Na online konferenciji za medije Huawei je predstavio Galileo Exhibition Hall kao i 5G mreže

Na online konferenciji za medije Huawei je predstavio Galileo Exhibition Hall kao i 5G mreže

Vijesti Napisao/la  Cobra Utorak, 27 Listopad 2020 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

27. listopada, 2020.|Zagreb

Na online konferenciji za medije Huawei je predstavio Galileo Exhibition Hall kao i 5G mreže 

Uslijed eskalacije korona krize, 27. listopada, preuređeno kino Uranija u Zagrebu, bilo je mjesto održavanja online konferencije za medije umjesto prvotno predviđene klasično. No, Huawei se dodatno pobrinuo kako bi odabrani novinari udobno iz svog doma pratili zbivanja, a većina vremena je ionako bila rezervirana za sjajnu virtualnu šetnju kroz Galileo Exhibition Hall uz koju smo puno vidjeli i saznali o nizu mogućnosti primjene 5G mreže.


Nekako se posljednjih mjeseci puno manje priča o 5G tehnologiji i mogućnostima transformacije svijeta koji nas okružuje, no, demonstracije propusnosti, minimalne latencije na konkretnim primjerima su bile zaista impresivne. Naime, sjajno je bilo vidjeti primjenu u stvarnim životnim situacijama, poput medicinskih operacija ili povezivanja glazbenika, no, mogućnosti su de facto neograničene. Uz navedeno, impresivna je bila i najlakša 5G antena na svijetu, Huawei 5G AAU, težine samo 25kg, a koja donosi i nešto sasvim novo, a to je jednostavna prenosivost obzirom na potrebe. Ista se tako može praktično koristiti na teže pristupačnim mjestima, a i ovaj put je istaknuta sigurnost korištenja 5G mreža.  


Ono što je možda bilo još i zanimljivije i što smo svakako propustili je i izravna, neposredna komunikacija s glavnim direktorom Huawei Technologies Hrvatska, Zhang Hengom, mnogima poznat i pod imenom David. Zaista je bilo zanimljivo saznati kako se u kompaniji radi na doprinosu digitalnoj transformaciji u Hrvatskoj, gdje Huawei mrežnu opremu koriste i prisutni telekomi, a istaknuta je i suradnja s Tele2. Svakako se nadamo, da će i Huawei svojim znanjem i 5G rješenjima vezanim uz povezana vozila, pametne tvornice, obrazovanje, sigurnosti gradova, poljoprivrede, zdravstva, biti aktivni dionik naprednog razvoja digitalne transformacije u Hrvatskoj. Inače, David Zhang Heng je i vrlo strpljivo i informativno, uz pomoć asistenata i odgovarao na brojna pitanja stručnih hrvatskih novinara.

Saznali smo i da su poslovni rezultati u Hrvatskoj pozitivni, pa i unatoč Covid 19 krize, uključujući i aspekt broja zaposlenih u Hrvatskoj.


Pročitano 257 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja