Canon EOS M50 Mark II – podrška strelovitom rastu stvaranja sadržaja za društvene mreže

Canon EOS M50 Mark II – podrška strelovitom rastu stvaranja sadržaja za društvene mreže Istaknuto

Objavljeno u Multimedija Napisao/la  Cobra Ožujak 01 2021 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

01. ožuka, 2021. | Zagreb

Uredio: Božidar Žitnik 

Canon EOS M50 Mark II – podrška strelovitom rastu stvaranja sadržaja za društvene mreže 

Svestrani bezzrcalni fotoaparat s pametnim značajkama i izvanrednom kvalitetom slike 

Kao svoj odgovor na sve veću potražnju za kvalitetnim fotoaparatima i Canon Europe se pridužuje drugim proizvođačima koji su prepoznali potrebu za manjim ali ne manje kvalitetnim uređajima za vlogere. Pred nama je već druga verzija nagrađivanog modela M50, dakle, EOS M50 Mark II. Uloga vlogera se neprestano širi, a svoje sadržaje sada dijele brojni korisnici raznih hobija ali i onih edukativnih.


Iako nismo ljubitelji aplikacije, zgodno je primjetiti kako je samo u Europi između 3. kvartala 2019. i 2. kvartala 2020. mjesečno korištenje servisa TikTok naraslo 93 posto u populaciji između 16 i 64 godine. Malen i moćan fotoaparat bez zrcala EOS M50 Mark II čini postupak od snimanja do prijenosa sadržaja lakšim nego ikad prije. Uređaj može snimiti 4K videozapis u vodoravnom i okomitom položaju ili streamati uživo u punoj HD razlučivosti izravno na YouTube. Na taj način, omogućuje stvarateljima sadržaja da podignu svoje uratke na novu razinu. Uz 3,5-milimetarski priključak za mikrofon te čisti HDMI i USB izlaz, ovaj fotoaparat ima sve potrebne ulazne i izlazne priključke.


Kompaktno kućište, te dodirni zaslon za različite kutove gledanja, uz kompatibilnost s nizom Canonovih objektiva, znači da korisnici imaju potpunu kreativnu slobodu – bilo da snimaju prekrasno kadrirana obraćanja  kameri ili vlogaju u pokretu. Naravno, tu su i napredne mogućnosti mobilnog povezivanja putem Wi-Fija i Bluetootha.

 

 

 

 Treba naglasiti da se ovdje radi o APS-C senzoru od 24,1 megapiksela, a zgodno je znati da uređaj normalno funkcionira pri temperaturama od 0 do 40 °C, a može se slobodno koristiti uz uz vlagu od 85% ili manje. Inače, uređaj dolazi u dvije boje, crnoj i bijeloj, a kako se čini i sama boja danas kod Canona utječe na težinu. Naime, Canon EOS M50 Mark II u crnoj varijanti teži 387 grama, a u bijeloj 388 grama, a govorimo o mjerenju težine uz bateriju i memorijsku karticu. Ne znamo o kakvim se formulama radi, no, podatak je sam po sebi dovoljno zanimljiv.

 

 

Canon EOS M50 Mark II zanimljiv je izbor vlogerima, blogerima i influenserima. No, treba napomenuti kako i u ovoj klasi M50II ima ozbiljnu konkurenciju u Nikonu, Sonyju i Panasonicu. Canon EOS M50 Mark II trebao bi biti dostupan od kraja ožujka 2021., a prema obavijesti, može se naručiti već od danas, uz napomenu da mi nismo pronašli link za narudžbu. Ipak, za nešto više više informacija o uređaju: https://www.canon.hr/cameras/eos-m50-mark-ii/.


Pročitano 475 puta Poslijednja izmjena dana Poslijednja izmjena dana Ožujak 01 2021

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja