IZVEDBA TVRTKE Lenovo u Drugom kvartalu potaknutA rastom prihoda U devet uzastopnih kvartala, jakim i pozitivnim prihodom prije oporezivanja i rastom neto prihoda

IZVEDBA TVRTKE Lenovo u Drugom kvartalu potaknutA rastom prihoda U devet uzastopnih kvartala, jakim i pozitivnim prihodom prije oporezivanja i rastom neto prihoda

Vijesti Napisao/la  Cobra Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 01:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Hong Kong, 08. studenog, 2019.

IZVEDBA TVRTKE lenovo u Drugom kvartalu potaknutA rastom prihoda U devet uzastopnih kvartala, jakim i pozitivnim prihodom prije oporezivanja i rastom neto Prihoda

  • Prihodi grupe na godišnjoj razini rasli su devet uzastopnih kvartala dosegavši 13,5 milijardi američkih dolara
  • Prihod prije oporezivanja (PTI) rastao je na godišnjoj razini 45% dosegavši 310 milijuna američkih dolara
  • Neto prihod rastao je na godišnjoj razini 20% dosegavši 202 milijuna američkih dolara
  • Lenovo nastavlja biti vodeći svjetski igrač na globalnom tržištu osobnih računala s rekordnih 17,3 milijuna jedinica uključujući dvoznamenkasti rast premium segmenta
  • Prihod poslovne jedinice softver i usluge na godišnjoj razini rastao je 35% dosegavši 883 milijuna američkih dolara

Lenovo Group (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) objavio je rast prihoda grupe u drugom kvartalu, dosegavši 13,5 milijardi američkih dolara što predstavlja rast od devet uzastopnih kvartala. Prihod prije oporezivanja u usporedbi s istim kvartalom prošle godine rastao je 45% dosegavši 310 milijuna američkih dolara. Neto prihod je također u odnosu na prethodnu godinu zabilježio rast od 20% dosegavši 202 milijuna američkih dolara. Prihodi su i dalje uravnoteženi između četiri geografske regije (Amerika, Kina, EMEA, Azija Pacifik) gdje svaka bilježi više od 20% udjela u prihodu. Osnovna zarada po dionici u drugom kvartalu iznosila je 1,69 američkih centi ili 13,23 honkonških centi. Upravni odbor tvrtke Lenovo objavio je privremenu dividendu u iznosu od 6,3 honkonških centi po dionici.


„Bilo nam je drago tijekom ovog kvartala vidjeti kako je zamah našeg rasta pružio dobru financijsku izvedbu usred složenog i dinamičnog globalnog trgovinskog okruženja. Ovaj uspjeh svjedoči našoj predanosti inovaciji, našim kupcima širom svijeta na 180 tržišta i načinu na koji svijet prihvaća našu viziju isporuke pametnije tehnologije za sve“, izjavio je Yang Yuanqing, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Lenovo.

Globalno trgovinsko okruženje

Iako su globalne i geopolitičke neizvjesnosti i dalje prisutne one i dalje imaju zanemariv materijalni utjecaj na financijsku izvedbu tvrtke. Rezultati ovog kvartala ističu konzistentnost i kontinuiranost vrhunske izvedbe tvrtke Lenovo. Globalni utjecaj tvrtke Lenovo, fleksibilnost, većinsko vlasništvo proizvodnje i kontinuirana snažna financijska izvedba i dalje predstavljaju diferencijaciju od konkurencije i pokreću vodeću tržišnu poziciju tvrtke. Gledajući naprijed, tvrtka se dobro pozicionirala za suočavanje s kompleksnim i dinamičkim tržišnim uvjetima, istovremeno pružajući održiva dugoročna rješenja.

Pregled poslovnih jedinica

Dobre rezultate predvodi poslovna jedinica Intelligent Device Group (IDG). Poslovna jedinica PC and Smart Devices business, jedna od dvije poslovne jedinice unutar IDG grupe, izvijestila je o prihodu u iznosu od 10,7 milijardi američkih dolara i rekordnoj PTI marži od 5,7%. Volumen prodaje osobnih računala također je rastao za 7,1% u odnosu na prethodnu godinu što je rezultiralo ukupnim rastom prihoda PCSD jedinice od 4,1% u odnosu na prethodnu godinu. Prihod prije oporezivanja iznosio je 612 milijuna američkih dolara, što predstavlja porast od 97 milijuna američkih dolara u odnosu na prethodnu godinu.

Volumen osobnih računa ponovno je ostvario bolje rezultate od tržišta koje nastavlja svoj oporavak. Lenovo s tržišnim udjelom od 24,4% globalnog tržišta osobnih računala održava poziciju svjetskog lidera u tom segmentu. Rast prihoda uvjetovali su visoki rast i premium kategorije koje uključuju Workstation, Thin i Light te Gaming osobna računala – sve su kategorije zabilježile dvoznamenkasti rast u odnosu na prethodnu godinu.

Druga poslovna jedinica iz IDG grupe - Mobile Business Group ostvarila je četvrti uzastopni profitabilni kvartal i pozitivan PTI s rastom od 57 milijuna američkih dolara u odnosu na prethodnu godinu. Iako je zabilježen mali pad prihoda u odnosu na prethodnu godinu (pad od 5,7% na 1,5 milijardi američkih dolara), grupa nastavlja s fokusom na kontrolu inventara, učinkovitost portfelja i marljivu kontrolu troškova kako bi se povećale marže. Lenovo u Latinskoj Americi nastavlja s rastom prihoda, profita i rastom udjela tržišta u odnosu na prethodnu godinu. U Sjevernoj Americi Lenovo se u usporedbi s prethodnim kvartalom pomaknuo za dva mjesta na ljestvici industrije zauzevši četvrto mjesto. Uz to, prihod nastavlja rasti brže tržišta, a profit se nastavlja poboljšavati. U budućnosti Lenovo će nastaviti s investicijama u mobilno poslovanje kako bi pokrenuo trenutne i buduće prilike za rast na odabranim i profitabilnim tržištima.

Poslovna jedinica Data Center Group uspješno je premostila izazovne okolnosti ovog kvartala i izvijestila o devetom uzastopnom kvartalnom smanjenju gubitaka. Ukupan se prihod poslovne jedinice smanjio za 13,8% kao rezultat nižih cijena komponenata i umjerene potražnje nekih od najvećih kupaca. Izuzev hiper klijenata prihod je u usporedbi s prethodnom godinom rastao 13% dok je u Kini porast prihoda izuzev sektora hiper klijenata rastao za više od 47% u usporedbi s prethodnom godinom. Povrh toga, dvoznamenkasti rast segmenata Storage, Software Designed Infrastructure i High-performance computing rezultat je proširenja portfelja pohrane, jake ThinkAgile ponude i novih HPC projekata. U budućnosti, DCG će nastaviti rast na ovom tržištu što uključuje i brzo rastuće segmente poput SDI i Storage, a istovremeno ulažući u nove Edge, Telco i AI infrastrukturne prilike. U drugoj polovici ove fiskalne godine očekuje se širenje i ponovni rast baze hiper klijenata.

Poslovna jedinica softver i usluge (Software and service) na putu do ostvarivanja jedne milijarde američkih dolara

Prihod poslovne jedinice softver i usluge u odnosu na prethodnu godinu rastao je 35% dosegavši gotovo 900 milijuna američkih dolara. Device as a Service (DaaS), vrhunska podrška za korisnike i upravljanje uslugama značajno su rasli i doprinijeli učinku jedinice kao i diverzifikaciji prihodovnih tokova tvrtke. Očekuje se da će ovo poslovanje uskoro premašiti milijardu američkih dolara.

Pročitano 110 puta
slika 3

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja