Legendarni Lačni Franz oprašta se od Rijeke nastupom na riječkoj Zvečki

Legendarni Lačni Franz oprašta se od Rijeke nastupom na riječkoj Zvečki

Sport i zabava Napisao/la  Cobra Ponedjeljak, 01 Kolovoz 2022 00:00 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

01. kolovoza, 2022. | Zagreb Uredio: Božidar Žitnik 


“Veliki finale” Lačnog Franza

Legendarni Lačni Franz oprašta se od Rijeke nastupom na riječkoj ZvečkiUh, neke stvari zaista izazivaju nostalgiju. Mnogi od nas su odrastali zajedno s dobrom glazbom, a tu svakako ulazi i Lačni Franz. Zapravo, svatko od nas malo starijih bi volio barem još jednom u životu doživjeti glazbeno urbani bunt današnje mlađe glazbene scene.  

 "U osamdesetima na svakom koncertu u Rijeci publika nas je razmazila srdačnim prijemom, zajedničkim pjevanjem i glasnim aplauzima. Osjećali smo se dobrodošli, kao da sviramo doma, pogotovo jer su Rijeka i Maribor bili, i još uvijek su, po svom buntovnom urbanom mentalitetu vrlo slični gradovi. (Matjaž Kek je Mariborčanin iz moje ulice).“ Parafi i Lačni Franz često su zajedno gostovali na novovalnim koncertima po bivšoj državi. Poslije više od 40 godina, Parafi se vraćaju na način kojeg zaslužuju, a Lačni Franz se na isti način oprašta od svoje publike.


Koncertni program nazvan ‘Veliki finale’ uglavnom sadrži pjesme iz vremena prve postave, ali i neke novije iz vremena ‘junior’ postave, koja je ne samo zadržala inovativni duh starih Franza, već ga je podigla na novu razinu, uz puni rockerski zvuk aktualne svjetske live scene. Svi, pa čak i najvjerniji stari fanovi, priznaju vrhunsku izvedbu nadograđenih originala.

Oproštajni koncerti posvećeni su brendu i bendu Lačni Franz, koji zaslužuje svoj ‘Veliki finale’.
Dobrodošle srodne duše!" Zoran Predin

Nakon čak 43 godine karijere i preko 2000 odsviranih koncerata, legendarni slovenski novovalni bend Lačni Franz oprašta se od publike regionalnom turnejom “Veliki Finale” u sklopu koje gostuje i na Zvečka Festivalu. Priliku da posljednji put uživa u pjesmama Zorana Predina i njegove glazbene družine, riječka će publika imati 4. kolovoza na vanjskom terenu podvežičkog Boćarskog doma.


U bezvremenskim tekstovima pjesama Lačnog Franza, lirika Zorana Predina provocira ironijom i sarkazmom, te nestašno isprepliće politiku i društvene tabue s crnim humorom i erotikom, što tekstovima daje dvosmislenost, a bendu prepoznatljivost i alibi. Glazbena kritika ih je često etiketirala kao "kabaret rock", dok ih se danas svrstava pod stilski širi i etabliraniji "hard indie". Ispravno je zapravo oboje jer su u njihovoj autorskoj glazbi primjetni utjecaji jazza i folk nasljeđa, elementi kabareta, bluesa i bogatog iskustva angloameričkog art rocka i post punka.

Od 2014. bend nastupa u pomlađenoj postavi, u kojoj su se Predinu pridružili Anej Kočevar (bas), Luka Čadež (bubanj), Boštjan Artiček (klavijature) i Tine Čas (gitara). Zajedno sviraju stare i nove pjesme energijom Lačnog Franza iz osamdesetih i njome pune žile najmlađe publike, kao i skeptičnih starih fanova.


Ljubitelji Lačnog Franza i Zorana Predina stoga ne bi smjeli propustiti nastup na riječkoj Zvečki :-)))

Vanjski teren Boćarskog doma Podvežica
Ulica Franje Matkovića 1a, Rijeka
Otvaranje vrata: 20:00h
Početak koncerta: 22:00h
Cijena ulaznice: 30 kn
Prodajna mjesta: Dallas Music Shop, Pajol Bar, Caffe Bar Skradin, Celtic Caffe Bard, Klub Mladih Rijeka
Povratna čaša: 10kn (iako mi je ovaj izričaj malo neobičan jer ako dam 10 kuna, onda čašu više ne dam :-)))

Pročitano 332 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 01 Kolovoz 2022 11:48

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja