SES i Broadcasting Center Europe (BCE) partneri globalnog emitiranja Dana asteroida 2019. u HD formatu

SES i Broadcasting Center Europe (BCE) partneri globalnog emitiranja Dana asteroida 2019. u HD formatu

Vijesti Napisao/la  Cobra Utorak, 18 Lipanj 2019 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zagreb 18. lipnja 2019.

SES i Broadcasting Center Europe (BCE) partneri globalnog emitiranja Dana asteroida 2019. u HD formatu

Zahvaljujući partnerstvu između tvrtke SES i BCE-a, a povodom proslave Dana asteroida, službenog dana Ujedinjenih naroda o podizanju svijesti o asteroidima, gledatelji diljem svijeta imaju mogućnost besplatnog uživanja u programu u trajanju od mjesec dana. Tijekom lipnja 2019. godine emitirat će se unaprijed snimljeni kao i live HD sadržaji globalnih programa i događaja vezanih uz Dan asteroida, a do 30. lipnja bit će obuhvaćeno preko 2000 događaja u 190 zemalja.

Kao partneri inicijative Dana asteroida, SES i BCE udružili su se kako bi gledateljima diljem svijeta omogućili jednomjesečno globalno emitiranje spomenutih događaja. BCE će uživo realizirati šesterosatnu produkciju iz Cercle Citéa u Luksemburgu te osigurati sve usluge emitiranja iz medijskog centra u RTL Cityu za HD distribuciju putem satelitskih i IP mreža. Online distribucija ostvarit će se korištenjem BCE Freecaster Live Streaming rješenja, što će omogućiti gledanje uživo kao i video na zahtjev na društvenim mrežama i internetskim stranicama. Kada je u pitanju satelitska distribucija, SES će program emitirati putem pet satelita kako bi povodom obilježavanja Dana asteroida stvorio istinsku globalnu pokrivenost na ovaj način potvrđujući doseg SES-a. Emitiranje putem satelita za Direct-to-Home (DTH) gledatelje u Europi, Africi i Aziji bit će besplatno (Free-to-Air) dok će u Latinskoj i Sjevernoj Americi ono biti integrirano u pakete više-kanalnih distributera za video emitiranje (MVPDs) putem satelita.

Emitiranje programa dosegnut će svoj vrhunac 28. lipnja s 24-satnim prijenosom uživo u produkciji programa Asteroid Day pod nazivom Asteroid Day LIVE kojeg sponzoriraju SES, BCE i luksemburška Vlada. Domaćini ovog maratonskog programa bit će istaknuti novinari, kojima će se u studiju i iz cijelog svijeta pridružiti renomirani astronauti, stručnjaci, tehnolozi i istraživači planetarnih znanosti, uključujući i hrvatskog astrofizičara Marija Jurića koji će biti jedan od govornika.

„Luksemburg je dom svemirske industrije i infrastrukture satelitskih telekomunikacija koja povezuje Europu i svijet,“ rekao je Marc Serres, izvršni direktor luksemburške Svemirske agencije. „Stručnost i dragocjena podrška vodećih tvrtki, kao što su SES i BCE, imaju ključnu ulogu u postizanju međunarodnog uspjeha Dana asteroida i omogućavaju svima nama istinski globalni razgovor o svemiru i asteroidima.“

„BCE napreduje u inovacijama i tehnologiji“, rekao je Xavier Thillen, voditelj digitalnih medijskih rješenja na BCE-u. „Informacije su u našim temeljima, vjerujemo da je poučavanje svijeta o asteroidima postalo imperativ. Kako bismo to ostvarili entuzijastični smo oko korištenja našeg najsuvremenijeg IP-playout centra za emitiranje ovog planetarnog događaja i dosezanja svijeta putem flote SES satelita.“

„Cijenimo tehnologiju kao sredstvo pozitivnog utjecaja i transformacije načina na koji živimo,“ rekao je se Ruy Pinto, glavni tehnološki direktor SES-a. „Ponosni smo biti partnerom u ovoj globalnoj informativnoj kampanji učenja o asteroidima, kako o opasnostima od udara koje mogu predstavljati, tako i o resursima koje mogu donijeti jednog dana. Korištenjem više satelita koristimo snagu našeg globalnog dosega kako bismo omogućili emitiranje ovog važnog programa u milijunima televizijskih domova.“

Pogledajte cijeli raspored ovdjePublika širom svijeta može dobiti naš namjenski satelitski TV kanal ili emitirati naš program. Kako gledati emitiranje TV programa, pogledajte ovdje.

Pročitano 243 puta
slika 3

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja