Razočarao vas je pojačivač signala? Novog Wi-Fi MESHtra mogu koristiti svi, bez obzira na telekom operatora!

Razočarao vas je pojačivač signala? Novog Wi-Fi MESHtra mogu koristiti svi, bez obzira na telekom operatora!

Vijesti Napisao/la  Cobra Srijeda, 17 Srpanj 2019 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zagreb 16. srpnja 2019.

Razočarao vas je pojačivač signala? Novog Wi-Fi MESHtra mogu koristiti svi, bez obzira na telekom operatora!

Malokad nas domaći telekomi iznenade uslugama koje mogu kupiti korisnici drugih operatora, pa je MESHtar za popravljanje i poboljšanje performansi Wi-Fi signala stigao u pravi čas – točno u trenutku ljetnog odmora u kojem smo (tiho, u sebi) opsovali činjenicu da nemamo dovoljno snažan Wi-Fi na terasi, u vikendici ili spavaćoj sobi sada kada napokon pronalazimo vremena za pogledati par nastavaka nove serije.

Kao što mu ime sugerira, MESHtar je tu da, kao napredno rješenje, mesh tehnologijom popravi sve situacije u domovima i uredima na koje ne možemo utjecati (ili bi to bilo jako skupo!), a koje onemogućuju ravnomjerno širenje Wi-Fi signala i stvaraju tzv. mrtve zone u prostoru. Te situacije mogu biti debeli zidovi, kuće katnice, stanovi većih kvadratura ali i oni manji s više soba ili „nesretnog“ L – tlocrta; mogu biti smetnje susjeda ili jednostavno – broj uređaja koje spajamo na Wi-Fi, a kojih imamo sve više i više…

Grafika

Zašto je MESHtar bolji od pojačivača?

Javna je tajna da pojačivači signala u opisanim scenarijima pomažu rjeđe nego češće. Pojačivači tj. Wi-Fi extenderi funkcioniraju na način da stvaraju posebnu mrežu koja slabi s obzirom na udaljenost od routera, uz što dolazi i do prekida veze u trenutku prebacivanja uređaja iz glavne mreže u mrežu pojačivača. Za razliku od extendera, mesh rješenje se sastoji od nekoliko čvorova/uređaja-satelita, koji se međusobno povezuju u jedinstvenu Wi-Fi mrežu, a njihov smještaj unutar prostora sve spomenute mrtve zone pretvara u oaze snažnog i stabilnog Wi-Fi signala. Specifičnost mesh tehnologije je da nema dominantnog glavnog uređaja kao u relaciji router-pojačivač, već svi uređaji međusobno komuniciraju i raspoređuju snagu ovisno o potrebi te se tako kvaliteta Wi-Fi signala dovodi do savršenog balansa/performansi za korisnika.

image002

Iako se radi o samostalnoj (OTT) usluzi, što znači da njezinu kupovinu i korištenje ne uvjetuje operator od kojeg ste uzeli internet, MESHtar je službeno Powered by Iskon što korisnicima donosi prednosti poput garancije na uslugu/uređaje i 24-satnu korisničku podršku u slučaju nekih dodatnih pitanja ili pomoći pri samoinstalaciji.

Iskonov potpis prepoznajemo i u samoj reklami za MESHtra, koja je upravo osvježila svima nam dragi hit Viktorije Rađe „Nema veze“ iz 90-ih godina. Kako se Viki snašla s gadgetima u povećoj kući i je li veza napokon tu, možemo provjeriti u spotu niže:

image004

Osim Viktorije, činjenice da je riječ o usluzi tj. uređajima koji rade na mrežama SVIH operatora i važne informacije da MESHtar nema ugovornu obvezu, krasi ga još nekoliko prednosti koje je dobro znati:

1) Nije potreban meštar da se instalira MESHtar. Uređaje je dovoljno postavili po prostoru, uključiti u struju i pričekati međusobno povezivanje.

2) Na mobitel se skida i aplikacija koja donosi lepezu dodatnih mogućnosti jedinstvene i snažne MESHtar Wi-Fi mreže. Tu su roditeljska zaštita, upravljanje uređajima koji su spojeni na mrežu, kao i kreiranje zasebne mreže za goste što je jako korisno ako se na vaš Wi-Fi spajaju, primjerice, klijenti u uredu, turisti ili česti gosti.

3) MESHtar paket se lako odabire s obzirom na veličinu prostora koji je potrebno pokriti – postoje S, M i L paketi, a za svaki je moguće dodatno odabrati opciju manje ili veće mjesečne rate, s obzirom na odabrani jedokratni početni iznos. Najmanji, S paket, dovoljan je za pokrivanje do 90 m2.

4) Od trenutka narudžbe do dolaska MESHtra na adresu prolazi u prosjeku 2-3 dana, što znači da nikako nije kasno nekoliko minuta posvetiti popravljanju Wi-Fi signala tamo gdje je to potrebno.

MESHtar se naručuje na www.meshtar.hr, a tu su i brza telefonska linija te e-mail za eventualna prethodna pitanja. Preporučamo!

image003

Pročitano 203 puta
slika 3

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja