Službena izjava GSMA Johna Hoffmana, CEO GSMA Limited, vezana uz otkazivanje MWC Barcelona 2020.

Službena izjava GSMA Johna Hoffmana, CEO GSMA Limited, vezana uz otkazivanje MWC Barcelona 2020.

Vijesti Napisao/la  Cobra Srijeda, 12 Veljača 2020 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Barcelona / 12. veljače, 2020.  

Službena izjava GSMA Johna Hoffmana, CEO GSMA Limited, vezana uz otkazivanje MWC Barcelona 2020.

Iako su se organizatori MWC Barcelona još prije nekoliko dana nadali da će se događanje održati od 24. do 27. veljače, uz iznimne mjere osiguranja, kako bi Barcelona bila najsigurniji grad na svijetu, stvari su se upravo promijenile. Nažalost, ovogodišnji GSMA MWC u Barceloni je otkazan, kako smo upravo saznali. Naime, zbog nepredvidljivosti i brojnih nepoznanica korona virusa i globalne zabrinutosti svjetske zajednice, uključujući sama putovanja sudionika, ali i niz drugih okolnosti, organizatori su jednostavno u nemogućnosti održati najavljeno događanje.


Sama odluka nije bila jednostavna i lagana, a dodatni poticaj bila su i brojna otkazivanja. U početku se radilo tek o nekoliko kompanija, LG, Ericsson, Sony, no, nakon većeg vala otkazivanja kompanija ZTE, Nvidia, Intel, Vivo, Amazon, Cisco, Nokia, HMD, i drugih, ovogodišnje događanje je izgubilo svoj smisao. Unatoč tome što su se brojni vjerni sudionici, kako posjetitelji, tako i izlagači, ali i pripadnici medija diljem svijeta nadali da će predviđene mjere biti dovoljne za održavanje MWC-a, stvarnost je očito malo drugačija.

Prema riječima Izvršnog direktora GSMA, Johna Hoffmana, uz dužno poštovanje sigurnosti i brige za zdravljem stanovništva Barcelone i zemlje domaćina, GSMA je otkazala ovogodišnje izdanje MWC Barcelona 2020.Svi akteri Barcelone razumiju i poštuju ovu odluku, a GSMA i grad Barcelona će nastaviti zajedničku suradnju uz međusobnu podršku kako bi se MWC Barcelona 2021., prikazala u još sjajnijem i većem izdanju. U ovom trenutku, simpatije organizatora su sada upućene svima u Kini koji su na bilo koji način zahvaćeni virusom, ali i svima drugima diljem svijeta.Svakako da u ovom trenutku cijeli svijet razmišlja jednako, a također se iskreno nadamo kako ćemo u najskorije vrijeme o korona virusu govoriti u prošlom vremenu. No, s druge strane, ovo otkazivanje je i svojevrsna izravna globalna poruka svima o opasnosti od koje se trenutno ne znamo adekvatno braniti. Panika je nepotrebna, no, opreza definitivno nikad dosta.


Pročitano 198 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja