A1 Telekom Austria Grupa jedna od utemeljiteljica Europske zelene digitalne koalicije

A1 Telekom Austria Grupa jedna od utemeljiteljica Europske zelene digitalne koalicije

Vijesti Napisao/la  Cobra Utorak, 30 Ožujak 2021 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

30. ožujka, 2021. | Zagreb

Uredio: Božidar Žitnik 

A1 TAG NET ZERO DO 2030. 

A1 Telekom Austria Grupa jedna od utemeljiteljica Europske zelene digitalne koalicije 

Predsjednik uprave A1 Telekom Austria Grupe Thomas Arnoldner potpisao je Izjavu o članovima Europske zelene digitalne koalicije (European Green Digital Coalition – EGDC), čime je A1 TAG postala jedan od utemeljitelja i izvornih članova EGDC-a. Izjava je potpisana povodom Digitalnog dana 2021. godine u organizaciji Europske komisije i portugalskog predsjedništva Vijeća EU-a, a Telekom Austria Grupa obvezala se, ne samo ostvariti održive okolišne, društvene i upravljačke (ESG) ciljeve na razini grupacije, već i raditi na postizanju zelene digitalne transformacije na međunarodnoj razini.


Uvjeti za pridruživanje EGDC-u uključuju preuzimanje obveze postavljanja znanstveno utemeljenih ciljeva za smanjenje emisija stakleničkih plinova do 2030. godine te postizanje klimatske neutralnosti, odnosno nulte neto stope utjecaja na klimu, i to najkasnije do 2040. godine. Svi ti uvjeti navedeni su u okolišnim, društvenim i upravljačkim ciljevima A1 TAG i ujedno čine sastavni dio njezine korporativne strategije.

 Thomas Arnoldner, predsjednik uprave A1 TAG

 „Iznimno sam ponosan na činjenicu da smo postali jedan od utemeljitelja i izvornih članova ove iznimno važne koalicije. A1 TAG već godinama aktivno preuzima odgovornost za ljude, društvo i okoliš poduzimajući konkretne korake kao što su, primjerice, inicijative digitalnog obrazovanja, kako starijih, tako i mladih, ili kampanje recikliranja mobilnih telefona. Osim toga, potičemo vlastiti prelazak na zelenu i održivu mrežu nabavljanjem električne energije iz obnovljivih izvora, opremanjem baznih postaja solarnim panelima, te korištenjem energetski učinkovitijih mrežnih komponenata, između ostaloga. Naša je obveza koristiti vlastitu stručnost i promicati zelenu i digitalnu transformaciju, posebice zato što smo vodeći komunikacijski operator u središnjoj i istočnoj Europi.“, izjavio je Thomas Arnoldner, predsjednik uprave A1 TAG.

 

U skladu s okolišnim, društvenim i upravljačkim ciljevima A1 TAG postavila je i vlastite ciljeve na području zaštite okoliša do 2030. godine po pitanju: 

  • emisije ugljičnog dioksida -

postići ugljičnu neutralnost smanjenjem vlastitog ugljičnog otiska i postupnim prelaskom na energiju iz obnovljivih izvora

  • energetske učinkovitosti -

povećati energetsku učinkovitost za 80 posto u usporedbi s 2019. godinom

  • kružnog gospodarstva -

promicati kružno gospodarstvo unutar tvrtke: reciklirati oko 50 000 starih uređaja godišnje.

Pročitano 139 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja