Panasonic predstavlja novi telefoto objektiv sa zumom i mogućnošću makro snimanja za svoje fotoaparate iz serije LUMIX S:

Panasonic predstavlja novi telefoto objektiv sa zumom i mogućnošću makro snimanja za svoje fotoaparate iz serije LUMIX S: Istaknuto

Objavljeno u Multimedija Napisao/la  Cobra Veljača 25 2021 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

24. veljače, 2021. | Zagreb

Uredio: Božidar Žitnik 

Panasonic predstavlja novi telefoto objektiv sa zumom i mogućnošću makro snimanja za svoje fotoaparate iz serije LUMIX S: 

LUMIX S 70-300mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S. (S-R70300)

Panasonic je upravo predstavio novi zamjenjivi telefoto objektiv sa zumom, LUMIX S 70-300mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S. (S-R70300). Objektiv se temelji na sustavu L-Mount za fotoaparate punog kadra bez zrcala iz serije LUMIX S. Ponuda fotoaparata i objektiva iz serije LUMIX S namijenjenih zahtjevnim tvorcima sadržaja omogućavaju beskompromisnu kvalitetu slike.


Novi objektiv LUMIX S 70-300mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S. krasi izvanredna kvaliteta slike u cijelom kadru, što pak omogućuje snimanje iznimno dojmljivih fotografija i videozapisa. Tu su i vrlo brzo i precizno automatsko fokusiranje i dvostruka stabilizacija slike Dual I.S. za agilnu pokretljivost u cijelom nizu scenarija snimanja, uključujući sportove, životinje, portrete, letjelice i vozila.

 

Uz korištenje revolucionarnih optičkih tehnologija optimalno grupiranje 17 elemenata objektiva u 11 grupa – uključujući jednu leću s dodatno ekstraniskim rasapom (UED, Ultra Extra-low Dispersion), dvije leće s ekstraniskim rasapom (ED, Extra-low Dispersion) i jednu s ultravisokim indeksom loma (UHR, Ultra-High Refractive Index) učinkovito uklanjaju kromatska izobličenja po osima u tele-dijelu te kromatska izobličenja pri uvećanju u širokom dijelu. Točnije, UHR lećom postiže se ujednačena kvaliteta slike od središta prema rubovima slike uz istovremenu sposobnost optimizacije kompaktne veličine cijelog objektiva.

 

Uz izvanrednu minimalnu udaljenost fokusiranja od 0,54m LUMIX S 70-300mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S. postiže maksimalno uvećanje od 0,5x (pri 300 mm) koje omogućuje snimanje makro fotografija i videozapisa u pola stvarne veličine. Okrugao otvor blende s 11 listova nudi prekrasan zaobljeni bokeh u cijelom rasponu zuma.

 

Kombinirajući O.I.S. (optičku stabilizaciju slike) objektiva i stabilizaciju slike kućišta fotoaparata, sustav Dual I.S. za dvostruku stabilizaciju slike fotoaparata iz serije LUMIX S kompenzira trešnju ruke prilikom snimanja i time omogućuje korištenje sporije brzine zatvarača u 5,5 zaustavljanja. Kontrola fokusa sa senzorskim pogonom s maksimalno 480 sličica u sekundi u pozadini je brzog i krajnje preciznog sustava za automatsko fokusiranje.

 

Usprkos tome, LUMIX S 70-300mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S. kompaktan je i lagan te omogućuje ugodan rad u pokretu. Robustan dizajn otporan na prašinu i vlagu može podnijeti upotrebu u nepovoljnim uvjetima, čak i na 10 Celzijevih stupnjeva ispod ništice. Uz to, premaz prednjeg elementa od fluora odbija vodu i ulje. Promjer filtra je 77 mm.

 

Svi objektivi iz serije LUMIX S nude vrhunsko snimanje videozapisa uz mehanizam koji smanjuje disanje fokusa – fenomen koji predstavlja problem pri korištenju zamjenjivih objektiva namijenjenih snimanju fotografija. Sprječava se i pomicanje fokusa tijekom zumiranja, pa je subjekt uvijek u oštrom fokusu, što omogućuje snimanje videozapisa profesionalnog izgleda. Trenutačno se razvija još novih objektiva s nosačem L-Mount, uključujući još tri objektiva F1.8 s velikim otvorom blende, kako bi se dodatno unaprijedila ponuda objektiva iz serije LUMIX S i zadovoljile potrebe korisnika.

 

LUMIX S-R70300 kvalificirajući je proizvod za program LUMIX PRO. Program LUMIX PRO zamišljen je kao podrška korisnicima proizvoda LUMIX kad im je to najpotrebnije, uz cijeli niz pogodnosti koje su dostupne članovima ne samo u njihovoj državi, nego i državama u kojima borave radi posla. Potražite pojedinosti te uvjete i odredbe za kvalificirajuće razine, države i proizvode na web-mjestu www.lumix-pro.com.


Pročitano 289 puta Poslijednja izmjena dana Poslijednja izmjena dana Veljača 25 2021

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja