Samsung Neo QLED 8K televizori dobitnici Wi-Fi 6E certifikata od organizacije Wi-Fi Alliance

Samsung Neo QLED 8K televizori dobitnici Wi-Fi 6E certifikata od organizacije Wi-Fi Alliance Istaknuto

Objavljeno u Multimedija Napisao/la  Cobra Travanj 10 2021 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

10. travnja, 2021. | Zagreb

Uredio: Božidar Žitnik 

Samsung Neo QLED 8K televizori dobitnici Wi-Fi 6E certifikata od organizacije Wi-Fi Alliance 

Tvrtka Samsung Electronics Co., Ltd. objavila je kako su novi Neo QLED 8K modeli televizora za 2021. godinu (QN900A, QN800A) dobitnici prvog Wi-Fi 6E certifikata od strane organizacije Wi-Fi Alliance (WFA). Novi Wi-Fi 6E standard bežičnog povezivanja korisnicima Samsung Neo QLED 8K televizora pruža ne samo četiri puta bržu vezu, nego i veću stabilnost prilikom prijenosa podataka, čak i kada se na router poveže više uređaja odjednom. Zasnovan na IEEE 802.11ax standardu, pruža kapacitet, učinkovitost, pokrivenost i performanse koje danas korisnici trebaju u najzahtjevnijim Wi-Fi okruženjima.


Najnoviji Wi-Fi 6E standard dizajniran je za korištenje na frekvenciji od 6 GHz u kombinaciji s postojećim 2.4 GHz i 5 GHz frekvencijama. Time odabrani modeli Samsung Neo QLED 8K televizora mogu podržati veće protoke podataka te brže procesuirati multi gigabajtsku datu podataka, kao i omogućiti manje kašnjenje odziva uz stabilniju povezanost.

SamsungTV_QN900A.

 „Kao svjetski lider u razvoju televizijskih tehnologija, u tvrtki Samsung smo izrazito ponosni što možemo predstaviti prve televizore s Wi-Fi 6E certifikatom. Kako virtualni sadržaji i usluge postaju sve sofisticiranije, ovaj certifikat omogućuje korisnicima Samsung Neo QLED 8K televizora još bolji osjećaj tijekom uživanja u omiljenim sadržajima“, izjavio je Younghun Choi, potpredsjednik Odjela za vizualna rješenja, Samsung Electronics. 

Dodatno, Wi-Fi 6E tehnologija će se implementirati i u buduće modele Samsung televizora kako bi se pružila još bolja mrežna podrška za brojne aplikacije i usluge na tržištu. Wi-Fi 6E standard svakako će pomoći u stabilnijem prijenosu 4K i 8K videozapisa bez zastajkivanja, kao i VR te gejming sadržaja kao dio poboljšanog korisničkog iskustva na novim Samsung Neo QLED 8K televizorima.

 Neo QLED Lifestyle_7

Dakle, W-Fi 6E donosi veću brzinu prijenosa podataka, povećani kapacitet podataka, porast performansi u okruženjima s više povezanih uređaja, a ne manje važna je i poboljšana erergetska učinkovitost. Naravno, radi se o preduvjetu nužnom kako bi se mogle iskoristiti mogućnosti 8K rezolucije i povećanim tehnološkim zahtjevima za ugodno gledanje optimalne kvalitete slike. 

Za više informacija o najnovijim Samsung Neo QLED televizorima posjetite https://www.samsung.com/hr/tvs/qled-tv/highlights.    

Pročitano 714 puta Poslijednja izmjena dana Poslijednja izmjena dana Travanj 10 2021

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja