Samsung OLED TV S90C Samsung OLED TV S90C

Samsung OLED TV S90C – put u bezvremensko televizijsko iskustvo Istaknuto

Objavljeno u Multimedija Napisao/la  Cobra Listopad 31 2023 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
31. listopada, 2023. | Seoul| Uredio: Božidar Žitnik 

Samsung OLED TV S90C – put u bezvremensko televizijsko iskustvo 

Znamo da tehnologije mijenjaju način kako živimo, mislimo, radimo, ali i kako se zabavljamo u našim domovima. Još u prošlom stoljeću televizori su bili središte večernjeg okupljanja familija da bi se još prije nekoliko godina govorilo o tome kako televizija nema budućnost razvojem Interneta. Na sreću, nove tehnologije izrade TV zaslona, a pomalo i okolnostima rada od kuće, televizori se u velikom stilu vraćaju u naše domove. Mi smo tako proteklog tjedna imali priliku upoznati vrhunski Samsung OLED TV model S90C.


Već na prvi pogled, televizor svojim dizajnom jednostavno osvaja. Odmah je jasno kako se radi o premium modelu, no, iskreno, drugo nismo niti očekivali. Uređaj dolazi u dvije verzije obzirom na veličinu zaslona, od 55 i 65 inča. Kod nas je bio model u većoj, 65 inčnoj varijanti što se pokazalo punim pogotkom. Dakle, tu je elegantni i tanak LaserSlim dizajn, a dovoljno je impresivan podatak o debljini uređaja od samo 1.2 cm, a maksimalno 4,1 cm.

Samsung OLED TV S90C
No, audio-video doživljaj započinje uključivanjem. Bilo da gledamo napete utakmice, baseball postaje i kod nas sve popularniji, a oduševio sam se igranjem video igara. Ogromna 4K rezolucija pruža nevjerojatno široke scene pune detalja i boja, a standardno osvježavanje zaslona od 120Hz je odlično, no, tu je i mogućnost podizanja na 144Hz što i one najbrže pokrete čini glatkim i fluidnim. Stoga je i sam naziv Motion Xcelerator Turbo Pro tehnologije apsolutno primjeren.
 

Samsung OLED TV S90C
Samsung OLED TV S90C naoružan je svim mogućim naprednim tehnologijama, a ono najvažnije je kako se radi o OLED zaslonu. U praksi to znači prirodne i stvarne boje, baš kao u svakodnevnom svijetu i prirodi. Tamno je tamno, crno je crno, niti trunke sivila, a bijela je baš poput bijelog papira ili pamuka. Na taj način mogu govoriti o spajanju slika stvarnosti i slike televizora bez obzira na sadržaj. Realnost i bogatstvo boja potvrđuje i oznaka televizora Pantone Validated o testiranju mogućnosti boja. 

 

Jedna od najvažnijih značajki je neuronski Quantum 4K procesor koji ne samo da je zaslužan za 4K AI upscaling slike HD sadržaja, već kombinacijom čak 20 višeslojnih neuronskih mreža, pokretan umjetnom inteligencijom, analizira slike i pruža nevjerojatno realistične detalje donedavno gotovo nezamislive. 

Samsung OLED TV S90C

Naravno, uz vrhunsku sliku isto tako, ako ne i više očekujemo i vrhunski vjeran zvuk. Želimo osjetiti prostor, njegovu širinu i dubinu, želimo i sluhom osjetiti kretanje u prostoru, želimo potpuno uranjanje u sliku i zvuk. Stoga vesele ugrađene Dolby tehnologije od kojih je za puni doživljaj zvuka kućnih kina najznačajniji Dolby Atmos koji je, barem s našeg aspekta, jedna od ključnih prevaga kupovine televizora ukoliko nam je stalo do uranjajućeg zvuka.

OTS - Samsung 
Tu je zato i Samsung Object Tracking Sound tehnologija. Procesor analizira zvučne signale te ih optimizirane šalje na prave zvučnike kako bi nastala istinska zvučna slika. Na taj način čujemo i osjetimo kretanja u prostoru. Zvučna slika vjerno prati radnju, bilo da se radi o sportu, filmovima ili video igrama.
 
Mnogi od nas vole spojiti i soundbar kako bismo dobili još bolji zvuk, a pri povezivanju, obično se automatski isključuje zvuk televizora što je nepotreban zvučni gubitak. Ali, tu je zato Q-Symphony tehnologija koja omogućava istovremeno kombiniranje zvuka, i televizora, i soundbara. Na taj način, prethodno opisana zvučna iskustva postaju još bogatija i još stvarnija.

Samsung OLED TV S90C 
Sve u svemu, Samsung OLED TV S90C 65 inča pruža vrhunsko iskustvo uživanja u raznim video sadržajima uz nevjerojatno prirodne i jasne boje bez naprezanja očiju, a tu je i vjeran zvučni doživljaj. Zapravo, Samsung OLED TV S90C je mjesto spajanja različitih stvarnosti, one u kojoj živimo i onih koje nam daje sam televizor.

Pročitano 558 puta Poslijednja izmjena dana Poslijednja izmjena dana Listopad 31 2023

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja