia, Larisa, Livadeia, Katerini, Teba). Iz Soluna, nova će ruta povezati Sofiju i Beograd te će, prelazeći cijelu balkansku regiju, dosegnuti glavna čvorišta Zapadne Europe preko Ljubljane.

Na istoku će omogućiti jačanje postojeće veze s Turskom i Bliskim istokom, kao i Bugarskom. Na zapadu i jugu, nova će ruta biti dio jezgre koja postojećim podmorskim kabelom povezuje Atenu s Italijom i Kretom.  

Veleprodajom upravljat će poslovna jedinica UGI, koja je dedicirana za telekomunikacijske veleprodajne aktivnosti Grupe, nudeći najsuvremenije usluge povezivosti. One uključuju podatkovni promet, glasovne i mobilne usluge te usluge roaminga svim europskim čvorištima, u partnerstvu s glavnim operatorima i velikim tehnološkim kompanijama.

Paolo Ficini, glavni izvršni direktor UGI-ja objašnjava: "Stvaranjem ove potpuno nove rute, United Grupa pokazuje svoju predanost da bude najveći pružatelj optičke mreže u jugoistočnoj Europi, povećavajući konkurentnost, stvarajući nove mogućnosti ulaganja i ubrzavajući digitalnu transformaciju. Projekt je u skladu sa sve većom potražnjom koja dolazi od značajnih ulaganja u nove podatkovne centre u regiji, kao i u nove podmorske kabele koji se postavljaju u Grčkoj, na južnoj  granici." 

Ovim infrastrukturnim projektom, United Grupa  pokazuje svoju predanost da bude najveći pružatelj optičke mreže u jugoistočnoj Europi, regiji jedinstvene lokacije na raskrižju istoka i zapada. Na taj način povećava konkurentnost regije, stvarajući nove mogućnosti ulaganja i ubrzavajući digitalnu transformaciju obuhvaćenih zemalja. 


Pročitano 378 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja