SAS ANALYTICS DAY - Zagreb 2019

SAS ANALYTICS DAY - Zagreb 2019

Vijesti Napisao/la  Cobra Petak, 17 Svibanj 2019 00:00 Video sadržaj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zagreb, 16. svibnja 2019.  

Podaci su pokretač četvrte industrijske revolucije, a kvalitetni podaci i primjena analitike najveći su izazov današnjice

Kompanije su danas okružene kakofonijom informacija generiranih iz različitih izvora zbog čega ključ zapaženijeg iskoraka u poslovanju postaje kvalitetna sistematizacija tih informacija te njihova pravilna primjena pri razvoju poslovnih strategija

Nakon Budimpešte, Beča, Bratislave, Praga i Beograda, konferencija SAS Analytics Day održala se i u Zagrebu te okupila gotovo 200 sudionika. Tematski podijeljena na nekoliko područja, konferencija je ipak sadržavala jedan zajednički nazivnik: umjetnu inteligenciju (AI) kao alat prikupljanja i pravilne primjene informacija u svrhu kreiranja i implementacije inovacija, digitalne transformacije, promjena u društvu, razvoja poslovanja, kao i kvalitetnije svakodnevice za sve.

Sve je više aspekata poslovanja koje pokreće upravo umjetna inteligencija, ali velikom broju kompanija i dalje je poprilična nepoznanica kako iskoristiti podatke koji ih okružuju te kako ih kvalitetno primijeniti u poslovne operacije u svrhu ostvarivanja željenih rezultata i uvođenja inovacija. Konferencija je ugostila brojne iskusne i renomirane stručnjake iz područja 'data' analitike, cloud poslovanja te umjetne inteligencije, a svako je predavanje dalo ponešto od primjera primjene analitike podataka u svijetu te izazova s kojima se poslovna zajednica suočava uoči primjene umjetne inteligencije.

Podaci su nova nafta

MilosDurkovic

„Četvrta industrijska revolucija u kojoj se nalazimo temelji se na podacima. Količina podataka koja se generira je ogromna. Podaci su nova nafta, a iz te nevjerojatne količine podataka potrebno je izvući one „prave“. Zatim, kada ih izvučemo, potrebno je primijeniti ih na adekvatan način. Upravo tu kompanije stječu prednost jer mogu biti brže, učinkovitije i inovativnije“, izjavio je u pozdravnom govoru Miloš Đurković, direktor kompanije SAS za Adriatic regiju.

„Pretvaranje podataka u informacije esencija je onoga o čemu danas pričamo i što tvrtke koje se bave analizom i adekvatnom primjenom podataka nude svojim klijentima“, dodao je Asmir Muslić, voditelj ureda SAS-a u Hrvatskoj.

Asmir Muslic

„SAS Cloud rješenje, implementirano na vodećim infrastrukturnim pružateljima usluga (IaaS) poput Amazona, Microsofta, Googlea i Oraclea, koristi se u više od tisuću projekata. Naši klijenti i partneri upravljaju implementacijom, uz SAS-ovu podršku, kako s tehnološke - tako i s poslovne strane. Današnja perspektiva nije pitanje treba li biti u cloudu ili ne. Cloud je postao motor digitalne transformacije“, zaključio je Muslić. SAS Analytics Day ugostio je i legendarnog hrvatskog izbornika Miroslava Ćiru Blaževića, koji je u uvodnom dijelu programa posjetiteljima predstavio svojih sedam faktora uspjeha. „Inteligencija je adaptacija na situaciju koja se prezentira“, izjavio je predstavljajući jedan od tih faktora te se neizravno referirao na tematiku konferencije. Zato što ključan izazov nije samo biti svjestan situacije koja se prezentira (podaci), već i adekvatna adaptacija na tu situaciju (obrada, analiza i svrsishodna primjena podataka).

Podsjetimo, SAS je globalni lider na području analitike. Koristeći inovativna softverska rješenja i usluge, SAS omogućava i inspirira korisnike diljem svijeta na transformaciju podataka u informacije.

dvorana1

Pročitano 283 puta
slika 3

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja