Stjepan Pavlek Posavec, direktor i predsjednik uprave Koiosa Stjepan Pavlek Posavec, direktor i predsjednik uprave Koiosa Izvor: KOIOS

Zagrebački Koios kupio vodeću britansku tvrtku za analitiku

Vijesti Napisao/la  Cobra Petak, 05 Srpanj 2024 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
05. srpnja, 2024. | Zagreb l Uredio: Božidar Žitnik 

Zagrebački Koios kupio vodeću britansku tvrtku za analitiku 

Ujedinjenjem s Yardom nastavljamo našu ekspanziju na britanskom tržištu te počinjemo suradnju s klijentima među kojima su vodeći telekom, međunarodna banka, energetska kompanija…, rekao je Stjepan Pavlek Posavec, direktor i predsjednik uprave Koiosa 

Nakon što su bankama u Hrvatskoj omogućili uspješnu tranziciju s kune na euro, stigao je novi uspjeh zagrebačke IT tvrtke Koios. Za oko 5 milijuna eura preuzeli su britansku tvrtku Yard i time, nakon Hrvatske i regije, pokrenuli dodatno širenje na veliko i dinamično tržište Velike Britanije.


Britanska tvrtka Yard sa sjedištem u Cardiffu, specijalizirana je za analitiku i pruža uvide o kupcima, profiliranju i objedinjavanju podataka do isporuke automatiziranog ciljanog sadržaja putem marketinških kanala.

Ključna razlika tvrtke Yard u odnosu na konkurenciju nije samo sposobnost implementacije i maksimiziranje postojeće tehnologije klijenata već i pružanje preporuka, obuke i rješenja kroz cjelokupnu ponudu usluga, kako bi se maksimalno povećao povrat ulaganja u marketing. 

S druge strane IT tvrtka Koios, s uredima u Zagrebu i u Londonu, bavi se pružanjem usluga razvoja aplikacija, integracije podataka, poslovne analize i upravljanja projektima te implementacijom Atlassian rješenja korporativnim klijentima, pretežito u financijskom sektoru. Brzina i točnost informacija od presudne je važnosti za donošenje odluka što je glavna odrednica tvrtke Koios.

„Tvrtka Koios osnovana je prije 16 godina i razvila se u lidera u pružanju usluga u financijskoj industriji. Spajanje s tvrtkom Yard omogućit će tvrtki Koios širu bazu korisnika i velike korporativne klijente u Ujedinjenom Kraljevstvu i diljem Europe. Koios je kroz specijalizaciju u financijskom sektoru izgradio reputaciju kao vodeći dobavljač u tom području. Drago nam je da je pod okriljem Koiosa sada i Yard te ćemo sinergijom naših ekspertiza, trenutačnim i budućim klijentima omogućiti još bolju i kvalitetniju uslugu. S Yardom nastavljamo našu ekspanziju te započinjemo suradnju s firmama među kojima su vodeći telekom, međunarodna banka, energetska kompanija…, a njihov nagrađivani tim će svoja znanja i iskustva od sada staviti na raspolaganje i našim klijentima“, rekao je Stjepan Pavlek Posavec, direktor i predsjednik uprave Koiosa.

Buduća suradnja unaprijedit će tako poslovanje obje firme – i hrvatske i britanske - te im otvoriti nova tržišta, povećanje baze klijenata i vrstu usluga koje će odsad moći pružati. 

„Integracija Yarda i Koiosa predstavlja korak naprijed za našu tvrtku, omogućujući nam da kombiniramo naše stručne resurse u analitici s ekspertizom tvrtke Koios. Uvjereni smo da će ova sinergija dodatno unaprijediti našu sposobnost da pružimo vrhunska rješenja našim klijentima i unaprijedimo svoje poslovanje. Hvala svim našim klijentima i partnerima na kontinuiranoj podršci – pred nama su uzbudljiva vremena", poručio je Paul Newbury, direktor tvrtke Yard.

Pročitano 319 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja