Besplatan WiFi Internet u Gradu Lepoglavi zahvaljujući inicijativi WiFi4EU

Besplatan WiFi Internet u Gradu Lepoglavi zahvaljujući inicijativi WiFi4EU

Vijesti Napisao/la  Cobra Petak, 25 Rujan 2020 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

25. rujna, 2020.|Zagreb

Besplatan WiFi Internet u Gradu Lepoglavi zahvaljujući inicijativi WiFi4EU

 

  • Grad Lepoglava za realizaciju projekta odabrao Hrvatski Telekom kao pouzdanog tehnološkog partnera 
  • Hrvatski Telekom kroz ulaganja u razvoj optičke infrastrukture i s implementacijom WiFi pristupnih točaka i mobilne mreže, aktivno radi na digitalizaciji Hrvatske 

Grad Lepoglava je u suradnji s Hrvatskim Telekomom realizirao projekt besplatnog WiFi interneta čime je građanima Lepoglave, kao i njenim posjetiteljima, omogućen besplatan internet na područjima javnog okupljanja. Kroz program WiFi4EU Gradu Lepoglavi dodijeljen je vaučer u iznosu od 15.000 eura, nakon čega je odabrao Hrvatski Telekom kao najboljeg izvođača koji će tehnološki omogućiti javni besplatni WiFi Internet i time modernizirati i olakšati život građana Lepoglave.


Sufinanciranjem takvih aktivnosti cilj je postići što veću uključenost članova zajednice u jedinstveno digitalno tržište, omogućiti krajnjim korisnicima pristup gigabitnom društvu te povećati digitalnu pismenost i dopuniti javne usluge koje se nude u prostorima u kojima je dostupan takav besplatan internet“, izjavio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

 

U sklopu inicijative WiFi4EU Europska komisija pokreće projekte kojima sufinancira visokokvalitetan besplatan pristup internetu za građane na javnim mjestima poput, primjerice, parkova, trgova, javnih zgrada, knjižnica, muzeja. Na području Grada Lepoglave instalirano je 12 WiFi pristupnih točaka, koje pokrivaju najfrekventnija mjesta u Gradu: gradska uprava, buduća tržnica, dom kulture, sportsko – rekreacijski centar, gradski park. Ovime će se dodatno olakšati pristup internet uslugama na javnim prostorima te poboljšati digitalna povezanost na području Grada Lepoglave. Hrvatski Telekom najveći je privatni investitor u digitalnu infrastrukturu u Hrvatskoj koji godinama kontinuirano ulaže u kvalitetu i razvoj infrastrukture mobilne i fiksne mreže. 

Iznimno mi je drago što gradovi i općine prepoznaju upravo Hrvatski Telekom kao pouzdanog tehnološkog partnera, koji će njihovim građanima omogućiti najbolje iskustvo korištenja javnog i besplatnog interneta na vodećoj mreži u Hrvatskoj. Realizacijom projekta u Gradu Lepoglavi nastavljamo s digitalizacijom Hrvatske kroz omogućavanje pristupa kvalitetnom internetu što većem broju građana, a što podrazumijeva ulaganja u razvoj optičke infrastrukture, WiFi pristupnih točaka i mobilne mreže“, izjavio je Agron Kadiu, direktor Sektora za podršku i prodaju malim i srednjim poslovnim korisnicima Hrvatskog Telekoma.

Pročitano 242 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja